web analytics

4 tips tegen een winterdip

Koude temperaturen en weinig zonlicht, deze dingen dragen vaak bij tot een winterdip. Veel mensen hebben er ieder jaar opnieuw weer last van en het maakt de winter er zeker niet makkelijker op. Daarom ik voor jullie een paar handige tips verzameld, zodat ook jij snel van die winterdip verlost bent.

1. Niet snoozen, direct uit bed

We weten allemaal hoe verleidelijk het is om in dat warme bed te blijven liggen. Toch is het belangrijk dat je zo snel mogelijk opstaat, want hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. Niet snoozen dus, maar gelijk je bed uit. Hierdoor start je je dag ook minder vermoeid!

2. Daglicht is belangrijk

Op donkere winterdagen is het best lastig om veel daglicht te krijgen, maar toch is het énorm belangrijk. Daglicht zorgt ervoor dat je vitamine D aanmaakt en dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat je beter in je vel zit. Een halfuurtje daglicht per dag is al voldoende.

3. Zorg voor voldoende beweging

De oorzaak van een winterdip is vaak energiegebrek. Je zou denken dat je juist energie kwijtraakt door te sporten, maar niets is minder waar! Door te bewegen krijg je juist nieuwe energie én je zit meestal ook iets beter in je vel. Met een stevige wandeling tackle je dus zowel tip 2 als tip 3! Nu ik mijn Fitbit heb zie ik vanzelf ook hoeveel ik al gewandeld heb en ik probeer toch echt wel aan mijn dagelijkse hoeveelheid stappen te komen. Dit helpt echt énorm!

4. Me-time

En op dagen dat er niets helpt, zit er niets anders op dan gewoon toegeven. Kruip op de bank met een kop warme chocomelk en kijk op Netflix een heel seizoen van je favoriete serie. Of pamper jezelf met je favoriete beautyproductn om jezelf weer wat op te peppen. Een lekkere handcrème op of een heerlijk warm band met een maskertje op je gezicht, er is niks zaliger!

Wat doe jij als je last hebt van een winterdip?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

 1. Yara
  January 20, 2018 / 11:52 am

  Bij mij helpt sporten en het zonnetje op mijn gezicht voelen wel. Leuk geschreven!
  Liefs,
  Yara

 2. Manon
  January 20, 2018 / 12:49 pm

  Sporten helpt vaak wel heel goed en ik probeer lekker naar buiten te gaan als de zon schijnt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?