web analytics

4 redenen waarom je ervoor moet zorgen dat er geen UV licht je woning kan binnendringen

Iedereen weet dat UV licht schadelijk is voor onze huid, maar wist je dat dit ook schadelijk is voor onze meubels? UV licht kan namelijk de kwaliteit en de kleur van je meubels veranderen, waardoor je je meubels na een paar jaar al kunt vervangen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen UV licht je woning kan binnendringen. In dit artikel delen we vier redenen waarom het belangrijk is om UV licht tegen te gaan en hoe je dit kunt doen.

Bescherming van je gezondheid

UV licht is slecht voor de gezondheid. Wanneer je vaak en lang wordt blootgesteld aan UV straling kan het leiden tot veroudering van de huid en kan dit helaas op langere duur leiden tot huidkanker. Zorg er daarom voor dat alle ramen zijn voorzien van bescherming tegen UV straling. Kies bijvoorbeeld voor een rolluik op maat, deze kunnen de schadelijke effecten van UV licht op je huid verminderen.

Bescherming van je interieur

Naast de schadelijke gevolgen voor je gezondheid, kan UV licht ook schade aanrichten aan je interieur. Je meubels, vloerbedekking en gordijnen zullen verkleuren. Houd daarom UV  straling tegen. Hierdoor kun je de levensduur van je interieur verlengen en ervoor zorgen dat het er langer mooi en fris uitziet. Kies ervoor om een screen bestellen om je interieur te beschermen tegen UV-schade.

Energiebesparing

Naast het tegenhouden van UV licht voor je huid en de meubels, kan het ook nog eens helpen bij het besparen van energie. UV straling kan ervoor zorgen dat de temperatuur in je huis stijgt, waardoor je meer energie nodig hebt om je woning te koelen. Door het plaatsen van screens of rolluiken kun je de warmte van de zon buiten houden, waardoor je minder afhankelijk bent van airconditioning en ventilatoren. Dit zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar is ook beter voor het milieu.

Verbetering van de privacy

Tot slot kan het tegenhouden van UV licht in je woning ook zorgen voor meer privacy. Met screens of rolluiken op maat kun je ervoor zorgen dat nieuwsgierige blikken van buitenaf worden tegengehouden, terwijl je nog steeds kunt genieten van natuurlijk licht in je woning. Dit zorgt voor een fijn gevoel van privacy, waardoor je je comfortabeler zult voelen in je eigen huis.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?