web analytics

5 tips voor het vinden van de perfecte trouwring

Je hebt je prins(es) op het witte paard gevonden, je absolute droomjurk hangt al in de kast en de zaal is volledig geregeld… Je bent klaar om te trouwen, alleen de ringen ontbreken nog.

Een trouwring herinnert je iedere dag weer opnieuw aan die mooie dag en aan het huwelijk waar je zo enthousiast voor gekozen hebt. Je kunt het beste kiezen voor de allermooiste trouwringen want geloof me, je zult er nog genoeg naar moeten kijken!

Daarom zet ik in dit artikel de beste tips op een rijtje voor het vinden van dé geschikte trouwring.

Tip 1: Kies voor een tijdloos stuk

Het klinkt misschien cliché maar het is ontzettend belangrijk om te kiezen voor een trouwring die écht bij je past. Er zijn heel wat trendy trouwringen op de markt maar als de huidige trends niet bij jouw stijl passen, waarom zou je ze dan kopen?

De verleiding is misschien groot om voor het beste en het nieuwste te kiezen maar dat wilt daarom niet zeggen dat het over een paar jaar nog altijd mooi is. Daarom kies je best voor tijdloze trouwringen die de tand des tijds wel zullen doorstaan.

Of je voor een simpel model of voor exclusieve trouwringen gaat, dat hangt natuurlijk van jullie eigen persoonlijke stijl af. Zorg er in ieder geval voor dat je ze over een jaar of 20 ook nog steeds mooi zult vinden.

Tip 2: Wees op tijd

Dit zou eigenlijk volledig logisch moeten zijn maar je wilt niet weten hoe vaak mensen te laat zijn met het bestellen van een ring. Trouwringen moeten altijd op maat gemaakt worden en dat duurt nu eenmaal een tijdje. Het is dan ook belangrijk om je trouwringen ruim op voorhand vast te leggen!

Het gebeurt namelijk erg vaak dat een trouwring toch niet 100% perfect op maat gemaakt is en dat er correcties moeten gebeuren. Je kunt dus maar beter op tijd bestellen en eventuele correcties mee incalculeren. Zo ben je zeker dat jullie ringen op tijd klaar zullen zijn.

Hou er echter wel rekening mee dat je ook niet té vroeg bestelt als je van plan moest zijn om nog wat eventuele kilootjes te verliezen voor de grote dag, dan past je ring natuurlijk ook niet meer.

Tip 3: Kijk ook eens online

Vroeger ging iedereen steevast naar een juwelier in de buurt om op zoek te gaan naar dé perfecte trouwringen. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig helemaal niet meer want ook online kun je perfect op zoek gaan naar de geschikte trouwringen.

Ga je toch liever naar een fysieke juwelier? Dan kun je hun collectie trouwringen meestal ook al online bekijken, vaak vermelden de juweliers de prijzen hier ook. Zo weet je op voorhand al een beetje of hun trouwringen binnen jouw stijl en budget passen en zo kun je al een eerste selectie beginnen te maken.

Het internet is ook de ideale plaats om research te doen naar bepaalde soorten trouwringen. Zo vind je online ook heel wat informatie over zaken zoals bv. fairtrade trouwringen, iets waar je in eerste instantie misschien niet meteen aan zou denken. Het kan dus zeker de moeite zijn om eerst eens online te kijken!

Tip 4: Laat je voldoende informeren

Of je nu bij een fysieke juwelier langsgaat of online op zoek gaat naar een ring, laat je altijd voldoende informeren. Je hoeft zeker niet bang te zijn om de nodige vragen te stellen, hiervoor is de klantendienst er nu eenmaal.

Ben je niet helemaal zeker over de maat of het materiaal, stel dan zeker een vraag. Je trouwring moet nog ettelijke jaren meegaan dus wees er 100% zeker van dat het volledig je ding is en dat al je vragen beantwoord worden.

Tip 5: Slaap er eens een nachtje over

Een trouwring is niet goedkoop en je hoort er je hele leven naar te kijken, je kiest dus maar best gelijk het juiste exemplaar. Zo’n trouwring kiezen is ontzettend belangrijk dus slaap er eerst eens een nachtje over voor je een definitieve beslissing maakt.

Je mag misschien dan wel je droomring gevonden hebben, het is verstandig dat je toch nog eens even kritisch nadenkt en het allemaal even laat bezinken voor je besluit een bestelling te plaatsen.

Zo ben je zeker dat je achteraf geen spijt zult krijgen van je beslissing!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?