web analytics

Daarom aperitieven wij nu al buiten

Finally! De zon is warm genoeg om onze winterjas op te bergen en een lichter jasje aan te trekken. En yes: we willen weer meer met de fiets in plaats van met de auto naar het werk en sporten kan weer buiten in plaats van in de fitnesszaal. Heerlijk toch, die lente? Nog zo’n gigantisch voordeel: het is eindelijk warm genoeg om weer buiten te aperitieven. Nee, wij wachten echt niet op de zomer om ons eerste glaasje bubbels buiten te degusteren. Buiten aperitieven heeft namelijk heel wat voordelen! 

Mmm… vitamientjes

Ten eerste is het gewoon echt goed voor je gezondheid! Ok, het hangt er misschien een beetje van af wat je juist eet en drinkt, maar één ding is zeker: als je buiten aperitieft heb je alvast je dagelijkse dosis vitamine D binnen. Die vitamine haal je rechtstreeks van het zonlicht en is superbelangrijk voor je beendergestel. Gebruik het dus gerust als excuus: je moet aperitieven van de dokter! 

Mensen kijken

Tenzij je een plekje aan het raam hebt, kan je van binnen in een bar of je huis maar moeilijk zien wat er buiten zoal gaande is. En laat dat nu net een van de leukste dingen zijn aan buiten aperitieven: terwijl je van je glaasje Nebbiolo nipt, laat je je ogen dwalen over iedereen die passeert. Wat is er in de mode? Welke coole outfits passeren de revue? Welke auto zou jij kopen en heb je die schattige poedel gezien? Jep: mensen kijken is de max!

Gezonde lucht

De meeste bars en restaurants mogen dan wel een ventilatiesysteem hebben, toch is de buitenlucht een pak gezonder. Binnen voelt het al snel bedrukt, heb je te warm, is er te weinig zuurstof in de lucht. Om nog maar te zwijgen van de rondfladderende bacteriën die geen kant op kunnen in zo’n afgesloten ruimte. En hey: zo’n bijzonder glas Gewürztraminer (zeker checken!) smaakt toch net iets beter zonder vieze geurtjes van het toilet of een andere afvoer. Ga maar lekker buiten aperitieven, de lucht is er heerlijk fris en de vrolijke vogelgeluiden krijg je er gratis bovenop! 

Oude bekenden

Een van de beste belevenissen: na lange tijd een oude bekende tegen het lijf lopen. Binnen in een bar zal dat niet zo snel gebeuren, maar als je buiten een terrasje doet, passeert de hele stad voor je voeten. Wedden dat er binnen de kortste keren iemand langsloopt die je kent? Schuif gezellig een terrasstoel bij en haal herinneringen op. Grote kans dat je apero samen uitmondt in een onvergetelijke avond! 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?