web analytics

Accessoiretrends voor herfst/winter 2022

Wie denkt dat het najaar een saaie periode is voor accessoires heeft het zeker en vast mis. Het najaar is namelijk het ideale moment om wat extra met accessoires te experimenteren nu onze kleding weer wat saaier en donkerder wordt.

Heb je geen idee wat er allemaal in trend is voor deze herfst en winter? Lees dan zeker verder want in dit artikel zet ik alle accessoiretrends voor de herfst en winter van 2022 op een rijtje.

Trend 1: De pet is weer terug

Van Gucci tot Burberry, de pet is weer helemaal terug van weggeweest. In de zomer dragen we wel vaker een pet om onze hoofdhuid te beschermen tegen de zon en omwille van praktische redenen maar voor deze herfst en winter wordt de pet een echt must-have accessoire dat je ook gewoon zomaar mag dragen.

Hierbij mag je zoveel experimenteren als je zelf wilt en lekker extreem gaan met een opvallend exemplaar (zo werden er zelfs petten met vleugels gespot op de catwalks!) of je kunt het ook gewoon wat neutraler houden met een zwarte, grijze of bruine pet zonder opdruk. Zowel bij vrouwelijkere outfits als bij een sportieve outfit staat een pet fantastisch.

Trend 2: Speel eens met je sokken

Sokken zijn de ideale manier om je outfit wat op te vrolijken zonder dat je meteen iets heel drastisch moet doen. Kies voor korte sokken die nét onder je jeans uit komen piepen om een speels effect te creëren. Sokken zoals deze korte sokken met een unieke print zijn hier ideaal voor. Perfect om een donkere grijze of zwarte outfit toch weer wat extra’s te geven.

Trend 3: Laat het glanzen

Gezien op de catwalk bij o.a. Prada: de metallic pump. Deze herfst en winter mogen je accessoires lekker opvallen omwille van hun glans. Kies net zoals bij Prada voor een glanzende metallic pump of hou het wat subtieler en kies voor een kleine glanzende handtas of oorbellen met daarin metallic verwerkt.

Trend 4: Alles in leer

Een van dé grootste modetrends voor het najaar van 2022: leer. We zagen deze trend al voorbijkomen bij merken waaronder o.a. Hermès, Alexander McQueen en Bottega Veneta.

Leer mag zowel in je kleding als in je accessoires terugkomen want hoe meer leer, hoe beter. Kies voor een opvallende lange rok in leer, een leren topje of zelfs een volledig leren jas. Geen fan van grote opvallende kledingstukken in leer? Ook met een leren handtas of met een paar leren laarzen kom je goed weg met de trend en hou je alles toch nog een beetje subtiel. Je kunt zelfs voor oorbellen uit leer gaan!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?