web analytics

Drie gouden relatietips: hoe blijf je het beste team?

Verwachtingen van onze romantische relaties liggen hoog, zowel bij onszelf als door de maatschappij. Je lief moet je beste vriend zijn die je helemaal kent en als kers op de taart ben je soulmates tot in de eeuwigheid. Sociale druk en faalangst maken relaties vaak stuk, terwijl mindere momenten en moeilijkheden helemaal niet erg zijn. Waar ze om draaien zijn communicatie, elkaar leren kennen en respecteren en samen groeien. Nood aan wat inspiratie? Hier zijn drie gouden relatietips om jullie band en liefde sterker dan ooit te maken.

Geloof in elkaar en je relatie

Twijfel is zo normaal en komt voor in elke relatie. Wat belangrijker is, is hoe je ermee omgaat. Wees niet bang van mindere gevoelens, maar spreek je twijfels uit en kijk samen welke stappen je kan nemen om je beter te doen voelen. Wie weet voelen jullie wel hetzelfde, en kan een goede babbel al veel oplossen. Zolang je altijd voor je relatie blijft gaan, vind je samen als team altijd wel een oplossing.

Geef je op bij de minste ruzie, ga je condooms kopen om toch bij die andere date eens iets te proberen, geloof je dat het gras altijd groener is aan de overkant of heb je schrik om je volledig bloot te geven, dan zal je snel je relatie beëindigen en op zoek gaan naar iets anders. Het is niet aan je partner om je te overtuigen om voor de relatie te gaan, dat moet je helemaal zelf willen.

Vergeet de kracht van romantiek niet

Het klinkt cliché, maar zo hoeft het niet te zijn. In de alledaagse sleur (hello lockdown) kan het spontane, romantische en liefdevolle soms wat uit je relatie verdwijnen. Wees hiervan bewust en kies een manier die bij jullie past om de romantiek erin te houden.

Houd je van etentjes? Reserveer een tafeltje in een lekker restaurant en geniet van zalige gesprekken en lekkere wijn. Zijn jullie fysieke lovers? Neem een warme douche met lekkerruikende zeep, leg de condooms klaar en zorg voor passie in de slaapkamer. Ben je liever gewoon gezellig bij elkaar? Plan een tripje naar je favoriete stad of bingewatch de leukste serie met popcorn en chips.

Sorry is your best friend

We zijn allemaal soms koppig, verdrietig of gefrustreerd, maar vergeet nooit dat sorry soms je beste vriend is. Weet je dat hij het niet uit slechte wil deed, is het iets dat je snel kan oplossen, ben je het eigenlijk al na een dag vergeten of reageer je gewoon je eigen frustraties uit die niets met je relatie te maken hebben? Geef dan gewoon toe dat je spijt hebt en move on.

Kwets elkaar niet nodeloos door ruzies te hebben over dingen waar je eigenlijk niet veel om geeft. Bepaal wat belangrijk is voor jou en jullie relatie, en waar je lijn ligt, en praat die dingen uit. Al de rest, is echt niet zo belangrijk, trust me.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Looking for Something?