Zo laat je je outfit duurder lijken

Ik ben nooit echt een modepersoon geweest en heb mijn kleerkast jarenlang verwaarloost. Nu ik steeds vaker belangrijke afspraken heb vind ik het wel nodig om mij zo stijlvol mogelijk te kleden maar tja, ik ben echt helemaal van nul moeten beginnen als stijlrookie. Ik heb helaas geen eindeloze portemonnee maar inmiddels heb ik wel een paar trucs opgepikt om mijn outfit duurder te laten lijken. Ik blijf gewoon winkelen bij Primark en H&M maar toch ziet alles er chique uit. Kijk je mee naar mijn tips?

outfit duurder

Let op het materiaal

Je hoeft geen hemd van over de 100 euro te kopen om er goed uit te zien maar het materiaal is wel erg belangrijk. Voel in de winkel aan het materiaal. Voelt het stevig aan? Zit de rits er goed opgenaaid? Is mijn shirtje niet doorschijnend? Doorschijnend materiaal ziet er vaak goedkoper uit, net als kledingstukken die niet goed getailleerd zijn en niet stevig aanvoelen. Het is dus heel belangrijk dat alles goed stevig aanvoelt en mooi aansluit op je lichaam. Materialen waarbij je vaak goed zit zijn o.a. katoen, wol en suède.

Investeer in accessoires 

Ik hou ervan om duurdere accessoires te dragen bij mijn goedkopere kledingstukken. Zo gaat de aandacht vooral naar de accessoires en niet zo zeer naar de kleding zelf. Een mooi horloge of een opvallend paar opvallen kan je bij meerdere outfits dragen dus zo kun je gelijk je hele garderobe een upgrade geven. Zelf ben ik vooral dol op rose gold zoals mijn horloge van DKNY of mijn Kenzo ketting. Het geeft gelijk een andere feel aan mijn outfit en het is écht de investering waard.

outfit duurder

Niet teveel kleur

Kleding met opvallende kleuren of patronen accentueren een slechte snit of afwerking nogal gauw. Als je voor een clean en polished look wil gaan kun je best iets minder opvallende tinten dragen en juist meer zwart, wit, grijs of donkerblauw dragen. Het combineert onderling ook veel makkelijker waardoor je niet teveel geld moet spenderen aan kleding en altijd wel een passende outfit kunt maken.

Dit waren de tips die ik toepas als mijn outfit duurder wil laten lijken. Ik hou er af en toe wel eens van om te investeren in een mooi designerstuk zoals een horloge of zonnebril maar daar heb ik dan ook echt jarenlang plezier van. Mijn kleding hou ik liever zo goedkoop mogelijk maar dat wilt niet zeggen dat het er goedkoop uit moet zien. Ik draag vooral Primark, H&M en Forever 21 maar je kunt ook met goedkope items zóveel meer dan je denkt.

Wat is jouw ultieme outfit tip? 

Share:

8 Comments

 1. May 24, 2016 / 11:35 am

  Het materiaal doet echt heel veel! Sommige stofjes voelen en lijken veel duurder dan ze eigenlijk zijn.

 2. Janneke | Crafty Time
  May 24, 2016 / 11:36 am

  Wat een fijne tips Amy! Ik wil graag ook nog eens investeren in een mooie horloge! xx

 3. May 24, 2016 / 2:27 pm

  kwalitatief goede accessoires kunnen een look ook echt af maken!

 4. May 24, 2016 / 4:24 pm

  Helemaal mee eens dat het materiaal belangrijk is. En mooie accessoires maken een look zeker af v

 5. May 24, 2016 / 7:03 pm

  Hey Amy,

  Materiaal is inderdaad echt zeer belangrijk. En gebruik maken van mooie accessoires ook 🙂 . Ik koop ook bijna al mijn kleding via H&M en toch let ik op wat ik koop, hoe het materiaal eruit ziet etc 🙂 .

  Liefs!

 6. May 24, 2016 / 9:50 pm

  Fijne tips! Ik ben ook redelijk budget qua kleding maar op accessoires bespaar ik meestal niet. Horloges en tassen gebruik ik veel dus daarvan heb ik ook een aantal designer exemplaren die ik dan weer veel combineer!

 7. Saraya
  May 24, 2016 / 11:51 pm

  Fijne tips, ik koop ook altijd budget kleding! Mooie Accesiores maken je look zeker af 🙂
  X

  • Saraya
   May 24, 2016 / 11:52 pm

   “accessoires

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?