web analytics

Babyshower organiseren: hoe doe je dat?

Je voelde ze branden achter je ogen: die tranen. Toen je een rompertje kreeg van je beste vriendin met daarop de woorden “Worlds Greatest Aunt’, wist je: zó voelen tranen van geluk. Want, zo close zijn jullie. Nu het einde van de zwangerschap van jouw vriendin in rap tempo nadert, komt de datum voor een eventuele babyshower steeds dichterbij. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en de zwangere in het zonnetje te zetten!

Er is haast geen mooiere manier om te laten weten dat de baby wel héél welkom is dan met een babyshower. Nu jouw beste vriendin zwanger is, en je dieper in de materie van zwangerschap duikt, komt het allemaal wel een beetje op je af.

Geen nood! Ik help je om de perfecte babyshower te organiseren. Eéntje waar jouw vriendin nog jaren met veel plezier aan terugdenkt. Get ready met deze tips & tricks!

Wie nodig je uit?

Vriendinnen, (schoon)zussen, lievelingsnichtjes, tantes, oma’s, leuke collega’s en misschien die leuke buuv van de hoek? Wanneer je je voorbereid op een babyshower is de gastenlijst misschien wel het meest belangrijk.

Ga wel even na bij de eregast of ze ook écht zit te wachten op een babyshower en bedenkt wie er aanwezig mogen zijn. Er bestaan geen vaste weten als het om babyshowers gaat. Natuurlijk mogen mannen er ook bij zijn, maar zo’n meidenmiddag is stiekem wel heel leuk. Tea spillen is toch het leukste met vrouwen!

Waar vier je het?

Een babyshower vier je waar je wilt, maar houd altijd rekening met de zwangere. Is ze ver in haar zwangerschap? Dan ziet ze het vast niet zitten om te ver van huis te zijn. Houd een high tea in de buurt – onder het mom van een beste-vriendinnenuitje of vier het in het huis van de zwangere.

Wat is het perfecte cadeau?

Ga na of je vriendin alle grote dingen al heeft voor de komst van de kleine of vis eens voorzichtig bij de babyvader in spé. Babyshowers zijn bij uitstek geschikt om gezamenlijk een cadeau te geven. Kijk eens bij de babykamers van Petite Amélie voor de leukste tijdloze en eerlijke meubeltjes voor de kinderkamer.

© Petite Amélie

Hoe versier je de ruimte?

Is jouw beste vriendin fan van alles wat maar met Disney te maken heeft of is ze een enorm gepassioneerde politieagente? Leef je dan eens uit en zorg eens voor iets anders dan de standaard blauw roze versiering.

Voer het thema door in de hapjes: bak een dombotaart of maak boetes voor als je vriendin bij de zwangerschapsquiz verkeerde antwoorden geeft. Natuurlijk kun je het jezelf ook iets gemakkelijker maken. Koop bijvoorbeeld een compleet babyshower decoratiepakket om de ruimte te versieren.

Wat ga je doen?

Op een babyshower worden vaak DIY-projectjes gedaan. Maak iets handigs voor op de babykamer – laat iedereen een boodschap of wens voor de baby opschrijven en verzamel dit in een mooi houten lijstje –, versier de lakens voor op het babybedje of maak een persoonlijke slinger voor toekomstige verjaardagen van de baby.

Nog meer voorbereiden? Hier lees je nog 8 extra tips voor het organiseren van een babyshower. Kijk ook op websites zoals Pinterest. Hier vind je genoeg inspiratie!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Looking for Something?