30 Day Minimalism Challenge

Een paar weken geleden schreef ik al eens een artikel over het declutteren van je make-up stash. Declutteren betekent alle make-up die je niet meer gebruikt weghalen uit je collectie. Oude en bedorven make-up gooi je weg, andere verkoop je of geef je weg aan iemand die er meer plezier aan zal hebben. Dit kun je ook toepassen op alle andere spullen in je leven! Om je nog een duwtje in de rug te geven is er nu de ’30 Day Minimalism Challenge’, waar ik inmiddels ook aan meedoe. Als je benieuwd bent naar deze challenge, lees dan zeker verder.

Preview-jan-1

Ik noem mijzelf zeker geen minimalist want ik kan toch wel blij worden van materialistische dingen. De meeste minimalisten worden niet blij van materialistische dingen en proberen daar zoveel mogelijk vanaf te stappen, ze proberen om hun geluk uit herinneringen en ervaringen te halen. Ik ga ook graag op reis maar ik kan ook gewoon erg blij worden van een heerlijke geur of een mooie lipstick. Toch heb ik voor mijzelf besloten om de 30 Day Minimalism Challenge te doen, gewoon om wat meer orde in huis te krijgen. Ik hoef niet perse minder spullen maar juist spullen waar ik blij van word.

Zoals jullie misschien wel weten heb ik echt veel moeite met het wegdoen van dingen, zeker make-up en skincare. Ook oude boeken, dvd’s en vooral magazines vind ik lastig om weg te doen. Daarom is het echt nodig dat ik mijzelf wat harder ga pushen!

rp_Pink-Preview-mei-1_zpspz6imz4u.png

De bedoeling van de 30 Day Minimalism Challenge is dat je iedere dag iets wegdoet. Op de eerste dag doe je 1 ding weg, de tweede dag doe je 2 dingen weg en op het einde van de challenge doe je die dag 30 dingen weg. Ik doe het niet zo letterlijk omdat ik niet iedere dag de tijd heb om grondig op te ruimen en dingen te declutteren. Daarom doe ik vaak een paar dagen op 1 dag tijd.

Ik ben inmiddels al begonnen aan de challenge en heb dag 1 t.e.m. 6 alvast volbracht. Dat wil zeggen dat ik in totaal al 21 items heb kunnen schrappen. Ik ben uiteraard begonnen bij mijn make-up stash en heb vooral dingen weggedaan die oud waren. Blushes die helemaal hard waren geworden, creamblushes die al te lang open waren, foundations die gesmolten waren tijdens de zomer (RIP MAC Pro Longwear…). Ik weet dat de challenge nog véél moeilijker gaat worden want nu moest ik niet echt een selectie maken maar gewoon alles wat oud was weggooien.

rp_thepinkpreview-april-1_zpsrvqnzmxv.png

De komende weken gaan nog veel harder worden normaal gezien. Eens dat alles wat oud is weg is moet ik écht gaan selecteren. Dingen opmaken, tijdschriften nakijken, nagellak met elkaar vergelijken en dupes weggeven, … Ik zit nog maar in de eerste week dus ik ben benieuwd hoe ik het er vanaf ga brengen de komende weken! Hopelijk creëer ik dan wat meer ruimte in mijn huis én in mijn hoofd.

Ik word verschrikkelijk kriebelig en kwaad van rommel dus hopelijk kan ik me nu wat beter concentreren als alles wat netter is. Ook gaat er hopelijk geen make-up of nagellak meer bederven en ga ik hopelijk wat dingen kunnen opmaken! Ik ben alleszins benieuwd en ik hou jullie zeker op de hoogte.

Zou jij willen meedoen aan de 30 Day Minimalism Challenge?

Share:

7 Comments

 1. January 27, 2016 / 9:53 am

  Ai! Best heftig hoor. Knap, denk niet dat het mij gaat lukken!

 2. January 27, 2016 / 10:36 am

  Wow, dat is een heftige challenge! Dan gooi je in een korte periode ongelooflijk veel weg. Ik hoop dat het je gaat lukken waardoor je meer overzicht krijgt. Succes!!

 3. January 27, 2016 / 10:44 am

  Ik probeer zelf heel wat producten op te gebruiken en zo mijn stash wat te declutteren

 4. January 27, 2016 / 12:46 pm

  Wow dat is echt pittig! Nooit van gehoord, hopelijk geeft het uiteindelijk een goed gevoel!

 5. January 27, 2016 / 2:31 pm

  Ik zou dit echt niet kunnen xD Wel heb ik mezelf op een project pan gezet, zodat ik mezelf “dwing”oudere producten op te maken 🙂

 6. Saraya
  January 27, 2016 / 9:24 pm

  Heftige challenge, maar ik heb ook onlangs mijn stash opgeruimd en heel veel weggegooid 🙂
  X

 7. January 28, 2016 / 8:17 am

  Ik hoop voor je dat het gaat lukken! Het heeft mij zelf heel veel rust gegeven 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?