web analytics

Charlotte Willems Bodieboost review

Ik ben vast niet de enige die soms een beetje in paniek schiet van het moment dat de zomer weer dichterbij komt. Voor je het weet is het bikini seizoen maar voel je je toch niet 100% super in je vel.

De laatste tijd heb ik ook last van die zogenaamde ‘quarantaine kilo’s’ die er zeer subtiel bij zijn gekomen. Dringend tijd om mijzelf te herpakken en de strijd aan te gaan met die laatste, hardnekkige kilo’s!

Om mezelf wat houvast te geven besloot ik om het boek Bodieboost van Charlotte Willems te bestellen. Inmiddels ben ik al een aantal weken aan het ‘Bodieboosten’ dus het leek me het perfecte moment om er over te bloggen.

Als je benieuwd bent naar mijn Bodieboost review, lees dan zeker verder!

Bodieboost Charlotte Willems cover

Wat is Bodieboost?

Bodieboost is een methode die ontwikkeld werd door Charlotte Willems, de auteur van dit boek.

Charlotte heeft jarenlang dieet na dieet gevolgd om telkens tot de conclusie te komen dat ze het niet kon volhouden. Door bepaalde voedingsgroepen te schrappen of te hard te willen diëten raakt je lichaam in shock waardoor je na een tijdje niet meer afvalt maar eerder bij komt.

Daarom heeft Charlotte Bodieboost ontwikkeld. Met Bodieboost kun je je hele leven lang ‘diëten’ op een fijne, haalbare manier. Daarom dat ze het dus ook geen dieet maar een methode noemt.

Hoe werkt Bodieboost?

Bij Bodieboost is het belangrijk dat je heel anders gaat denken dan je gewend bent. Je laat het hele idee van calorieën of punten tellen los en focust op je op de families waarin voedingswaren zich bevinden.

Zo werkt Bodieboost met vijf families: koolhydraten, zuivel, groenten, fruit en proteïnen.

Afvallen dankzij de familie methode:

Het is de bedoeling dat je van elke familie twee porties per dag eet. Zo eet je dus bv. twee porties fruit en twee porties zuivel per dag. Door je aan deze porties te houden eet je vanzelf genoeg, maar zeker niet teveel.

Door je enkel aan je porties en families te houden kun je op een gezonde manier afvallen door ‘normaal’ te eten. Je hoeft dus geen complete voedingsgroepen te schrappen en je moet zeker niet op dieet. Hierdoor kun je Bodieboost ook langer volhouden.

Ook belangrijk: snoepen is verplicht bij Bodieboost. Je mag binnen de Bodieboost methode 2 keer per week snoepen én je mag als vrouw zelfs 3 glazen alcohol per week.

Weekmenu’s

Bodieboost werkt in drie fases. In fase een hou je je strikt aan de vooropgestelde weekmenu’s.

Deze weekmenu’s dienen als een soort houvast waardoor je de Bodieboost methode helemaal onder de knie krijgt. Je hoeft niet te raden of je van elke familie genoeg porties binnenkrijgt, het weekmenu doet dit voor jou.

Binnen een weekmenu is elke ochtend en lunch hetzelfde. Dit haalt de twijfel weg over wat je nu precies mag of kan eten en zorgt voor structuur. Ideaal als je een druk leven hebt of als je weinig tijd hebt om boodschappen te doen.

Voor het avondeten mag je kiezen tussen 7 recepten. Je kunt elke avond een ander recept klaarmaken maar je kunt ook bepaalde dagen de leftovers van de dag ervoor opeten.

Mijn ervaring met Bodieboost

Ik ben nu zelf al even bezig met Bodieboost en ik moet zeggen: het is écht wel haalbaar. De weekmenu’s bestaan uit simpele ingrediënten en de recepten zijn lekker en gemakkelijk om na te maken.

Ik woon in een klein dorp waar je niet zomaar alles makkelijk kunt vinden. Doordat Bodieboost zo’n ‘normaal’ boek is kan ik alle ingrediënten gewoon terugvinden in de lokale supermarkt.

In het begin is het even lastig dat je je echt superstrikt aan de weekmenu’s en regels moet houden maar die strikte houvast zorgt wel voor rust in je hoofd.

Als je de weekmenu’s strikt volgt, dan merk je ook wel dat er heel snel veel gewicht zal verdwijnen. Ik was de eerste week al 800 gram kwijt terwijl ik normaal maar 1 kg per maand (!!!) verlies.

Eens je een tijdje bezig bent met Bodieboost heb je ook al sneller door hoe de families en porties werken en hou je dit automatisch in je achterhoofd. Zo eet je eigenlijk nooit te veel of te weinig van iets waardoor je mooi in balans kunt blijven.

Conclusie

Ik vind de Bodiebost methode écht fijn werken. Het brengt structuur in je planning en het is ook nog eens makkelijk tijdens het boodschappen doen.

Nu in deze moeilijke tijd heb ik echt geen zin om uren in de supermarkt te besteden want dat is veel te stresserend en veel te onveilig.

Dankzij Bodieboost weet ik perfect wat en hoeveel ik wekelijks nodig heb. Ik heb een stevige houvast en het werkt gewoon echt.

Ik ben fan!

Verkrijgbaarheid

De Bodieboost boeken zijn verkrijgbaar via Bol.com voor € 19,99 per stuk.

Kende jij Bodieboost al?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. May 18, 2020 / 11:53 am

    Ik vind het nog steeds een geweldig boek en hier was ik ook ruim 6 kilo mee afgevallen, ik moet alles ook weer gaan oppakken..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?