Masterclass Ondernemen van Annic Van Wonderen

Ik hou van boeken en dan vooral van boeken die me een schop onder m’n kont geven, haha. Eerder had ik How Blogs Work van Stephanie Duval al gelezen en daar heb ik zóveel informatie en inspiratie uitgehaald dat het mijn blog echt ten goede kwam. Daarom besloot ik om nu eens de zakelijkere kant aan te pakken en een boek over ondernemen te lezen. Ik kwam uit bij Masterclass Ondernemen van Annic Van Wonderen, de big chief achter I Love Fashion News.com. Benieuwd naar mijn review? Lees dan zeker verder.

Masterclass Ondernemen

Ik ben natuurlijk geen echte ondernemer die full-time kan leven van haar inkomsten. Hier en daar freelance ik wel eens bij als make-up artist of ik neem ook wel eens een opdracht aan voor mijn blog maar verder dan dat gaat het niet, ik werk natuurlijk ook gewoon in loondienst. Toch vind ik het ondernemerschap zeer fascinerend en ik vind het ook erg belangrijk om de volle 100% uit mijn ‘bijberoepen’ te halen. Nieuwe freelance opdrachten binnenhalen, leuke advertorials of een toffe affiliate campagne waarbij ik me echt op mijn gemak voel. Dat zijn natuurlijk allemaal dingen die bij het ondernemen hoor dus ik dacht, ik lees gewoon eens een boek over ondernemen.

Annic Van Wonderen heeft 5 jaar geleden I Love Fashion News.com opgestart en is daar enorm succesvol in geworden. Ze wou de grootste mode nieuwssite van Nederland worden en is in haar opzet geslaagd. Het was al van bij het begin de bedoeling om succesvol te worden dus ze is zeer bewust te werk gegaan.

Masterclass Ondernemen

Hoe ze alles aangepakt heeft en hoe ze haar doel bereikt heeft, dat schreef ze allemaal neer in Masterclass Ondernemen. Ja, het is dus vooral een persoonlijk boek dat over Annic zelf gaat maar het zijn dus wel allemaal bruikbare tips. Ze beschrijft alle struikelblokken die bij het ondernemerschap horen en ook hoe je je hier overheen kunt zetten en op welke valkuilen je moet letten. Ze zegt zelf ook: “Ik wou dat ik dit boek had toen ik ermee begon!” en ik kan me daar helemaal in vinden. Door de fouten die zij gemaakt heeft weten alle toekomstige ondernemers waar ze op moeten letten, zeer handig!

Verder staat er ook nog een zeer interessant hoofdstuk in dat vooral voor bloggers erg handig kan zijn. Annic legt uit hoe ze van ILFN een groot succes heeft gemaakt en welke promotie ze hiervoor heeft ingezet. Ook geeft ze handige tips en tricks omtrent social media weg, iets waar je als (ondernemende) blogger zeer veel van kunt leren.

Ook geeft ze veel tips mee omtrent het ‘gewone’ ondernemerschap. Kantoren, personeel, belastingen, btw-nummers, … Alles komt uitgebreid aan bod! Ze past alle tips toe op verschillende ondernemers: bloggers, influencers, webshophouders of mensen met een fysieke winkel. Iedere ondernemer, groot of klein, beginnend of ervaren, … Iedereen kan hier wat uit leren. Buiten handige tips staat het boek ook nog eens gevuld met inspirerende quotes, erg prettig!

Masterclass Ondernemen

Ik ben alleszins enorm blij met dit boek. Ondernemen is geen rocket science zegt Annic zelf maar wauw, wat een inspirerend boek! Soms heb je gewoon even een schop onder je kont nodig als het op inspiratie aankomt en dit boek doet dat zeker. Ik weet nu hoe ik alles veel beter en efficiënter kan aanpakken en hoe ik van mijn freelance opdrachten écht een succes kan maken en ik ga me zeker de volle 100% inzetten. Wie weet wat 2016 allemaal voor mij in petto heeft na het lezen van dit boek, haha.

Masterclass Ondernemen van Annic Van Wonderen kost € 14,95 en is o.a. te koop bij Bol.com.

Zou jij dit boek graag willen lezen? 

Share:

12 Comments

 1. November 16, 2015 / 6:28 am

  Ik hoor zo veel goede verhalen over dit boek, dat ik hem graag zou willen aanschaffen :-)!

 2. November 16, 2015 / 11:59 am

  Wat een leuke review! Ik had nog nooit gehoord van dit ondernemers boek ( oeps ) maar dit spreekt mij ook wel aan! Zeker aangezien het geen saaie hoofdstukken zijn over ondernemen, maar dat het ook op een persoonlijke manier is geschreven. Bedankt voor het delen, hij gaat op mijn verlanglijstje staan!

  xx

 3. November 16, 2015 / 2:03 pm

  Het boek van Stephanie Duval ben ik nu aan het lezen. Volgens mij kwam die tip ook van jou, een goede tip, thnx! . Ben nu ook wel nieuwsgierig naar het boek van Annic!

 4. November 16, 2015 / 2:15 pm

  Ik ben heel erg nieuwsgierig naar dit boek! Ik vind zulke boeken altijd erg interessant

 5. Lizzy
  November 16, 2015 / 3:58 pm

  Ik ben zo benieuwd geworden naar dit boek! Fijn om te horen dat het je zo heeft gemotiveerd! Ik zou graag wat meer willen leren over ondernemen, dus dit boek wil ik eigenlijk wel kopen!

 6. November 16, 2015 / 4:28 pm

  Mooi dat het je zo inspireert! Ik vind het boek een klein beetje gehyped, dus ik denk dat ik het bij de saaie ondernemersboeken houd..x

 7. November 16, 2015 / 4:55 pm

  Ik wordt steeds nieuwsgieriger naar dit boek. Lijkt me zo interessant!

 8. Griet
  November 16, 2015 / 7:40 pm

  Ik heb zoveel respect voor ondernemers. Het lijkt me een heel inspirerend boek wat me zelf ook wel aanspreekt!

 9. Kirsty
  November 16, 2015 / 8:20 pm

  Dit lijkt mij wel een heel interessant boek! Knap ook dat ze ILFN is begonnen met het idee er een succes van te maken, dat zou ik denk ik niet snel denken van tevoren; ik doe meestal maar wat, dus ik zal vast veel leren van haar boek!

 10. Bibiane
  November 17, 2015 / 11:19 am

  Ik wacht nog steeds op een Belgische variant van dit soort boeken. Met concrete Belgische wetgeving. Waar nu zeer zeer weinig over te vinden is voor bloggers…. Dit boek lijkt me wel eens interessant om te lezen, gewoon als kickstart 🙂

  • Amy
   Author
   November 17, 2015 / 1:16 pm

   Inderdaad! Over de Belgische wetgeving qua bloggen is vrij weinig geweten en alles is hier zo onduidelijk. In Nederland ga je gewoon naar de KVK maar bij ons is het helaas niet zo makkelijk nee! 🙁 Houdt helaas veel jonge ondernemers tegen.

 11. beautifulday4makeup
  November 17, 2015 / 2:17 pm

  Het lijkt mij erg interessant om deze te lezen. Lekker veel bijleren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?