Detox tips die echt werken

Te diep in het glas gekeken, veel te veel gegeten én ook nog eens weinig geslapen tijdens de feestdagen? Komt de meesten onder ons wel bekend voor. Om hiervan te verstellen zou je je lichaam eens goed moeten detoxen. En nee, dan bedoel ik niet dat je twee weken lang op sapjes moet gaan leven. Er zijn nog een heleboel andere manieren om je lichaam weer helemaal schoon te krijgen van binnenuit! In dit artikel vertel ik mijn allerbeste tips. Deze tips helpen ook goed om vocht en gas af te drijven én dus ook om er wat slanker uit te zien. Als je benieuwd bent naar mijn persoonlijke tips, lees dan zeker verder!

#1 Detox Water

Als je Googled of op Youtube zoekt dan vind je enorm veel recepten omtrent detox water. Water drinken is sowieso het belangrijkste doel als je geen last wilt hebben van een opgesputte buik én als je je nieren eens goed wilt flushen. Door er wat fruit aan toe te voegen en een detox water te maken zou je nog meer vet moeten verbranden en minder vocht moeten vasthouden.

De meest populaire detox waters bevatten citroen of limoen, sinaasappel en komkommer. De komkommer zorgt ervoor dat je minder vocht vasthoudt terwijl de citrusvruchten zorgen voor het afdrijven van afvalstoffen. Je neemt dus gewoon koud water en voegt er wat stukken fruit naar wens aan toe. Ik heb dit soort watertjes al geregeld geprobeerd en ik vind ze zeer effectief. Zeker in de ochtend vind ik ze erg fijn! Ze zijn super om mee wakker te worden en helpen effectief tegen een opgeblazen gevoel.

#2 Tastea

Nog een ander goed middeltje om te drinken is detoxthee. Over het algemeen zijn de meeste detox thee’s gewoon een manier om snel geld af te pakken van mensen die wanhopig gewicht willen verliezen. Tenzij je natuurlijk naar een bedrijf gaat dat eerlijk zegt van: “Nope, je gaat hier zeker niet veel gewicht mee verliezen”. En dat had ik dus met Tastea. Geen belachelijke claims die veel te veel beloven maar juist eerlijke waardevolle beloften die effectief kloppen.

Nadat ik mijn Tastea kuur afgerond had voelde ik mij echt zóveel beter! Mijn darmen voelden veel gezonder aan en ik hield ook veel minder vocht vast. Had ik veel gewicht verloren? Zeker niet. Voelde ik me 10 keer lichter? Dat was zeker wél het geval. De thee is ook nog eens heel erg lekker trouwens, zelfs voor mensen die totaal niet graag thee drinken (waaronder ik mijzelf zeker kan rekenen!).

#3 Een bad met zout

Een bad nemen is sowieso altijd een goed idee als je je rot en vermoeid voelt. Wat nóg een beter idee is is door iets ontgiftend in je bad te doen. Een van mijn favoriete middeltjes is dit Beauty Kitchen Pink & Pure Himalayan Salt. Dit is echt zo’n redmiddel waarvan ik nooit besefte dat ik het nodig had maar waar ik niet meer zonder kan nu ik het heb. Ik kreeg ooit een zak in een perspakketje en sindsdien heb ik nooit meer zonder gezeten. 

Dit wonderbaarlijke zout zit namelijk vol boordevol mineralen en zijn dus een volledig natuurlijk middeltje. Ik vind dit product echt heerlijk als ik spierpijn heb, zeker na een zware leg day in de gym. Ook als detox middel is het echt ideaal! Het kost maar € 8 voor een hele kilo dus zeker eens het proberen waard. Ze raden aan om telkens 250 ml te gebruiken maar ik gebruik minder en bij mij werkt het ook nog altijd goed!

Als ik deze tips toepas merk ik altijd dat ik me al gelijk een pak beter voel. Voeding is nog altijd het beste medicijn dus door gebruik te maken van fruit, groenten en kruiden kom je echt al wel een heel eind. Probeer gewoon zo gezond mogelijk te leven en gebruik dan veel producten die anti-oxidanten bevatten. Zodra je nieren, darmen en maag weer helemaal proper zijn zul je merken dat je je veel minder moe gaat voelen en dat je je weer veel levendiger voelt. Voor mij helpen al deze technieken alleszins heel goed!

Wat gebruik jij om te bekomen van de feestdagen? 

Share:

3 Comments

 1. January 5, 2018 / 10:56 am

  Water met citroen is super nice en werkt altijd!

 2. January 5, 2018 / 2:09 pm

  Wat een fijne tips! Ik moet na al die kerstdiners en oliebollen ook echt weer even gezond gaan doen!

 3. Manon
  January 5, 2018 / 4:55 pm

  Een bad met zout die moet ik eens onthouden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?