Top 5 Winterse musthaves

Het is officieel nog steeds herfst maar toch is het weer in full on winter modus overgegaan. Sneeuw, ijs en koude temperaturen waar bijna niemand op voorbereid was. Daarom wil ik vandaag mijn top 5 aan winterse musthaves met jullie meegeven, van zowel fashion tot beauty. Pak er een tas warme koffie of thee bij en kijk mee!

Musthave 1: Lippenbalsem

Het lijkt vanzelfsprekend maar toch is het vaak een vergeten product: lippenbalsem. Zelf vergeet ik het ook echt supervaak maar later, zodra mijn lippen volledig doorgescheurd zijn, beklaag ik het me wel. Ook zit er redelijk veel verschil tussen bepaalde lippenbalsems en de ene is beter geschikt voor de winter als de ander.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de iets duurdere producten zoals de lippenbalsems van Nuxe, Kiehl’s enz. Tijdens de zomermaanden werkt een Baby Lips of Labello voor mij even goed maar voor nu is een iets duurder (en vetter) exemplaar wel aan te raden.

Musthave 2: Een jas die tegen de kou kan

Ik ben iemand die zolang mogelijk in z’n zomerjas wil blijven rondlopen. Ik denk altijd: als ik er genoeg kleding onderaan doe dan kan ik vast wel tegen de kou en geloof me, dat is echt een foute veronderstelling. Wind, regen en kou komt er namelijk altijd wel doorheen, wat je ook doet.

Daarom kun je best investeren in een thermo jas die echt alle kou tegenhoudt maar tegelijkertijd ook al je lichaamswarmte binnenhoudt. Een goed voorbeeld hiervan zijn de winterjacks van Engelbert Strauss. Deze kleding is speciaal ontwikkeld om buiten in te werken dus geloof me: ze zijn echt éxtra warm!

Musthave 3: Lange laarzen

Ik loop 90% van de tijd rond in sneakers maar toch schakel ik tijdens de winter om naar lange laarzen. Je hoeft nog niet eens voor wollen exemplaren te gaan, een gewone lange laars geeft je echt al meer dan voldoende warmte.

Ik haal mijn lange laarzen meestal gewoon bij de Van Haren, de Nederlandse schoenenketen die sinds kort ook naar België verzendt. Ze hebben kwalitatief fijne merken die ook nog eens lief zijn voor de portemonnee. Geen excuses meer dus!

Musthave 4: Conditioner tegen pluizig haar

Met dit gure weer gaat je haar sneller pluizen en statisch worden. Vreselijk irritant want het staat niet mooi plus je haar blijft ook nog eens overal aan plakken. Een goede conditioner is dus zeker een musthave in de winter!

Ik kies in de wintermaanden voornamelijk voor verzorgende conditioners die eigenlijk meer een balsemstructuur hebben. Hoe dikker de conditioner, hoe beter voor je haar in de winter. Op dit moment gebruik ik de Phyto Phytobaume erg graag, waar ik eerder al een review over had geschreven.

Musthave 5: Geurkaarsen

Alle andere vier musthaves staan vooral in het teken van het gure weer buiten en wat je kunt doen als je toch naar buiten moet. Daarom wou ik met de laatste musthave de gezelligheid van binnen benadrukken. Er is namelijk niets leuker dan binnen zitten en naar buiten kijken om te zien hoe de wind waait of hoe de sneeuw langzaam naar beneden dwarrelt. Met een heerlijke geurkaars of wax tart maak je het alleen maar gezelliger. Mijn favoriete merk is zeker weten Yankee Candle! Hun assortiment is zó groot dus er is voor ieder wat wils.

Dit waren dus mijn vijf winterse musthaves die zeker niet mogen ontbreken in je collectie. Vergeet dus niet om je altijd lekker dik aan te kleden en je huid goed te verzorgen want zo kom je de winter perfect door zonder kleerscheuren. En vergeet natuurlijk ook niet om het binnen lekker gezellig te maken en ook wat te genieten van dit mooie seizoen, ook als je niet van de kou houdt.

Wat is jouw absolute winterse musthave?

Share:

3 Comments

 1. December 13, 2017 / 3:47 pm

  Jaaa mee eens! Toen de sneeuw kwam bedacht ik me dat ik lekker warme laarzen mis. Sneakers en enkellaarsjes zijn niet helemaal geschikt voor dit weer!

 2. December 15, 2017 / 2:23 pm

  Een jas dat tegen de kou kan is inderdaad echt een must… Enkel vind ik dat toch zeer moeilijk om een goede te vinden…

 3. Christine
  January 4, 2018 / 2:27 pm

  Helemaal akkoord! Alleen draag ik mijn lange laarzen te weinig oops! Ben deze winter zo goed als door mijn large Yankee Candle jar gegaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?