web analytics

A-lijn jurken voor de feestdagen: zo draag je ze

Een A-lijn jurk zou onmisbaar moeten zijn binnen iedere garderobe. Dit soort jurken accentueren je taille, maar verdoezelen je buik doordat de rok breder uitloopt. Hierdoor zijn ze enorm veelzijdig en kan het door bijna ieder lichaamstype gedragen worden.

Ook voor de feestdagen zijn A-lijn jurken ideaal. Er zijn ontzettend veel verschillende feestelijke A-lijn jurken op de markt én je kunt ze op verschillende manieren combineren.

In dit artikel vertel ik hoe je zo’n A-lijn jurk het best kan dragen tijdens de feestdagen en hoe je je outfit extra feestelijk kan maken.

Het juiste A-lijn jurkje uitkiezen

A-lijn jurken kunnen het hele jaar door gedragen worden, maar tijdens de feestdagen mag het wel wat meer zijn. Daarom zou je eigenlijk eens moeten kijken naar A-lijn jurken met een decolleté, dit geeft toch altijd net dat tikkeltje extra aan een jurkje.

Een decolleté kun je ook altijd heel erg mooi combineren met een opvallende statement ketting. Door de V-hals van je jurkje kun je voor een extra lang exemplaar gaat dat de decolleté mooi accentueert. Tijdens de eindejaarsperiode mag je zeker schitteren. More is more!

Ook qua kleur kun je goed variëren, al is een jurkje met een glitterprint natuurlijk wel het meest aangewezen tijdens de feestdagen. Doorheen het jaar draag je dit niet zo vaak en daardoor zijn de feestdagen het ideale moment om eens goed uit te pakken.

Draag je liever een effen kleur? Kies dan voor iets opvallends, zoals blauw, groen of rood. Het is namelijk bewezen dat je je gelukkiger voelt als je felle kleuren draagt. De andere optie is uiteraard een little black dress. Met een LBD kan het nooit mislukken!

Speel met de lengte

A-lijn jurken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, waaronder mini, knielengte, enkellengte en maxi. Welk kleedje je het beste kiest, hangt af van de gelegenheid.

Voor een chic diner of een feestje onder familie is het altijd een goed idee om voor een langer exemplaar met enkellengte te kiezen of voor een maxi-jurkje als het echt heel erg koud is.

Een mini is dan weer ideaal voor echte stevige feestjes die tot in de vroege uurtjes doorgaan, zoals een oudejaarsfeest. Hierbij verblijf je toch meestal binnen, waardoor een kort jurkje niet zo koud is. Heb je het echter wel snel koud? Kies dan voor een zwarte panty om onder je jurkje te dragen. Zo blijven je benen toch beschermd.

Accessoires

Vanwege de eenvoudige en elegante stijl van A-lijn jurken, kunnen ze gemakkelijk worden gecombineerd met verschillende accessoires.

Een goed idee om iets extra’s uit je A-lijn jurk te halen, is het dragen van een riem. Met een riem benadruk je de strakke taille nog wat extra, waardoor dit type kleedjes je goede punten nog eens extra in de verf kan zetten. Dit kun je het hele jaar door eigenlijk al wel doen, maar tijdens de feestdagen is dit natuurlijk helemaal top.

Ook qua schoenen kun je goed variëren als het aankomt op A-lijn jurken. Met zo’n onmisbare schoen zoals een sneaker, kun je het wat meer casual houden als je overdag iets moet doen, en met een leuke pump of gehakte enkellaars, zoals een chelsea boot, maak je je jurkje helemaal avondproof.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?