web analytics

De leukste en origineelste relatiegeschenken

De tijd dat relatiegeschenken alleen maar bestonden uit een pen of een notitieblok is gelukkig al lang voorbij. Je kunt het zo gek niet bedenken of tegenwoordig bestaat er wel een gepast relatiegeschenk van.

Relatiegeschenken hoeven dus echt niet meer saai te zijn maar kunnen juist lekker origineel zijn waardoor je er echt nog wel iets aan hebt en waardoor je zeker een blijvende indruk na zal laten bij de klant.

Geen inspiratie? In dit artikel vertel ik graag meer over gepaste relatiegeschenken en zet ik de leukste geschenken op een rij!

Wat is een relatiegeschenk?

Een relatiegeschenk is, volgens de exacte definitie van het woord, een cadeautje dat vaak worden gegeven aan zakelijke relaties. Het wordt gegeven uit aardigheid maar vaak ook met de bedoeling om een zakenrelatie verder uit te bouwen en is dus eigenlijk ook een soort van marketing.

Als je echt een statement wilt maken kies je best voor een onvergetelijk relatiegeschenk. Liefst nog een relatiegeschenk dat door de andere partij vaak gebruikt wordt zodat ze nog vaak aan je bedrijf terug zullen denken, wat natuurlijk ook altijd handig kan zijn bij (toekomstige) samenwerkingen. Je wilt echt wel een goede en blijvende indruk achterlaten.

Natuurlijk horen relatiegeschenken ook wel een beetje bij jouw bedrijf te passen. Het hoeft niet meteen een product van jou te zijn maar wel iets dat de mensen met jouw bedrijf in kwestie zullen associëren. Een tech-bedrijf dat bv. iets van keukengerei weggeeft, dat is misschien niet zo heel erg passend en gaat ook geen blijvende associatie opwekken. Ga dus altijd voor een geschenk dat in lijn van jouw niche ligt.

De leukste relatiegeschenken

Een goed relatiegeschenk past dus bij je bedrijf, is origineel en is liefst ook nog een beetje bruikbaar.

Ik zette de leukste en origineelste relatiegeschenken even op een rijtje!

  1. Een drinkfles. Een drinkfles is een fantastisch voorbeeld voor een geschikt relatiegeschenk aangezien iedereen hier wel iets aan heeft. Het is milieuvriendelijk, het is praktisch en mensen hebben altijd wel nood aan een goede drinkfles voor op het werk of om tijdens het sporten te gebruiken.
  2. Een paraplu. Hoe vaak gebeurt het niet dat het regent en dat je je paraplu kwijt bent? Een paraplu is nu eenmaal zo’n item dat je snel kwijtraakt en waarvan je altijd blij bent dat je er alsnog eentje vindt. Laat deze personaliseren met wat reclame en het zorgt er meteen voor dat je ook nog eens extra gratis reclame krijgt!
  3. Linnen tasjes/shoppers. Herbruikbaar, ecologisch en duurzaam! Met een shopper of een linnen tasje (liefst nog bedrukt) is iedereen wel blij. Ik gebruik ze ontzettend vaak om naar de winkel te gaan maar gebruik ze ook in huis om verschillende zaken in te bewaren. Een zeer bruikbaar en fijn relatiegeschenk!
  4. Een powerbank. In deze digitale tijden maakt iedereen wel gebruik van een powerbank. Of je het nu gebruikt om je telefoon of om je oortjes mee op te laden, zo’n powerbank is altijd toch wel onmisbaar.
  5. Een ijskrabber. Onmisbaar in iedere auto en toch zijn er nog steeds veel mensen die er geen in hun auto hebben liggen en het zichzelf zeker beklagen als het dan toch een keertje stevig gevroren heeft. Tijdens de wintermaanden zullen je zakenrelaties je eeuwig dankbaar zijn!

Conclusie

Een relatiegeschenk is onmisbaar als je op zoek gaat naar de juiste marketing voor je bedrijf, mits je voor een geschenk gaat dat ook nog een beetje bij je bedrijf past en liefst ook nog bruikbaar is zodat het een blijvende indruk nalaat. Het is de ideale manier om reclame te maken en om aan klantenbinding te doen als je het origineel aanpakt!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?