Blogtips: Instagram voor je blog

Instagram is enorm populair tegenwoordig. Veel bloggers gebruiken het dan ook als extra tool om te koppelen aan hun blog. Via Instagram kun je veel inspiratie opdoen maar ook gewoon je eigen blogposts delen, nieuwe volgers krijgen én traffic naar je blog lokken. Ik ben er een paar weken terug mee begonnen en heb sindsdien al over de 400 volgers gekregen. In het artikel van vandaag wil ik jullie dan ook wat tips & tricks meegeven over hoe je Instagram voor je blog kunt gebruiken.

rp_Kiko-Coral-2_zps76oz7tym.png

Laat me allereerst even beginnen met te zeggen dat ik géén Instagramexpert ben. Ik gebruik Instagram al jaren maar meer voor persoonlijk gebruik. Ik postte selfies, lelijke food foto’s en mijn feed zag er echt verschrikkelijk uit. Dit account heb ik nog steeds en ik gebruik het ook gewoon voor persoonlijke foto’s dus het stoort me niet echt dat ik zo ‘weinig’ volgers heb. Het account dat ik wél gebruik is ‘thepinkperfectionist‘, wat ik dus ook gebruik om mijn blog te promoten en om mijn beauty gerelateerde foto’s te posten.

Met dit account ben ik een weekje of twee geleden begonnen omdat ik op zowat iedere site over bloggen zag staan dat het belangrijk was. Instagram zou je moeten helpen om nog meer online invloed uit te oefenen én om extra bezoekers naar je blog te halen. Het is ook gewoon een leuke manier om contact te houden met lezers en je leert ze ook beter kennen als je zelf terugvolgt.

Dierproefvrij-3

Hoe ben ik begonnen met mijn blogaccount?

Omdat ik dus niet zo’n Instagramexpert ben ben ik maar gewoon begonnen. Ik had, voordat ik mijn account aanmaakte, al beslist welke foto’s ik online zou zetten. Voordat ik mensen ging volgen en actief ging inzetten op Instagram wou ik eerst al een mooie feed hebben en niet gelijk met 0 foto’s beginnen want tja, dan volgt niemand je terug natuurlijk.

Ik koos wat leuke quotes van Pinterest, bewerkte mijn favoriete foto’s van reviews en zette ze alvast even klaar om te posten. Ik maakte me op zich niet zo heel druk over alle foto’s en of ze wel samen zouden passen maar omdat ik dus foto’s van mijn blog gebruikte waren ze allemaal wel in dezelfde stijl (omdat ik altijd op dezelfde manier fotografeer). Ik kan je dus zeker aanraden om eerst wat foto’s online te zetten voor je jezelf en je Instagramaccount volledig naar buiten brengt.

Kneipp-scrub-1

Hoe ben ik zo snel aan 400 volgers geraakt?

Volgers kopen, dat is iets waar ik resoluut tegen ben. 1) De meeste websites die volgers verkopen zijn zó sketchy dus je wilt je er sowieso niet mee bezig houden, 2) Het is strafbaar en 3) het blijven natuurlijk nepvolgers die je foto’s niet zullen liken en die dus ook zeker geen bezoekje zullen brengen aan je website. Ja, het staat mooi maar het zijn gewoon ‘lege’ profielen. Als je echt van plan bent om samen te werken met bedrijven of echt volk naar je website wilt lokken, dan ga je toch op zoek moeten gaan naar échte volgers. Volgers die je foto’s liken en appreciëren en oprecht interesse tonen in wat je doet of wat je post.

Hoe ik het heb opgelost was op de volgende manier:

 1. Ik volgde eerst al mijn vrienden en blogcollega’s om te laten zien: “Hey, ik heb een nieuw Instagramaccount waarop je me kunt volgen!”. Ook ben ik naar wat grotere blogs gegaan om hun Instagramaccount op te zoeken om ze zo te kunnen volgen.
 2. Ik heb mijn Instagramaccount de eerste paar dagen wat lopen spammen (Soorryyyy!) op Facebook en Twitter zodat iedereen wist dat ik Instagram had. Remember, overdaad schaadt dus spam ook niet teveel. Gewoon 1 à 2 keer per dag even laten weten dat ze je vanaf nu ook via Instagram kunnen volgen. Dit deed ik uiteraard enkel de eerste dagen, daarna wist iedereen het wel.
 3. Volg nieuwe mensen. Bij Instagram krijg je altijd drie suggesties van zodra je iemand volgt. Is er een blogger die je al langere tijd volgt? Bekijk dan ook zeker de suggesties eens en volg die mensen dan ook. Zo leer je nieuwe mensen kennen én leren die nieuwe mensen jou ook kennen.
 4. Hashtags (zie volgend punt)

rp_Boozyshop-1_zpsdilistvh.png

Hashtags

Veel mensen zijn fan, andere mensen moeten er helemaal niet van weten. Zelf gebruik ik hashtags op verschillende manieren. Ik gebruik ze bij mijn eigen foto’s om mensen naar mijn profiel te halen maar ik vind ze ook erg prettig om zelf nieuwe mensen en bloggers te ontdekken. Er zijn tegenwoordig veel slechte hashtags waar enorm veel crap op gepost wordt. #beauty en #fashion staan tegenwoordig vol met spammers en naaktfoto’s dus die vermijd ik liefst zo vaak mogelijk.

Hashtags waar ik wél fan van ben zijn hashtags van merken (bv. #MACCosmetics, #Inglot, #Boozyshop, enz.) en hashtags die echt specifiek met bloggen te maken hebben zoals #bblogger en #beautyblogger, zodat je mede beautybloggers kunt ontdekken. Als ik een foto post tag ik het altijd het merk maar gebruik ik ook vaak de bijhorende hashtags. Veel merken hebben een vaste hashtag die ze in hun bio posten dus dan weet je gelijk waar je de meeste interactie vandaan kunt halen.

Er is trouwens ook een lijst met de populairste hashtags dus stel dat je deze wel wilt verwerken in je foto, dan kun je terecht op zo’n lijst. De beste lijst hiervoor vind ik die van Websta.

M&Mhoesje

Instagram x je blog

Zoals ik eerder al zei post ik dus geregeld foto’s van mijn blog op Instagram, zeker als ik een nieuw artikel online heb of een favoriet product ook daar even wil delen. Op die manier kun je volgers naar je blog leiden maar het is ook gewoon handig om iets nieuws te delen waar je geen heel artikel aan wilt besteden. Als je refereert naar je blog kun je helaas niet linken (staat Instagram niet toe) dus dan refereer ik altijd als “link in bio” zodat je volgers weten waar ze je links wel kunnen vinden.

Ik vind Instagram ook een fijn medium om sneak peeks te delen. Stel dat ik ben gaan shoppen of ik heb een nieuw product binnengekregen, dan laat ik dat graag even zien via Instagram voordat de eigenlijke review online komt. Het is niet de bedoeling dat je alles van je blog herpost op Instagram maar juist dat mensen je Instagram gaan volgen omdat ze daar andere dingen te zien krijgen. Dit geldt ook voor Facebook en Twitter trouwens, mensen gaan je niet op vier verschillende kanalen volgen om overal hetzelfde te zien te krijgen. Je mag je blogposts dus zeker promoten maar zorg voor een leuke afwisseling.

rp_Felle-lipsticks-1_zps48c2woek.png

Social media verandert iedere dag. Er komen zoveel nieuwe gebruikers bij en trends ontwikkelen zich razendsnel. Dit zijn in ieder geval de technieken en methodes die ik gebruik om meer volgers, likes en dus ook blogbezoekers te krijgen via Instagram. Ik doe het trouwens ook helemaal niet alleen voor de volgers maar ik vind het ook oprecht leuk om bezig te zijn met Instagram.

Ik merk dat ik veel creatiever ben geworden als het op fotograferen aankomt omdat ik wat verscheidenheid in mijn foto’s wil. Door andere gebruikers te volgen heb ik ook zóveel leuke nieuwe ideeën gekregen voor mijn eigen foto’s dus zelfs al kwamen de volgers niet, dan zou mijn blog er alsnog door verbeteren omdat ik mijzelf wil blijven verbeteren. Ik vind het een geweldig medium om dingen te delen én te ontdekken, zeker om mijn blog nog verder te ontwikkelen.

Je kan me dus volgen via @thepinkperfectionist en ik zou het ook zeer leuk vinden moest je je eigen account hier achterlaten zodat ik jouw Instagrampagina ook eens kan bekijken!

Wat vind jij het leukst aan Instagram? Zet jij het in voor je blog?

Share:

13 Comments

 1. October 5, 2015 / 6:35 am

  Ik gebruik ook Instagram maar vast nog niet zo goed als het zou kunnen haha.. Daarnaast hou ik van mooie feeds maar is die van mij een wissewas aan allerlei foto’s, tjaa that’s me zullen we maar zeggen. Leuke tips geef je!

 2. October 5, 2015 / 1:18 pm

  Goeie tips! Wij zijn niet zo veel bezig met Instagram en ik vraag me af of het veel zou opleveren als niet-beautyblog… Ik ga eens wat doen met deze tips, niet geschoten is altijd mis 🙂

 3. October 5, 2015 / 1:35 pm

  Ik post elke dag wel wat. toch valt het me op dat ik ontzettend veel volgers heb maar erg weinig likes!? Wat doe ik dan verkeerd?

 4. October 5, 2015 / 4:11 pm

  Heel handig en interessant om te lezen dit!

 5. Lisa
  October 5, 2015 / 4:12 pm

  Ik ben op zich nog niet zo heel lang geleden begonnen met instagram (nu zo’n jaar denk ik?) maar ik vind het echt wel leuk om af en toe een foto te posten van wat er met me om gaat, waar ik mee bezig ben of gewoon wat ik gaaf vind. Volgens mij volg ik je normale account, maar ik denk dat ik ook maar eens je blog account ga volgen!
  Ik ben zelf @missingescape en houd me op zich met van alles bezig hihi

 6. October 5, 2015 / 5:00 pm

  Ah super fijne tips. Hele leuke foto’s maak je!

 7. Ina
  October 5, 2015 / 6:45 pm

  Fijn artikel. ik maak zelf al een lange tijd gebruik van instagram.

 8. October 5, 2015 / 8:31 pm

  Interessant artikel. Ik heb wel Instagram maar gebruik het niet echt voor mijn blog. Zet er wel foto’s van producten enzo op, maar ook persoonlijke foto’s

 9. Jana
  October 5, 2015 / 8:41 pm

  Ik heb een persoonlijke Instagram maar eigenlijk post ik daarop niks van mijn blog omdat (bijna) niemand in mijn omgeving van mij blog weet. Op zich wil ik wel wat meer bloggerelateerde dingen posten maar ik vind het tegelijkertijd wel tof als er niemand uit mijn directe omgeving iets over weet 😉

 10. Joëlle
  October 12, 2015 / 10:10 pm

  Ik gebruik ook instagram voor m’n blog alleen is dit op m’n persoonlijke instagramaccount.. Ik vind het nog leuk dat mijn volgers ook een kijkje in mijn dagelijks leven kunnen nemen. Mijn instagramfeed is ook zichtbaar op m’n blog, wat ook handig is.

  Je kan me vinden op @J.lle_

 11. Yanna
  October 14, 2015 / 6:11 pm

  Top! Ik volg je nu ook! Dit zijn trouwens erg handige tips waar ik best nog veel van kan leren. Mijn feed is echt een explosie van kleuren en is vrij chaotisch *woeps.* bedankt voor de tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?