Blogtips: oude Instagramtips die je moet vergeten

In mijn blogtips reeks deel ik mijn allerbeste tips rond bloggen met jullie. Dit keer wil ik het eens anders aanpakken en een aantal oude tips die vroegr top waren maar nu niet meer. In het social media landschap verandert alles zo snel dus sommige tips zijn echt outdated! Daarom wil ik jullie een aantal succesvolle Instagramtips van vroeger meegeven en hoe je deze nu in je voordeel kunt gebruiken.

Timing is alles

Vroeger verschenen alle foto’s nog chronologisch op je nieuwsfeed. Daarom moest je bij elke foto die je wou posten rekening houden met de timing. Had je veel Amerikaanse volgers? Dan moest je vaak op een geheel ander tijdstip posten. Veel volgers die voor het werk even door Instagram wouden scrollen? Dan moest je juist heel vroeg in de ochtend posten. Tegenwoordig is dat dus niet meer het geval aangezien Instagram niet meer chronologisch is. Op je timing letten is dus helemaal niet meer van belang.

Gebruik geen hashtags

Nog zo’n tip van vroeger: hashtags staan lelijk dus je post er best niet teveel. Deze tip moet je echt gelijk in de vuilbak kieperen want hashtags zijn echt belangrijk geworden. Sinds Instagram niet meer chronologisch is laten ze voornamelijk de best scorende posts zien in je feed. Goede engagement is dus echt súperbelangrijk en hoe meer likes hoe beter. En hoe krijg je meer likes? Juist ja, door in verschillende hashtags voorbij te komen. Je mag er maximaal 30 gebruiken en de meeste influencers proberen dan ook tussen de 20 en 30 hashtags te zitten. Zo krijgen meer mensen je foto te zien dus betere engagement én meer zichtbaarheid!

Vind je hashtags in de caption toch te rommelig staan? Sla alle hashtags die je wilt gebruiken dan op in de notepad van je telefoon. Kopieer deze hashtags en plak ze gelijk in de eerste comment, DIRECT nadat je je foto gepost hebt. Zo komt je foto toch nog in de hashtags terecht én staat het niet zo rommelig in je caption.

Zorg dat je foto vierkant is

Vroeger moesten alle Instagramfoto’s vierkant zijn. Mensen maakten gebruik van speciale apps om randen te maken zodat hun foto toch maar mooi vierkant was en perfect binnen Instagram paste. Tegenwoordig is dat niet meer nodig en kunnen ook rechthoekige foto’s geplaatst worden.

Het wordt zelfs aangeraden om een verticaal rechthoekige foto te plaatsen. Waarom? Dat is heel simpel want een rechthoekige foto neemt veel meer plaats in op je scherm. Hierdoor vult hij bijna het hele scherm en valt je foto meer op. Een horizontaal rechthoekige foto werkt juist averechts aangezien deze veel minder van je scherm inneemt. Ga dus altijd voor een langwerpige foto indien mogelijk!

Dit waren dus een aantal outdated Instagramtips die je zeker niet meer moet volgen aangezien Instagram zo hard veranderd is de laatste jaren. Met deze vernieuwde tips ga je zeker meer likes en engagement krijgen dus probeer ze in je achterhoofd te houden!

Herinner jij je deze oude tips nog?

Share:

1 Comment

  1. Yara
    June 12, 2018 / 11:50 am

    Wat een handige tips! Ik wist helemaal niet dat het niet meer belangrijk is om op het tijdstip van je instagram post te letten.
    Liefs,
    Yara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?