web analytics

3 tips om je woning picobello in orde te houden én plezier te hebben

Laten we even een scenario beschrijven: elke dag ruim je je huis op en loop je over en weer om het bij te houden, maar toch ligt er op het einde van de avond als je wil ontspannen nog rommel in je woning.

Herkenbaar? Graag wil ik je helpen om daar eindelijk een einde aan te maken. En wie zegt dat je opruimen niet leuk kan maken? Met deze 3 tips hopen we dat jij in de toekomst je woning mooier kan houden én plezier kan hebben tijdens het poetsen.

Tip 1: Orde op zaken stellen

Huishoudelijke taken zijn niet altijd even leuk om te doen. Het liefste wat je doet is deze taken uitstellen. Je weet wat ze zeggen: van uitstel komt afstel. Daarom is het belangrijk dat je vaste tijdstippen vastlegt om deze huishoudelijke taken te doen. Door vaste tijdstippen in te plannen ga je deze minder snel uitstellen.

Zet ook gewoon eens een timer van 10 minuutjes en probeer zo veel mogelijk op te ruimen binnen die tijd. Zo ben je niet veel tijd kwijt en voel je je toch al productiever en is je huis al opgeruimd.

Andere taken die je best op een bepaald tijdstip vastlegt zijn wassen, strijken en dweilen. Een keer per week dweilen is voor veel huizen goed genoeg en wassen doe je best twee à drie keer per week. Als je het opdeelt in dagen, heb je niet het gevoel dat je heel de tijd aan het poetsen bent.

Hoe maak je zo’n taakjes leuker? Koop eens een nieuwe toffe schoonmaakartikelen of zet muziek super luid als je aan het poetsen bent. Zet je favoriete podcast op tijdens het strijken of zet je buiten in de zon.

Tip 2: Koop niet meer dan nodig is

We leven er allemaal ongetwijfeld mee: een woonkamer vol met potjes en kaarsjes die we eigenlijk niet nodig hebben. Naast de zetel ligt dan weer een stapel tijdschriften die nooit zijn gelezen. Deze zijn niet door de dwergjes in je woonkamer gelegd. Nee, die heb je zelf gekocht.

Om minder rommel te verzamelen, is het best dat je gedurende een periode nauwgezet bijhoudt wat je koopt voor je huis. Denk bij elke aankoop na: heb ik dit echt nodig?

Er zijn handige bureau accessoires, zoals mappen en kaften, maar je hebt niet nog een plantje nodig, toch? Zo houd je je huis ordelijk en krijg je zelf ook wat innerlijke rust. Want zijn we stiekem niet allemaal jaloers op mensen die een minimalistisch leven kunnen leiden?

Tip 3: Teamwork makes the dream work

Maak van opruimen een leuke activiteit met iedereen.

Woon je samen met huisgenoten? Spreek een moment af en laat iedereen een leuke playlist kiezen om een uurtje in de week wat op te ruimen. Dit maakt zeker het verschil en is ook gewoon super tof.

Heb je kinderen? Verzin een ‘opruimliedje’ dat je elke avond opzet. Is het tijd om speelgoed of de tafel op te ruimen? Roep dan ‘Who let the dogs out?’, zet je liedje op en na 5 minuten ziet het huis er al veel beter uit en heb je je samen geamuseerd. Dus waarom moet poetsen en opruimen stom zijn voor maar één iemand als je het samen leuk kan maken?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Looking for Something?