Blogtips: blogposts promoten

Bloggen is leuk maar het is uiteraard nóg leuker als mensen je blogposts effectief lezen. Ik krijg tegenwoordig veel mailtjes van dames die willen weten hoe je je bereik kunt vergroten, omdat ze het gevoel hebben dat niemand hun blog leest. Daarom geef ik vandaag een aantal tips waarmee blogposts promoten een stuk makkelijker gaat.

blogposts promoten

Zet je lezers aan tot actie op social media

Veel bloggers plaatsen hun link op social media maar dat is tegenwoordig niet goed genoeg meer. Lezers hebben soms een klein duwtje in de rug nodig, je moet ze echt aanzetten tot lezen. Als je je link op social media post, vertel er dan altijd bij waar je blogpost over gaat. Wordt er een probleem opgelost? Is het een review van een populair product? Vertel in 2 à 3 zinnen waarom je blogpost het lezen waard is zodat je mensen echt stimuleert en nieuwsgierig maakt.

Zoek het beste platform voor jou

Deze tip is een beetje trial & error maar niet ieder social media kanaal is even goed geschikt voor jouw blog. Als je een reisblog hebt ga je vooral via Instagram je doelgroep kunnen bereiken, als nieuwsblog ga je sneller naar Facebook of Twitter moeten gaan. Het is dus een beetje uitzoeken op welke kanalen jouw ideale lezer zich bevindt. Je kunt niet op ieder platform inzetten want dat is veel te tijdrovend, het juiste platform vinden is dus zeer belangrijk.

blogposts promoten

Wees consequent en laat van je horen

Je gaat geen duizenden lezers aantrekken door 1 x per week iets op Twitter te posten. Social media gaat zo snel tegenwoordig en een simpele tweet verdwijnt gelijk in de massa. Laat dus regelmatig iets van je horen en wees consequent in het posten. Hiermee bedoel ik niet dat je mensen moet gaan onderspammen maar je moet wel aanwezig blijven. Mensen volgen je omdat ze nieuwe content willen zien dus wees niet bang om ze een duwtje in de goede richting te geven!

Niet iedere lezer reageert

Verder wil ik nog een kleine opmerking meegeven. Ik hoor vaak van andere bloggers dat ze zo weinig lezers hebben omdat niemand reageert. Dat hoeft echt niet zo te zijn want niet iedere lezer laat een reactie achter. Vaak zijn het toch enkel maar de medebloggers die een comment achterlaten en vaak is het ook een jongere generatie. Over het algemeen laten oudere lezers en niet-bloggers minder comments achter. Comments weerspiegelen je bezoekersaantallen dus zeker niet!

Yves Rocher Glossy Lip Pens

Bloggen draait niet om de meeste lezers hebben en dat is ook niet wat ik wil bereiken met dit artikel. Of je nu 10 of 1000 lezers hebt, het is gewoon leuk om te weten dat mensen je appreciëren en de moeite doen om jouw blogpost te lezen. Ik hoop dat ik jullie hiermee genoeg heb kunnen helpen zodat je je blogposts op een succesvolle manier kunt promoten! Op mijn blog vind je trouwens nog veel andere blogtips.

Blogposts promoten via je social media, doe jij het al?

Share:

4 Comments

 1. January 7, 2017 / 11:41 am

  Ik betrap me er ook wel eens op dat ik het jammer vind als ik niet veel reacties heb! Terwijl ik zelf net zo goed op veel blogs een lezer ben, maar niet reageer! 🙂

 2. January 7, 2017 / 11:50 am

  Nee tuurlijk, de meeste mensen die reacties nalaten zijn gewoon zelf bloggers. Niet-bloggende lezers reageren veel minder, dat is zo. Van de 2000 bezoekers die ik bv. op een dag krijg reageren er misschien 25 op een blog post, dus ja.

 3. jeapiebel
  January 7, 2017 / 1:01 pm

  Ik zit veel op social media, het beste is het zoeken waar je tijd voor hebt om actief te zijn. Maar ik heb nergens tijd voor..hahaha..leuke tips!

 4. January 12, 2017 / 7:28 pm

  Goeie tips. Ik gebruik enkel Twitter om mijn blog te promoten maar is meestal gewoon de titel en de link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?