Wat we allemaal meemaken als blogger

Ik hou van bloggen en alles wat erbij komt kijken. Leuke events, nieuwe personen ontmoeten, het allernieuwste beautynieuws als eerste in je mailbox ontvangen, … Toch zitten er ook wel een paar nare zaken aan ‘het vak’ en die wil ik vandaag bespreekbaar maken. Meestal hebben die dingen te maken met samenwerkingen met bedrijven en ik was benieuwd of medebloggers ooit al hetzelfde hebben meegemaakt. Dit zijn een aantal minder fijne zaken die je tijdens het bloggen kan tegenkomen:

Samples-4

Betalen voor reclame

Als blogger zijnde krijg je vaak e-mails voor samenwerkingen maar die zijn niet altijd even positief. Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die graag reclame van je verwachten maar je moet er wel zelf voor betalen. Goed voorbeeld: Jij MAG een artikel over hun designer horloges schrijven en jij MAG een kortingscode van 10% aan je lezers geven maar alleen als je zelf € 300 aan een horloge spendeert. Je mag dus al zeer blij zijn dat je toelating hebt om iets over hun horloges te publiceren. Nog een voorbeeld: ze schrijven het artikel zelf, zetten het vol met links naar hun website en je mag je beide handjes kussen omdat het zó’n goed informatief artikel is. /ends sarcasm.

Anderen die voorgetrokken worden

Ik begrijp het, een BV die al jarenlang op TV komt is misschien iets meer waard dan een blogger met ‘slechts’ 3000 Instagramvolgers. Het is best logisch dat de echt grote influencers die al jarenlang kind aan huis zijn iets meer gepamperd worden. That’s the way business works. Wanneer het wél een probleem wordt is als een bedrijf je vanalles belooft maar er niets van waarmaakt, terwijl ze anderen voor je neus wel een voorkeursbehandeling geven. Waarom dingen beloven en je warm maken voor iets leuk als je het toch liever aan een ander geeft?

Awkward events

Events zijn een van mijn favoriete bijzaken aan het bloggen maar soms kan het echt extreem awkward worden, zeker als je niemand kent. Events zijn de ideale manier om te netwerken maar het wordt behoorlijk schaamtelijk als iedereen in groepjes staat en jij daar staat te stuntelen. Been there, done that.

Samples-5

Beloftes

Ken je het probleem dat een bedrijf je mailt, je vanalles belooft en je warm maakt maar dan niets meer van zich laat horen? Het voelt precies hetzelfde aan als unmatcht worden via Tinder nadat je een heel fijn gesprek gehad hebt. Je bent helemaal excited en kijkt uit naar een nieuwe samenwerking maar ineens poef, laten ze niks meer van zich horen. Zo werden me al schoenen, armbanden, horloges, palettes en andere zaken beloofd. Soms stuur ik er nog wel een mailtje achteraan om te horen hoe het zit maar vaak zijn ze gewoon verdwenen. Mail dan in de eerste plaats niet als je geen interesse hebt om samen te werken. Als ze vragen om bezoekersaantallen en ze niet goed genoeg zijn, dan kan ik het misschien ergens aannemen. Maar zonder enige reden zomaar van de radar verdwijnen vind ik vrij grof.

Ik wil dus zeker niet te negatief overkomen met dit artikel want geloof me, als ik niet graag blogde zou ik het echt al geen 3,5 jaar volhouden. Ik vroeg me gewoon af of dit een veelvoorkomend ding was en hoe andere bloggers hier tegenover staan. Heb jij wel eens een nare ervaring gehad met een bedrijf of het gevoel gehad dat je toch nét iets minder waard was dan je collega’s op hetzelfde event?

Laat het me weten! 

Share:

15 Comments

 1. foryourstyle.nl
  October 30, 2016 / 10:14 am

  Ga nog niet zo lang mee in dit wereldje maar kan je punten goed begrijpen haha! Zeker dat op events!
  foryourstyle.nl recently posted…Wil jij ook lange wimpers?My Profile

 2. October 30, 2016 / 10:27 am

  Ben nog niet zo vaak naar events geweest maar vond ze eigenlijk niet zo ongemakkelijk, terwijl ik ook geen sociale bloeier ben. Sommig bedrijven doen soms rare voorstellen, dat is tot daar aan toe, maar beloftes niet nakomen vind ik echt niet kunnen.

 3. October 30, 2016 / 10:32 am

  Herkenbaar hoor! Bedrijven die je eerst benaderen en van alles beloven en vervolgens niets meer laten horen. Zo irritant!

 4. October 30, 2016 / 11:06 am

  Hahaha de awkward events, zo herkenbaar! Vooral heel vervelend als de batterij van je telefoon het dan ook begeeft…

 5. October 30, 2016 / 11:37 am

  Dat laatste heb ik nu ook een paar keer meegemaakt, verschrikkelijk man. Kreeg laatst nog een enthousiaste mail dat ik 5 haarproducten uit mocht zoeken, hoorde ik niets meer van, zie ik later dat ze een blogger met meer volgers hebben gekozen… Het is gewoon asociaal en het (PR)bureau/bedrijf zet zichzelf daar echt mee in een slecht daglicht. Ik weet in ieder geval wel met wie ik niet meer samen wil werken 😉

 6. Girls-things
  October 30, 2016 / 12:20 pm

  Ik herken het laatste punt.
  Heb je met een bedrijf afspraken gemaakt voor een post enz.
  Daarna mailen ze niet meer terug……. ggrrr
  Liefs Merle van Girls-Things
  Girls-things recently posted…Outfit post: lange blouse in de speeltuinMy Profile

 7. October 30, 2016 / 3:49 pm

  Interessant artikel Amy, om eens te lezen hoe een ander blogger zoiets ervaart. Zelf heb ik tot nu toe geen vervelende dingen mee gemaakt op dat gebied. Het is ook en wat de meeste ook zeggen dat het niet netjes is als een bedrijf jou iets belooft en ze komen het niet na. Dat zou ik ook écht niet leuk vinden. Maar ik zal dan ook wel weer een bericht in sturen met daarin dat het niet netjes is etc.
  Jennifer recently posted…Essence The Little X-Mas FactoryMy Profile

 8. October 30, 2016 / 3:55 pm

  Heel herkenbaar! Sommige bedrijven en niet bloggers of beginners denken er veel te makkelijk over. En dat is jammer want als ze het goed en eerlijk aanpakken kan het nog heel leuk worden ook.. Ik kan mij hier dus heel goed in vinden, haha.

 9. October 30, 2016 / 5:02 pm

  Heel herkenbaar allemaal, vooral dat je mails stuurt en ze niet eens terugsturen. Dat ze dan gewoon een standaard mailtje maken met dat ze geen interesse hebben of zo, maar gewoon niet antwoorden vind ik heel onbeleefd
  Tania recently posted…Op # OktoberMy Profile

 10. October 30, 2016 / 6:09 pm

  De negatieve punten of de minder leuke punten mogen ook wel eens besproken worden toch! Ik vind het jammer als er om statistieken wordt gevraagd en je daardoor niet in aanmerking komt voor een samenwerking.

 11. Karlien - Polished Cats
  October 30, 2016 / 6:46 pm

  oh dit artikel is echt spot on
  Uiteraard moet je je plaats als niet-grote blogger kennen, maar soms is er echt enorm veel gebrek aan respect en vinden ze het raar dat je iets terug wilt voor het schrijven van een artikel.. Als je een samenwerking aangaat, is het gewoon reclame voor je merk. Klaar.

  Achja maar net zoals jij, vind ik bloggen te fijn om ermee te stoppen… die paar dingen neem ik er dan maar bij en probeer ik me niet te veel aan te trekken. En die blogger events waar je niemand kent en ook niet echt de kans krijgt om iemand te leren kennen, jup dat is ook gekend

  liefs
  Karlien
  Karlien – Polished Cats recently posted…Outfit – Camel Bow TieMy Profile

 12. Saar
  October 30, 2016 / 7:34 pm

  Leuk om te lezen eens zo een oprechte post. Er zitten enkele heel herkenbare dingen tussen. Maar eigenlijk is het echt niet ok om zo behandeld te worden.
  Saar recently posted…KIKO ShoplogMy Profile

 13. Pingback: Mijn week x 4 #6 Pakketjes, bloggen & kotslucht - Simplynspecial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge