web analytics

5 tips om te ontspannen in deze tijd

Het einde van deze vreemde tijd komt stilaan in beeld maar helaas mogen we nog steeds niet alles wat we voorheen allemaal konden doen. Dit veroorzaakt nog steeds heel wat stress en dat wil je natuurlijk vermijden!

Het leek me daarom wel leuk om een aantal handige ontspantips op een rijtje te zetten. Voor deze ontspanmomenten hoef je je huis niet (te ver) te verlaten maar je wordt er wél helemaal relaxed van.

Ben je benieuwd naar mijn 5 beste tips om te ontspannen in deze vreemde tijden? Lees dan zeker verder!

Tip 1: Selfcare

Een goede dosis selfcare is de ideale manier om snel te ontspannen en je huidje wordt er ook nog eens gelukkiger van.

Neem een lang ontspannend bad met een lekkere geurende olie, steek een kaarsje aan en gebruik een hydraterend maskertje.

Geen bad in huis maar je wilt je huid wel optimaal verzorgen? Neem dan een warme douche en maak gebruik van een douchescrub met een ontspannende geur zoals bv. lavendel. Wedden dat je nadien helemaal relaxed bent?

Tip 2: Investeer in je ruimte

Een ordelijk en net huis brengt rust in je hoofd, net zoals een rommelig huis eerder voor stress zal zorgen. Het is dan ook superbelangrijk dat je de ruimte waarin je veel tijd spendeert een beetje op orde brengt.

Het kan dan zeker een goed idee zijn om je oude meubels eens te vervangen of om bv. een gezellige zithoek te maken.

Daarnaast is het opruimen van je huis ook zeker de moeite waard. Opruimen werkt ontspannend en door ruimte vrij te maken in je huis maak je dus ook ruimte vrij in je hoofd.

Tip 3: Ontspannen in de slaapkamer

Als je echt even goed wilt ontspannen kan het ook altijd een optie zijn om even de slaapkamer in te duiken.

Seks is namelijk dé perfecte manier om even al je zorgen te vergeten en eventjes intens te genieten. Daarnaast heeft lichaamscontact ook nog eens een kalmerend effect wat natuurlijk ook ideaal is.

Je kunt het lekker kort houden of wat langer genieten, het is maar net waar je zelf zin in hebt. Je kunt zelfs wat experimenteren en misschien eens iets nieuws proberen met specialere speeltjes zoals bv. een voorbinddildo.

Geen partner in de buurt? Gelukkig kun je tegenwoordig ook makkelijk dildos kopen. 😉

Tip 4: Sporten

Sporten is niet alleen gezond, het werkt ook ontspannend. Als je aan sporten voor ontspanning denkt denk je waarschijnlijk meteen aan yoga maar andere sporten maken ook endorfine aan, een stofje dat ervoor zorgt dat je helemaal gelukkig en relaxed wordt.

Kies dus voor een sport waar jij helemaal blijf van wordt. Ga voor krachttraining, ga een klein stukje wandelen of dans er op los voor je badkamerspiegel.

Tip 5: Meditatie

Het klinkt misschien wel wat cliché en je hoort het vaak maar ik kon deze tip gewoon niet overslaan. Door te mediteren word je je heel erg bewust van jezelf en sluit je slechte gedachten helemaal af.

Ik hoor je al denken: “Ja maar dat is helemaal niets voor mij!” maar mediteren is net zoals sporten: er is voor iedereen wel een geschikte variant. Je moet soms alleen even zoeken voor je de passende soort meditatie voor jou vindt.

Zo heb je bv. guided meditaties die je met behulp van een app op je telefoon kunt doen. Ze vertellen verhalen en nemen je helemaal mee naar een ontspannende, relaxerende wereld. Er zijn ook meditaties waarbij je voornamelijk op je ademhaling moet letten of meditaties die je juist op je spieren laten letten.

Voor je het volledig afschrijft zou je het dus eerst allemaal eens een keertje moeten proberen. Wedden dat je nadien helemaal zen zal worden?

Hoe ontspan jij in deze tijd?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?