web analytics

De drie beste citytrips voor shoppers

-gastblog-

Een citytrip is een heerlijk reisje als je even wilt ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Tijdens een écht succesvolle citytrip moet je natuurlijk wel goed kunnen shoppen, maar in welke Europese steden doe je dit het best? In dit lijstje vind je drie stedentrips voor de liefhebbers van shopping, waarbij ook de reis ernaartoe relatief goedkoop en kort is vanuit België.

Milaan

Ga je voor een échte shoppingtrip? Dan mag Milaan niet ontbreken van je verlanglijstje. Deze populaire Noord-Italiaanse stad is misschien wel de fashionhoofdstad van de wereld. Veel grote designers als Prada, Emporio Armani en Gucci hebben hier enorme filialen. Deze “high-end” merken zijn vooral te vinden in het prachtige indoor shoppingcenter Galleria Vittorio Emanuele II. Dit betekent echter niet dat je in Milaan enkel dure merken vindt, voor de beter betaalbare merken ga je naar het gezellige Via Torino.

Reizen naar Milaan? Verschillende reisaanbieders bieden een retourtje al aan vanaf amper enkele tientallen euro’s met het vliegtuig. Met een beetje creativiteit kan je daarnaast via bijvoorbeeld Airbnb een goedkope overnachting scoren.

Parijs

Ook Parijs moet absoluut op je bucketlist om heerlijk te shoppen, zowel voor designermerken als betaalbare mode. Je moet zeker het Galeries Lafayette bezoeken. In dit enorme indoor warenhuis vind je alle grote Franse modemerken op één plek, ideaal dus voor een middagje shoppen! Op tijd klaar? Ga dan direct door naar het Printemps Haussmann en de Boulevard Haussmann. Op zoek naar koopjes? Ga dan aan het eind van juni naar Parijs, dan beginnen namelijk de soldes, waardoor je overal kortingen vindt die flink op kunnen lopen. Dit is vergelijkbaar met de solden in België.

Een citytrip naar Parijs is vanuit België goed te doen met de auto, daarnaast ben je ook met de hogesnelheidstrein in een wip in het stadscentrum. Ga je met de auto? Let er dan wel op dat je niet overal in het centrum kan komen door de milieuregels die hier gelden.

Amsterdam

“Aan de Amsterdamse grachten…”, Wim Sonneveld zong het ooit al, in Amsterdam is het heerlijk vertoeven. Niet alleen de grachten zijn echter de moeite waard, in Amsterdam kan je ook heel goed shoppen. Zo vind je in de Kalverstraat een groot aantal bekende en minder bekende winkels, maar ook de immense Bijenkorf op de Dam moet je absoluut bezocht hebben.

Vanuit België ben je snel met de auto in Amsterdam, ook een tripje met de trein of bus is zeer goed te doen. Parkeerkosten kunnen in Amsterdam flink oplopen, bedragen van €5 tot €7 per uur zijn eerder regel dan uitzondering. Een handige tip om geld te besparen is daarom om je auto te parkeren bij het treinstation van Breukelen. Hier parkeer je je auto gratis, om vervolgens voor slechts €5,60 (enkele reis) in een halfuurtje op Amsterdam Centraal Station te arriveren met de trein.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

3 Comments

 1. R J
  March 25, 2018 / 6:08 pm

  Leuk artikel! Wij zijn aan het sparen voor de volgende citytrip! Londen is ook echt een aanrader om naartoe te gaan..

 2. Nienke
  March 25, 2018 / 6:19 pm

  Ik ben alleen nog maar in Amsterdam geweest, maar de andere twee staan ook hoog op mijn lijstje!

 3. April 4, 2018 / 5:11 pm

  Net in Parijs geweest en binnenkort naar Amsterdam, wel voor school maar het blijft toch leuk om te doen 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?