web analytics

De voordelen van een slaapmasker

Voldoende en vooral ook kwalitatief goede slaap, is essentieel voor onze gezondheid. Wanneer we niet voldoende slapen, heeft dit vaak direct weerslag op onze dagelijkse bezigheden. We zijn dan wat sneller geprikkeld, maar merken we ook dat de concentratie op het werk een stuk minder is. Je kunt je dus wel voorstellen dat het belangrijk is om voldoende te slapen. Helaas hebben veel mensen moeite met het in slaap vallen of door slapen, wat kan leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en zelfs gezondheidsproblemen op de lange termijn. Gelukkig kunnen eenvoudige hulpmiddelen zoals een slaapmasker helpen om de kwaliteit van onze slaap te verbeteren en ons te laten genieten van de vele voordelen van een goede nachtrust. Welke voordelen een slaapmasker allemaal heeft, vertellen we je nu.

Wat is een slaapmasker?

De meeste mensen zullen ongeveer wel een idee hebben wat een slaapmasker is, maar komen vaak niet verder dan een ‘lapje’ voor de ogen. Toch is het veel meer dan alleen dat. Een slaapmasker, ook bekend als een oogmasker of blinddoek, is een zacht stuk stof dat over de ogen wordt gedragen tijdens het slapen. Het blokkeert licht dat door ramen, straatverlichting of andere bronnen naar binnen komt en kan helpen bij het creëren van een donkere, rustige omgeving die bevorderlijk is voor ontspanning en slaap. Klinkt ontzettend ingewikkeld, maar dat is het natuurlijk niet. In de volgende alinea zullen we de voordelen met je bespreken en welke effecten het heeft in combinatie met een goed bed en de beste matras. Je zult zien, dat wanneer je goed slaapt, gezond eet en ook voldoende beweegt, je je een heel ander mens voelt.

Verbeterde slaapkwaliteit

Goed slapen is ontzettend belangrijk. Niet alleen een goed en goed matras draagt daaraan bij, maar ook een donkere ruimte. Omdat het niet altijd even eenvoudig is om door middel van gordijnen of andere raambekleding te zorgen voor een donkere slaapkamer, kan een slaapmasker je hierbij helpen. Het dragen van een slaapmasker kan jouw slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren door je te helpen in complete duisternis te slapen. Onderzoek heeft aangetoond dat zelfs kleine hoeveelheden licht in jouw omgeving jouw circadiaanse ritme kunnen verstoren, waardoor je moeite hebt om in slaap te vallen of uitgerust wakker te worden. Door het blokkeren van al het licht kun je sneller inslapen, langer en dieper slapen, waardoor je uitgerust en verfrist wakker wordt.

Minder stress

Na een dag hard te hebben gewerkt, is het ontzettend belangrijk dat je goed tot rust komt. Op het moment dat je in een donkere ruimte, dus in dit geval de slaapkamer bent, dan zul je merken dat wanneer het donker is, alle andere zintuigen zullen ontspannen. Dit zorgt ervoor dat je je een stuk relaxter voelt, waardoor je niet alleen sneller in slaap valt, maar ook in een diepere slaap geraakt, waardoor de kwaliteit van slapen beter is en je een stuk bestendiger bent tegen stress. Uiteraard is het wel belangrijk dat je het probleem bij de kern aanpakt, dus merk je dat je regelmatig stress hebt, ga dan wel het gesprek aan met je werkgever of leidinggevende.

 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?