Oyatsu Cafe snoep – deel 2

Het is eindelijk tijd voor deel 2 van mijn Oyatsu Cafe snoep reviews. Ik had al een heleboel snoep gereviewt in deel 1, je kan het hier allemaal teruglezen. Even kort samengevat: Oyatsu Cafe is een Japanse webshop die gespecialiseerd is in Japans eten en snoepgoed. Ik had een hele doos vol besteld en heb alles voor jullie getest (en met veel plezier, haha!).

In deel 2 vind je ongeveer hetzelfde als deel 1 terug maar dan met andere smaken. Ik heb vandaag o.a. weer een suikerspin, hard candy en een (soort van) DIY kitje voor jullie.

Ramune Hard Candy ($ 1,99): 

Ramune is een populair Japans drankje met enorm veel bruis en deze snoepjes zouden hetzelfde moeten smaken. Ik heb het drankje zelf nooit geprobeerd dus ik zou niet weten of het effectief hetzelfde smaakt. Wel is dit snoep vrij zuur én knettert het in je mond, wat dus hetzelfde effect als een bruisend drankje zou moeten hebben.

Ik vind de snoepjes best wel lekker. Ze zijn niet te hard, denk ongeveer hetzelfde als een Napoleon. Ze zijn lekker zuur vanbinnen en door het knetteren is het toch weer iets uniek. Deze ga ik zeker en vast opnieuw kopen!

Wata Pachi Melon Soda ($ 1,99):

Alweer een suikerspin en net zoals de vorige keer weer erg lekker. Deze is alleen zoet in plaats van zuur hij is dit keer niet met citroen maar met meloen. Ook heeft deze suikerspin knettersnoep van binnen en wow, het knettert echt hard. Bij de Ramune snoepjes bleef het knetteren nog vrij rustig, bij deze hoor je het  gewoon knetteren als je je mond opendoet.

Dit is zeker en vast, samen met de citroen suikerspin, mijn favoriete Japanse snoep dat ik geprobeerd heb. Ze zijn vrij klein en prijzig maar zoooo de moeite waard. Wel zijn de suikerspinnen dik dus tenzij je hele grote honger hebt krijg je ze echt niet meteen op. Ik vind ze echt ideaal voor on the go en ga ze zeker vaker bestellen.

Hi-Chew Kiwi ($ 2,49):

Dit zijn eigenlijk gewoon standaard Fruitella’s maar dan met kiwi smaak. Heel lekker wel (en kiwi smaak hebben wij hier niet) dus zeker een aanrader, ook al is het niet echt speciaal.

Fujiya Milky Box ($ 2,49): 

Dit is echt het meest unieke snoep dat ik ooit al gegeten heb, het zijn namelijk melk snoepjes. Geen melkchocolade maar echt gewoon melk. Bij de meeste snoepjes is de buitenkant hard en de binnenkant zacht maar bij deze snoepjes is het juist omgekeerd. De buitenkant is precies kauwgom terwijl de binnenkant heel hard is. Ik vind het echt heel uniek en op zich wel lekker, ik denk dat  ik gewoon nog wat moet wennen aan de smaak.

Wat ik erg leuk vind aan Japans snoep is dat het meestal apart verpakt is. Als je dus een doosje opent hoef je het niet binnen de week op te eten, alles zit toch netjes verpakt.

Kuru Kuru Cake Shop ($ 1,99):

Dit is een andere DIY kit dan de vorige die ik getest heb. Je hoeft hier geen poedertjes voor te mixen want alles zit al kant-en-klaar in het kitje. De bedoeling is dat je wraps maakt met het snoep. Je pakt eerst een soort van ‘bladerdeeg’ (de gele snoepjes) en daarin kun je dan de gummy snoepjes rollen. Er zitten drie verschillende smaken in de kit: aardbei, perzik en citroen.

Wel, mij is het eerlijk gezegd niet gelukt om alles goed op te rollen. Mijn wrap bleef maar weer open gaan en alles bleef niet zitten zoals ik het wou. Daarom heb ik ze maar gewoon zo opgegeten en ik moet zeggen: het was echt lekker. De snoepjes zijn echt héél gummy, ze hebben een hele andere textuur als onze snoepjes. Je proefde de smaken ook heel goed. Ze waren wel erg zoet maar wel lekker. Echt een aanrader als je misschien wat handiger bent als mij en van zoete snoepjes houdt.

Ook zin om te bestellen? Als je de code PNKPERFECT gebruikt krijg je maar liefst 15% korting.

5 Comments

 1. September 5, 2013 / 11:56 am

  Hihi, hoe leuk, klinkt allemaal heel erg lekker!
  Ook vind ik het dat alles er zo schattig uit ziet (:

  Liefs, Liese

 2. September 5, 2013 / 6:31 pm

  Ziet er heerlijk uit!

 3. beautyforgirls
  September 5, 2013 / 8:37 pm

  Hmm, heel apart maar lekker.
  Liefs, xxx

 4. Amy
  Author
  September 5, 2013 / 8:37 pm

  Me too nu de green tea kit-kats weer in stock zijn, haha 😀

 5. September 10, 2013 / 12:22 am

  leuk artikel. Ramune Hard Candy lijkt me heerllijk, ik hou van zuur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?