Blogtips: veelgestelde vragen rond bloggen

Ik blog inmiddels al 6 jaar non-stop, wat toch best een lange tijd is. Daardoor krijg ik vaak mailtjes en comments met vragen rond bloggen. Er zijn een aantal vragen die zeer frequent voorbij komen dus het leek me wel handig om ze in 1x te beantwoorden. Ik ga proberen om alles zo goed mogelijk te beantwoorden, hopelijk kunnen jullie er iets uit leren!

Hoe en wanneer ben je begonnen met bloggen?

Ik ben in 2011 begonnen met (beauty)bloggen. Het kriebelde al een hele tijd om een eigen blog te beginnen waarop ik al mijn tips en favoriete nieuwigheden kon delen. In die tijd blogde ik nog samen met iemand anders, tot ik in maart 2013 TPP begon.

Hoe kun je geld verdienen met bloggen?

Geld verdienen met bloggen kan op meerdere manieren. De meest bekende manieren zijn betaalde advertorials, betaalde social media campagnes en affiliate links. Indirect kun je ook geld verdienen met je blog als je ergens gevraagd wordt als expert of om ergens een presentatie te geven. Ook kun je, via je blog, je andere kwaliteiten in de kijker spelen. Zo kun je als make-up artist ook gebruik maken van je blog als portfolio.

LEES OOK: Geld verdienen met bloggen

Vichy Double Glow Peel Mask

Hoeveel moet ik vragen voor een advertorial?

Een advertorial is een blogpost waarvoor betaald is. Er zijn verschillende types advertorials maar de twee belangrijkste types: een die gericht is op branding en een die gericht is op SEO.

Bij een ‘branding’ advertorial wil een merk vooral inspelen op het verkrijgen van meer naamsbekendheid. Over het algemeen staat het merk of product dan in de schijnwerpers. Bij een ‘SEO’ advertorial gaat het het merk niet om wie het artikel leest, wel over welke links erin staan en hoe dit voordelig kan zijn voor hun positie in Google.

Qua prijs houden veel mensen vast aan de formule van Lisanne Leeft.

Waar vind je al die inspiratie om dagelijks te bloggen?

Ik blog al sinds 2013 bijna dagelijks en mijn inspiratie is nog lang niet op! De beautywereld verandert iedere dag dus er is altijd wel een nieuw product of een nieuwe collectie om over te schrijven. Ik ben ook dagelijks bezig met beauty als make-up artist dus ik ben altijd geïnspireerd om mijn verhaal met jullie te delen. Ik haal dus vooral veel inspiratie uit mijn persoonlijke ervaringen maar bv. ook uit magazines en persberichten!

Word je betaald om reviews te posten?

Neen! Ik heb nog nooit geld gekregen om een review te plaatsen. Soms krijg ik wel eens vrijblijvend een product toegestuurd om te reviewen maar het grootste deel van wat je hier op mijn blog ziet heb ik zelf gekocht.

Kun je leven van je blog?

Jammer genoeg niet, haha! Ik verdien soms wel eens iets extra aan mijn blog en dit gebruik ik dan om mijn onkosten van te betalen. Iedere februari krijg ik een rekening van € 180 van mijn webhost dus die moet natuurlijk ook betaald worden. Verder gebruik ik het geld ook om winacties te organiseren, nieuwe producten aan te kopen om te reviewen, … Dus als je dat er vanaf aftrekt blijft er niet al teveel over!

Hoe kom je aan een leuk thema voor je blog?

Ik ben niet de grootste held als het op coderen aankomt dus ik koop mijn thema’s meestal gewoon. Over het algemeen koop ik ze altijd via Etsy. Daar heb je leuke thema’s die variëren van 10 tot 200 euro! De meeste thema’s en layouts die ik al gebruikt heb waren rond de 30 euro dus dat valt nog goed mee gelukkig.

Welke plugins zijn echte must-haves?

Bloggen zou een pak lastiger zijn zonder plugins. De plugins die ik écht niet kan missen zijn SEO by Yoast, Editorial Calender en Akismet. SEO by Yoast maakt SEO een stuk makkelijker, de Editorial Calender laat mijn ingeplande posts in kalendervorm zien en Akismet houdt spam tegen. Deze zijn echt onmisbaar!

Dit waren de vragen die het meest voorkwamen in comments en in mijn mailbox. Ik heb mijn best gedaan om alles zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden! Hopelijk hebben jullie hier iets van geleerd.

Wat is jouw beste blogadvies? 

Share:

3 Comments

 1. Christine
  September 12, 2017 / 9:12 pm

  Mijn beste advies is gewoon schrijven over wat je ook aan je vriendinnen zou vertellen 😀

 2. September 13, 2017 / 7:37 pm

  Je beantwoord volgens mij precies de meest gestelde blog vragen haha! Ik denk dat mensen wel wat hebben aan je antwoorden 🙂

 3. September 14, 2017 / 4:39 pm

  Echt mega fijn om te lezen schat, ik hou van dit soort persoonlijke artikels! 😀

  Ilona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?