web analytics

Doe het zelf epoxy

Als u zelf een epoxyvloer of iets anders met epoxy wilt bedekken, dan is dat mogelijk! In deze blog leest u veel meer over het gebruik met epoxy. Weet u niet zo goed hoe u zelf gebruik moet maken van epoxy, dan is het handig om een doe het zelf epoxy pakket aan te schaffen. Hier zitten de belangrijkste producten en tools in die u nodig zult hebben bij het leggen van uw eigen vloercoating!

Wat is een epoxyvloer?

Een epoxy gietvloer is een gegoten vloer op een basis van epoxy, epoxy is een kunststof van polymeer. Dit is samen met polyurethaan één van de bekendste materialen om een naadloze gietvloer mee te leggen. Door de gemiddelde dikte (denk hierbij aan ongeveer 2 a 3 mm) zijn deze vloeren geschikt voor zowel een nieuwbouw of als renovatievloer. Bovendien is een epoxyvloer twee keer zo sterk als een betonnen vloer. Ook is deze vloer erg slijtvast en onderhoudsvriendelijk, een top vloer dus!

Twee verschillende soorten epoxy gietvloeren

Als u een epoxyvloer wilt leggen, is het erg belangrijk om te weten dat er twee verschillende soorten epoxy vloeren bestaan. Er bestaat de standaard epoxyvloer, dit is de twee-component epoxyvloer, daarnaast bestaat er ook de epoxy grindvloer.

De samenstelling van de beide vloeren is erg verschillend. De standaard epoxyvloer bestaat uit epoxy giethars, deze hars heeft nog een toplaag van polyurethaan. Een epoxy grindvloer bestaat uit een mix van grind en epoxyhars.

Als u kijkt naar alleen de uitvoering biedt de standaard epoxyvloer de meeste mogelijkheden. Bijna alle kleuren kunt u hierin verkrijgen en ook zijn er allerlei patronen die u kunt laten verwerken in uw vloer. Denk hierbij aan terrazo effecten, glitter enzovoort.

De epoxy grindvloer is een heel ander soort type vloer, dit is namelijk geen egale vloer, maar een vloer met een ruwe uitstraling met steengrind. Deze vloer is het mooiste als hij in een lichte aardkleur of grijstint wordt gelegd.

De voordelen van een epoxy gietvloer

Hieronder zie je een overzicht van de voordelen van een epoxy gietvloer:

 • Deze vloer is zeer onderhoudsvriendelijk, hij is ontzettend makkelijk schoon te maken en dan ook schoon te houden
 • De vloer is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en ook veel verschillende soorten afwerkingen
 • Deze vloer is erg slijtvast, dit betekent dat de vloer erg goed tegen het verslijten kan en dat dus niet snel gebeurd
 • Deze vloer is vochtdicht maar ook waterdicht, hierbij denkt u aan chemicaliën en zure stoffen, deze krijgen geen kans op een epoxy gietvloer
 • Het is een erg stevige vloer, hierdoor is hij volledig stootvast maar ook slagvast
 • Ook is deze vloer anti-slip, ook dit is een voordeel!

De nadelen van een epoxy gietvloer

 • Deze vloer is niet de combineren met vloerverwarming
 • Ook is de vloer gevoelig voor scheuren, dit komt vooral voor als de vloer op een onstabiele ondergrond ligt
 • De vloer is gevoelig voor krassen, dit is zeker het geval als u gebruik heeft gemaakt van een glanzende topcoat
 • De vloer is relatief prijzig ten opzichte van andere vloeren
 • Deze vloer kan erg koud aanvoelen, dit is hetzelfde geval bij een tegelvloer

In deze blog heeft u veel kunnen lezen over een epoxyvloer, ook heeft u de voordelen + de nadelen kunnen lezen!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Looking for Something?