web analytics

Dit jaar jouw eigen kerstkaart maken!

Kerst is voor veel mensen de leukste tijd van het jaar. De tijd waarin we gezellig bij elkaar komen met familie. De tijd van eten tot je niet meer kan. De tijd van gezelschapsspelletjes en cadeautjes. De tijd van bijkletsen rondom het haardvuur en stilstaan bij het afgelopen jaar. De kerstboom mag weer worden opgetogen en het hele huis wordt versierd. Iedereen is vrolijk en alle zorgen vallen even weg.

Maak Kerst weer persoonlijk

Met de opkomst van technologie en alle gemakken die daarbij komen kijken leggen we steeds sneller contact. Waar we eerst alleen konden bellen met opa en oma, kunnen we ze nu in een handomdraai whatsappen of videobellen. Dit past veel beter bij onze drukke levens, maar we verliezen daardoor wel een stukje persoonlijkheid. Vroeger werd je met Kerst altijd overladen met kaartjes van familie, vrienden en kennissen en dat lijkt langzaam uit ons systeem te verdwijnen. Dat is ontzettend jammer, want niks is zo mooi als een persoonlijke boodschap van iemand waar je om geeft. Haal daarom deze winter de pen weer eens uit de kast en verstuur kerstkaarten!

Het is de boodschap die telt

Kerstkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt de kaarten met een mooie kerstwens, grappige kaarten en kaarten waarmee je iemand een hart onder de riem kan steken. Uiteindelijk is het de boodschap en de moeite die je voor iemand hebt gedaan die telt. Het is super gemakkelijk op iemand “Vrolijke Kerst!” te whatsappen, terwijl je met een kaartje echt laat zien dat je de tijd neemt om iemand een fijn gevoel te geven. Hier moet je kaarten en enveloppen voor in huis halen, een boodschap bedenken en het kaartje vervolgens op de post doen. Dit heeft veel meer waarde dan een berichtje dat iemand zo kopieert en plakt. Het mooie aan een kerstkaart is dat je de boodschap kan laten aansluiten op de ontvanger. Je kan iemand bedanken voor de mooie herinneringen die je het afgelopen jaar hebt gemaakt en de steun die je van die persoon hebt gehad. Daarnaast kan je met een grappige kaart je creativiteit laten zien en iemand aan het lachen maken.

Technologie heeft ook zo z’n voordelen

Waar technologie er aan de ene kant voor zorgt dat het contact met onze dierbaren oppervlakkiger wordt, kan het aan de andere kant enorm helpen bij het maken van mooie kerstkaarten. Met hulp van je computer, laptop, tablet en zelfs telefoon kan je namelijk je opties aanzienlijk vergroten. Zo hoef je niet meer de stad met in de hoop dat je de perfecte kerstkaart tussen het aanbod vindt. Met de komst van webshops is het urenlang winkeltjes afstruinen voorgoed verleden tijd. Plof lekker neer op de bank en vind de kaart die precies zegt wat je wilt overbrengen. Dit kan niet alleen geld schelen, maar bespaart je ook tijd en moeite. Je hoeft namelijk niet meer de deur uit. Sterker nog, je krijgt de kaartjes heel toepasselijk vanzelf binnen met de post. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er een leuke activiteit van met de kinderen! Nogmaals, het hoeft er niet perfect uit te zien, het is de boodschap die telt.

Nog een stapje verder

Wil je nog een stapje verder gaan om iemand echt te verrassen? Dan kan je foto’s van jouw, je gezin en/of je huisdier(en) gebruiken. Ben je goed met Photoshop, InDesign, Canva of een ander foto bewerkingsprogramma? Zet dit dan in om een kerstkaart te maken die nergens te verkrijgen is. Je hoeft geen designer te zijn, zelfs met basis vaardigheden kan je al een mooie kaart maken. Een foto met wat tekst en versiering is namelijk al genoeg. Heb je minder ervaring met deze programma’s? Dan zijn er online platforms beschikbaar waar je alleen een template hoef te kiezen. Upload je foto’s, verzin er een mooie tekst bij en het programma maakt er vervolgens een kaart van die bij jou past. Een goed voorbeeld hiervan is albelli. Hier vind je de mooiste templates die je eenvoudig kan gebruiken. Heel veel succes en plezier!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?