web analytics

Een ring als cadeau: zo pak je het aan

De feestdagen komen er weer bijna aan en dat betekent natuurlijk cadeautjestijd! In deze tijden is het misschien niet zo evident om een cadeau uit te zoeken in de winkel waardoor we al snel online terechtkomen.

Een van de meest populaire (en leukste) cadeaus om te geven is een ring. Met een mooie ring kun je vrijwel iedereen wel blij maken én het is ook best makkelijk online te vinden. Alleen zijn er wel een aantal punten om rekening mee te houden!

Wil je dus graag een ring cadeau doen? Zo pak je het aan!

Goud of zilver?

Houdt de persoon voor wie je een ring wilt kopen van gouden ringen of misschien meer van zilver?

Het lijkt misschien een banale vraag maar de meeste mensen zijn vrij specifiek in de kleur die ze dragen. Ikzelf draag ook enkel gouden sieraden omdat deze het best bij mijn huidskleur en ondertoon staan.

Voor je van plan bent om een ring cadeau te doen is het dus belangrijk om dit te weten. Je kunt het subtiel op de man af vragen of gewoon eens kijken naar welke soorten sieraden de persoon in kwestie draagt.

Als deze persoon (nog) geen ring draagt kun je ook gewoon naar oorbellen, armbanden of zelfs horloges kijken.

Het vinden van de juiste maat

Natuurlijk wil je ook de juiste maat cadeau doen zodat ze de ring niet terug hoeven te sturen, al kan dat natuurlijk wel altijd indien de ring echt niet moest passen.

De makkelijkste manier om de maat te vinden is door de diameter van een passende ring te meten. Leg de referentiering op een liniaal en meet in het midden van de ring de binnendiameter. Het aantal millimeters is de ringmaat van deze ring.

Als de persoon die je een ring cadeau wilt doen nog geen draagt kun je proberen om hem of haar een andere ring te laten passen en deze opmeten.

Niet helemaal zeker hoe je dit allemaal precies moet doen? Bij Mostert Juweliers vind je niet enkel mooie gouden ringen maar ook een pagina vol uitleg over het vinden van de juiste maat, inclusief foto’s die de uitleg extra duidelijk maken. Zo ben je altijd zeker dat je de juiste maat hebt!

Maak het persoonlijk

Kies bijvoorbeeld voor een ring die ook een steen bevat die bij de persoon in kwestie zou kunnen passen.

Zo zou je bijvoorbeeld voor een ring met een amethist kunnen kiezen als de persoon in kwestie in februari verjaart. Amethist is de geboortesteen van de maand februari dus dat geeft toch weer een extra persoonlijke touch!

Zorg er ook altijd voor dat de ring past bij de persoon in kwestie. Als jouw persoon normaal geen opvallende of zelfs geen sieraden draagt, dan is het misschien niet zo’n idee om voor een opvallende steen of brede band te kiezen.

Omgekeerd moet je ook geen fijne ring kiezen voor iemand die wel van een opvallendere stijl houdt. Kies dus altijd voor een ring die hij of zij mooi zou vinden, niet perse voor een ring die jij mooi vindt!

Een ring is het ideale cadeau als je het mij vraagt, toch zeker voor de extra speciale personen in je leven. Een ring hoeft niet enkel en alleen maar voor trouwen te staan! Een ring is ook een fijn cadeau voor bv. je moeder, je peter, je beste vriendin of je kinderen.

Het is een prachtig, gepersonaliseerd cadeau waar ontzettend veel mensen blij mee zullen zijn. Neem het dus zeker op in je cadeaulijstje!

Wat ga jij cadeau geven deze kerst?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?