web analytics

Hoe ik dit jaar al 8 kilo verloren ben

Velen onder jullie weten al wel dat ik overgewicht heb mede doordat ik chronisch ziek ben. Begin dit jaar onderging ik een liposuctie omwille van medische redenen en sindsdien gaat het véél beter met de pijn. Daardoor ben ik meer kunnen beginnen sporten waardoor ik inmiddels al meer dan 8 kilo kwijt ben. In dit artikel vertel ik graag hoe ik dit aangepakt heb. Kijk je mee?

Fietsen, fietsen, fietsen

Inmiddels is het veel beter met de pijn en zo’n 6 weken na mijn operatie ben ik opnieuw beginnen sporten. Mijn conditie was, door jarenlange verwaarlozing, echt een ramp. Daarom begon ik eerst met kleine, simpele dingen.

Allereerst begon ik met elke dag 3 à 5 minuten te fietsen op mijn hometrainer. Dit bouwde ik steeds verder op tot ik aan 30 minuten kwam.

Toen ik eindelijk weer dagelijks tot 30 minuten kon trainen op de hometrainer besloot ik om ook meer buiten te gaan fietsen. Het weer werd ook stilaan beter en mijn benen deden bijna geen pijn meer. Door dagelijks de fiets te nemen is mijn conditie er serieus op vooruit gegaan en mijn gewicht drastisch naar beneden.

De juiste voeding

“You can’t outtrain a bad diet” was een harde waarheid die ik onder ogen moest zijn. Ik ben een enorme snoeper en moest het dus echt wel afleren om niet teveel (ongezond) te snacken tussendoor.

Ik kan het echt niet laten om tussen maaltijden iets te eten plus het is ook gewoon beter voor je metabolisme om wél te snacken. Daarom heb ik ervoor gekozen om sportvoeding toe te voegen aan mijn eetpatroon. Met sportvoeding bedoel ik dan zaken zoals proteïnerepen, proteïnepoeder enzovoort.

Dit soort producten zijn niet alleen ideaal om je honger te stillen maar zullen er ook voor zorgen dat je spieren beter herstellen. Als je hard werkt aan je spieropbouw, dan is het natuurlijk zonde om dit verloren te laten gaan. Proteïnen zorgen er trouwens ook voor dat je langer verzadigd blijft dus: dubbele win!

Ik wissel proteïnerepen en proteïnesnacks graag af met een stuk fruit. Tegenwoordig ben ik helemaal verzot op appels en sinds ik zo’n handige appelsnijder heb is de stap naar een stuk fruit dus nog een stuk kleiner geworden. Een appel snijden is zóveel makkelijker en sneller waardoor ik dus ook niet meer naar de ongezonde koekjes grijp.

Pilates

Pilates is iets dat ik ook voor mijn operatie al deed, al was het toen niet echt gemakkelijk. Pilates is iets dat werkelijk voor álles handig is. Je verbrandt vet, je traint je buikspieren, je traint je billen, je balans wordt beter, … Kortom, Pilates is gewoon de ideale sport om je lichaam in topconditie te krijgen.

Voor mij is de wekelijkse Pilatesles dus echt onmisbaar geworden in mijn routine. Ik merk dat mijn spieren veel sterker zijn maar niet perse breder of opvallender ogen. Mijn lichaam lijkt een heel stuk strakker te zijn, mede dankzij de Pilates dus.

Conclusie

Ik ben door mijn liposuctie slechts 1 kg verloren, ondanks dat ze 3,5 liter hebben weggenomen. Een liter vet weegt eigenlijk maar een halve kilo dus op de weegschaal maakt het niet veel verschil. De andere 7 kg die ik verloren ben heb ik dus puur aan mezelf te danken.

Veel cardio in combinatie met Pilates en de juiste voeding hebben ervoor gezorgd dat ik, traag maar gestaag, een veel gezonder gewicht heb gekregen. Ik ben er nog niet qua doelgewicht maar ik kom steeds dichter in de buurt!

Hoe hou jij je gewicht onder controle? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. Gaby
    July 19, 2019 / 2:44 pm

    Knap hoor doe het je niet na

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?