Blogtips: Productiever bloggen

Bloggen is een geweldig iets, er kruipt alleen veel tijd in. Zeker als je nog een job naast je blog hebt kan het bloggen er soms bij in schieten, zelfs al heb je nog zoveel inspiratie. Daarom wil ik vandaag een aantal handige blogtips meegeven omtrent productiever bloggen. Deze tips kunnen zowel voor voltijdse bloggers als hobbybloggers gebruikt worden. Als je benieuwd bent naar mijn tips, lees dan zeker verder!

Maak al je foto’s in 1 sessie

Foto’s zijn, voor mij alleszins, het meest tijdrovende van een blog. Het helpt daarom om zoveel mogelijk foto’s in een keer te schieten. Als je net zoals mij gebruik maakt van studiobelichting hoef je niet alles meerdere keren klaar te zetten. Ook met natuurlijk licht is het belangrijk om zoveel mogelijk foto’s in een keer te maken. Stel dat je nog een heleboel foto’s moet maken en het is opeens bewolkt of slecht weer, dan zit je daar zonder foto’s. Het werkt ook gewoon veel productiever en makkelijk om alles in een keer te doen.

Doe je mail op een bepaald punt in de dag en kijk er verder niet meer naar

In het tijdperk van de smartphones blijven de mails maar binnenkomen. Je krijgt een melding en hup, je begint ze te lezen en beantwoordt ze dan meestal ook gelijk. Doe dit niet want het is echt heel erg tijdrovend om continu je mails te lopen checken. Kies daarom voor jezelf een moment uit in je dag waarop je je mails gaat nakijken en beantwoorden. Trek er even de tijd voor uit en kijk er verder niet meer naar.

Concentreer je even alleen op je blog

Vaak houden we als blogger ook nog een aantal social media kanalen bij naast onze blogs. Tijdens een blogsessie keren we dus ook geregeld terug naar Instagram en Facebook. Maar hoe vaak betrap je je zelf er niet op dat je maar blijft doorscrollen en lezen eens je daar bent? Juist ja! Probeer dus om je alleen maar te concentreren op je blog zelf. Voor je het weet zit je weer urenlang naar foto’s te kijken en blijven al je blogposts ongeschreven. Zonder je desnoods ook even af met een koptelefoon op zodat je even alleen bent met je blog en je voor 100% kunt concentreren.

Zorg voor een opgeruimde werkplek

Wist je dat mensen veel sneller geïnspireerd raken door een propere, opgeruimde werkplek? Dat werkt dus ook bevorderend voor je creativiteit én productiviteit. Zorg er dus voor dat je altijd op een rustige en propere plek kunt werken. Blijf ook zeker niet in je bed liggen want dat heeft dan weer een averechts effect en gaat je veel slomer maken.

Dit waren dus een aantal tips die ik toepas om productiever te zijn. Door zoveel mogelijk content in een keer te schieten en ook je mails maar een keer per dag te doen bespaar je zoveel tijd! Door ook ‘in the zone’ te werken en gefocust te blijven krijg je zoveel meer gedaan, zelfs als je weinig tijd hebt.

Wat zijn jouw productiviteitstips? 

Share:

2 Comments

  1. Jorinde
    May 14, 2018 / 12:02 pm

    Goede tips! Een opgeruimde werkplek vind ik ook altijd erg belangrijk. Anders raak ik zo snel uit mijn concentratie!

  2. May 14, 2018 / 8:36 pm

    Dit zijn echt goede tips! Vooral een goede opgeruimde werkplek is zo belangrijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?