web analytics

FAQ: Mijn Louis Vuitton tas

Mijn allereerste artikel over mijn Louis Vuitton tas scoort nog altijd enorm goed op Google. Er zijn dagelijks wel een tiental mensen die via dat zoekwoord op mijn website terechtkomen. Diezelfde mensen mailen mij ook geregeld met vragen, net als vaste lezers. Omdat de aankoop van zo’n tas best wel een grote beslissing is heb ik besloten om een FAQ (Frequently Asked Questions) over mijn Louis Vuitton tas te schrijven, zodat ik iedereen tegelijkertijd kan helpen! Kijk je mee?

Louis Vuitton tas

Welk model is jouw Louis Vuitton tas?

Ik heb het Speedy 30 model en dit in de kleur Damier Ebene, de donkere versie. Verder heb je ook nog de klassieke Monogram (met de LV’s) en Damier Azur, de witte versie van mijn tas.

Hoeveel heeft jouw Louis Vuitton tas gekost?

Toen ik ze kocht, in 2011, heb ik € 499 betaald. Inmiddels heeft Louis Vuitton de prijs al een paar keer verhoogd en kost de tas dus al € 760 voor identiek dezelfde tas. Louis Vuitton verhoogt hun prijzen oftewel jaarlijks ofwel zelfs per seizoen, dat weet ik niet precies. Als je dus graag een tas wilt zou ik niet te lang meer twijfelen voor de prijzen nog meer gaan stijgen.

Wat is dat sjaaltje dat eraan hangt?

Dat is een Polka Bandeau. Bij Louis Vuitton draagt het personeel deze sjaaltjes rond hun hals maar je kunt het dus ook perfect aan je tas hangen. De meeste mensen personaliseren hun tas door hun initialen te graveren maar dat vond ik zelf niet zo handig met AH als initialen. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn tas te pimpen met een sjaaltje.

Louis Vuitton tas

Heb je spijt van je aankoop?

Zeker niet! Ik draag tegenwoordig vooral graag schoudertassen en de Speedy is een handtas maar toch gebruik ik hem best nog vaak. Het is gewoon zo’n klassiek model dat bij veel outfits goed staat. Het is ook gewoon zo klassiek en mooi om naar te kijken en ik ben nog iedere dag tevreden met mijn tas!

Waar vind ik alle prijzen, er is geen Nederlandse website met prijzen?

De Duitse website van Louis Vuitton komt normaal gezien volledig overeen met de prijzen in Nederland en België. Als je de prijzen wilt bekijken (of vergelijken) dan kun je daar dus terecht.
Hoe ziet zo’n Louis Vuitton tas er na een paar jaar uit?

Mijn tas ziet er na een aantal jaar nog steeds hetzelfde uit. Ik heb er wel een stuk karton in gedaan toen ik ze pas kocht, zodat het leer niet zou doorzakken als ik er zware dingen in zou stoppen. Ik neem mijn camera vaak mee in mijn tas en dan zou het leer waarschijnlijk snel lelijk worden en gaan hangen, hiermee heb ik dat dus kunnen voorkomen.

Het leer van de Damier Ebene is trouwens ook bewerkt waardoor je niet snel gebruiksporen ziet. Als je de normale Speedy Monogram of Damier Azure zou kopen met het lichte vachetta leer, dan zou je heel snel vlekken zien op het leer. Door zweet en regen verkleurt het leer heel snel maar dat probleem heb je met de donkere Damier Ebene dus niet.

LV-2

Hoe spot je een nep Louis Vuitton tas?

Ik heb natuurlijk alleen maar een Speedy Damier Ebene maar de beste manier om fakes te herkennen is door te kijken naar de bedrukking. Speedy’s worden machinaal gemaakt en hierdoor is het canvas aan de ene zijde recht en aan de andere zijde staat het logo omgekeerd.

De machine hangt het canvas over de tas en maakt er daarna pas de rits in. Als je een tas hebt waarbij zowel de linker- als de rechterkant compleet symmetrisch is, dan heb je een nepperd te pakken. Verder moet je ook altijd vragen achter een kasticket of kun je raad vragen aan kenners op the Purse Forum.

Ik hoop jullie hierbij voldoende geïnformeerd te hebben maar moest je nog vragen hebben, laat het me dan gerust weten en dan hoop ik dat ik er zo goed en zo snel mogelijk op kan antwoorden!

Zou jij investeren in een designer tas?

Amy
Share:

7 Comments

 1. An-Sofie
  May 17, 2016 / 9:57 am

  Ik heb de 35, en ik zou echt niet meer zonder kunnen! Een kei goeie investering geweest.

 2. May 17, 2016 / 10:49 am

  Leuk hoor en wat leuks dat je tips deelt heo je een neppen kan spotte!

 3. robin
  May 17, 2016 / 11:35 am

  ZO PRETTY! _< heb pas ook een portemonnee gekocht and i love it *_* als ik jouwe zie word ik ook hebberig haha~

 4. Bianca
  May 17, 2016 / 1:17 pm

  Handig artikel voor de liefhebbers! Ik heb zelf niks met tassen, maar als ik zo’n designertas dan toch zou willen zou ik zeker geen neppe kopen, the real deal of helemaal niks 🙂

 5. May 17, 2016 / 1:45 pm

  Ziet er goed uit ik heb een fake grote tas haha! hij ziet er prachtig uit liefs

 6. May 17, 2016 / 6:08 pm

  Hey Amy,

  Echt een super mooie tas! Ik zou ook nog graag een LV tas willen hebben 🙂 .
  Maar ik heb nu een Michael Kors tas waar ik ook zeer tevreden over ben, ook aardig wat geld gekost. En de kwaliteit is gewoon zo ontzettend goed bij een designer tas. Je kan er zeer lang mee doen 🙂 .

  Liefs!

 7. Saraya
  May 17, 2016 / 11:05 pm

  Handige artikel voor de liefhebbers, maar de tas is niet zo mijn smaak 🙂
  X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?