30 Day Minimalism Challenge: update #1

Een weekje of twee geleden schreef ik al een artikel over het begin van mijn 30 Day Minimalism Challenge. De bedoeling van deze challenge is dat je iedere dag iets opmaakt of weggooit, dat overeenkomt met die dag van de challenge. Inmiddels zijn we al weer wat verder dus het leek me wel eens leuk om een kleine update geven. Als je benieuwd bent naar de (tussentijdse) resultaten van deze challenge, lees dan zeker verder.

OPI-1

Zoals ik eerder al zei was ik niet van plan om me echt aan vaste dagen te houden, omdat de tijd niet heb om iedere dag te declutteren. Daarom heb ik zoveel mogelijk dagen proberen af te ronden in een opruimbeurt.

Ik heb mijn nagellak, skincare en make-up al volledig onder handen genomen en inmiddels ook alles even opgeruimd. Voor ik begon met de challenge vond ik de helft van m’n spullen niet meer terug maar dankzij de challenge heb ik zoveel plaats kunnen maken dat ik alles gelijk opgeruimd heb.

Lipstick-holder-2

Bij make-up heb ik vooral dingen weggedaan die erg oud waren. Make-up die ik kocht in 2008-2009, lipgloss die niet meer goed was, oogschaduw die ik al minstens drie jaar niet meer gebruikt had, …

Ook bij mijn nagellak heb ik dit systeem gehanteerd. Eerst alle oude kleuren wegdoen en alle lakjes die niet meer goed waren. Daarna heb ik al mijn nagellak uitgestald op mijn bed en ben ik gaan vergelijken. Welke kleuren heb ik dubbel en welk lakje hou ik dan het liefst? Welke kleuren draag ik het minst? Op die manier heb ik maar liefst 67 (!!!) nagellakjes kunnen wegdoen of weggeven. Een groot deel was niet meer goed, het andere deel heb ik in m’n donatiebak gelegd en gaat binnenkort naar een nieuwe thuis.

Boozyshop-2

De volgende delen die ik ga uitzoeken zijn magazines en kleding. Ik heb hier zo enorm veel magazines in huis liggen, sommige bladen zijn zelfs nog van 2008! Het enige magazine dat ik wil bijhouden is Glamour omdat ik hier een abonnement op heb. Ik heb alle edities dan ook mooi uitgestald naast elkaar staan dus ik gebruik ze eerder als decoratie. Alle andere bladen zoals Cosmopolitan, Vogue, Elle en Glossy ga ik nog even uitzoeken.

Ook mijn kleerkast moet ik eens dringend uitzoeken, net als mijn schoenen. Ik heb hier nog zoveel pumps staan die ik toch niet meer draag sinds ik steunzolen heb dus daar kan ik ook vrij hard in zijn. Ik denk dat de challenge me vast wel gaat lukken, ook al begint het nu steeds moeilijker te worden naar het einde toe!

Heb jij nog goede opruimtips voor mij?

Share:

12 Comments

 1. February 8, 2016 / 10:48 am

  OMG, 67 nagellakjes opgeruimd?! Je bent zéér goed bezig, meid! Knap dat je dit ook weet vol te houden. Succes met het opruimen van de kledingkast!

 2. February 8, 2016 / 11:00 am

  Ik heb laatst ook flink aan het opruimen geweest! Al hou ik me niet aan een bepaalde challenge ofzo, ik heb toch wel heel wat kunnen wegdoen! 🙂

 3. February 8, 2016 / 11:30 am

  Goed bezig! Ik ruim mijn stash regelmatig op. Alles dat ik al weken of maanden niet meer gebruikt heb zet ik opzij en gooi of geef ik weg.

 4. February 8, 2016 / 12:07 pm

  Goed bezig zeg…Ik heb toen ik ging verhuizen alles flink opgeruimd.. maar toch gingen er 7 verhuisdozen cosmetics mee naar het nieuwe huis. Ik heb er wel 3 hele dozen weggedaan (weggegeven of weggegooid)

 5. February 8, 2016 / 12:08 pm

  Holy sh*t, 67 nagellakjes?! Zo veel lakjes heb ik niet eens xD Het zal wel een lekker gevoel geven om zo veel weg te doen 🙂 Goed bezig meid!

 6. Natascha
  February 8, 2016 / 12:30 pm

  Zo jij hebt wel heel veel lakjes opgeruimd zeg 🙂 Mijn beste tip is eigenlijk niet zo’n leuke haha. Ik ben net AL mijn nagellakjes kwijt geraakt tijdens een verhuizing. Dat ruimt goed op moet ik je zeggen maar ik ben er niet blij mee natuurlijk 😉

 7. Jana
  February 8, 2016 / 1:10 pm

  Goed bezig! Ik wil mijn MUJI bakjes binnenkort nog eens anders indelen en dan ga ik ook eens kijken als er niks in zit wat ik beter zou weggooien.

 8. Bibiane
  February 8, 2016 / 3:38 pm

  Opruimen kan zoveel deugd doen! Ik heb van de zomer maar liefst een 240 tal nagellakjes weggedaan en dat deed deugd. Nu ik er weer wekelijks door ga kom ik ook dingen tegen die echt niet mijn ding zijn en die gaan dan ook resoluut weg. De tips die ik zou hebben heb je zelf al toegepast (niet alles tegelijk doen). Keep up the good work!

 9. February 8, 2016 / 4:17 pm

  Ik ga nu verhuizen en dan moet je echt keuzes maken. Niet zo heel fijn, maar eigenlijk wel het ideale moment om eens grondig op te ruimen. Maar het “verhuis”-idee heb je zelf natuurlijk ook al toegepast 🙂

 10. Saraya
  February 8, 2016 / 10:32 pm

  Wauw je bent goed bezig! X

 11. Dana
  February 8, 2016 / 11:19 pm

  Heerlijk he dat opruimen! Zelf ben ik ook een beetje bezig. Inmiddels al een hoop lakken en oogschaduwpaletten verkocht 🙂

 12. February 9, 2016 / 11:48 pm

  Ik zou mijn lakjes ook eens moeten uitruimen denk ik. Zo veel, dat ik sommige kleuren amper gebruik, waardoor ze slecht worden 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?