Erin Gleeson Het Forest Feast Kookboek

Sinds ik op dieet gezet ben door de dokter heb ik me enorm moeten aanpassen. Als je als een typische “boterham met salami” persoon naar zo’n dieet moet gaan is het even slikken en zoeken naar nieuwe recepten. Doordat ik zo gezond mogelijk moet eten met zo weinig mogelijk vlees ben ik naar vegetarisme en veganisme gaan kijken. Om wat ideetjes op te doen besloot ik om het Erin Gleeson Het Forest Feast Kookboek eens te bekijken. Inmiddels heb ik het boek een tijdje in huis dus ik wil mijn bevindingen graag met jullie delen.

Erin Gleeson Het Forest Feast Kookboek

Wat is Het Forest Feast Kookboek?

Het Erin Gleeson Het Forest Feast Kookboek is een kookboek dat boordevol vegetarische gerechten staat. Vegetarisch en dus niet vegan, waardoor je wel nog eieren en kaas terug zult vinden in het boek.

Als je volledig vegan eet of wilt gaan eten kun je dit boek dus beter skippen. Voor wie is het boek dan wel goed? Vegetariërs, mensen met een interesse in vegetarisme of mensen die over het algemeen gezonder willen gaan leven.

Ik moet op dit moment vooral veel donkere groenten en felgekleurd fruit eten, waarbij ik zeker geen rund of varkensvlees meer mag eten. Ik ben 24 jaar lang een enorm grote vleeseter geweest en ben ook gewoon geen held in de keuken.

Wat extra hulp in de keuken kwam dus zeker goed van pas, zeker op het vlak van creatief zijn met groenten. Meestal ging ik niet verder dan een simpel slaatje omdat ik niet goed wist wat ik allemaal kon met klaargemaakte groenten. Op dat vlak heeft Forest Feast me zeker goed geholpen!

Erin Gleeson Het Forest Feast Kookboek

De vormgeving

Forest Feast is een zeer visueel boek. De schrijfster van dit boek, Erin Gleeson, heeft dan ook jaren als food fotografe gewerkt. Inmiddels is ze vooral bekend van haar gelijknamige blog, The Forest Feast. Haar blog is in korte tijd zo populair geworden dat er veel vraag was naar een kookboek.

Dit heeft ze dan gelanceerd in het Engels en na groot succes werd het ook vertaald naar het Nederland. Ik heb geen probleem met Engelse boeken maar een kookboek heb ik toch het liefst in het Nederlands. Sommige benamingen zijn nogal lastig te vertalen, net als de verhoudingen van de ingrediënten. Een Nederlandse vertaling is dan ideaal omdat je gelijk weet hoeveel je nodig hebt van welk ingrediënt.

Het Forest Feast kookboek is dus ook geen alledaags kookboek zoals je gewend bent. De meeste recepten zijn vrij uitdagend en speciaal en de gerechten zien eruit alsof ze uit een Michelin restaurant komen.

Dit hield me op het eerste zicht wel wat tegen want de recepten leken me echt wel moeilijk. Gelukkig is dat niet het geval! Bij de meeste recepten heb je eigenlijk niet zoveel ingrediënten nodig en het bereiden is ook allemaal zeer simpel. Alleen mijn afwerking is nog niet op punt ;-).

Erin Gleeson Het Forest Feast Kookboek

Zou ik dit kookboek aanraden? Jazeker! Als je net zoals mij een dieet met veel groenten moet volgen of gewoon gezonder wilt leven, neem dan zeker eens een kijkje naar dit boek. Ook voor beginnende of doorwinterde vegetariërs is het zeker een leuk boek. Je leert enorm veel bij over verschillende combinaties en je bent automatisch veel creatiever in de keuken.

Ik geloof niet echt in van die diëten waarbij je jezelf uithongert om kilo’s te verliezen. Door te kiezen voor lekkere groenten en fruit kun je zóveel meer eten terwijl je gewoon gewicht verliest en jezelf niet hoeft uit te hongeren. Klinkt geweldig, toch?

Het Erin Gleeson Het Forest Feast Kookboek kost € 24,95 en is o.a. te koop via Bol.com.

Eet jij gezond? 

Share:

1 Comment

  1. Christine
    August 9, 2017 / 1:44 pm

    Wow echt een prachtig boek qua design! Ik probeer zeker gezond te eten, al durf ik natuurlijk wel vaak zondigen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?