Smoothies, shakes & juices

Ik hou echt van juices en smoothies omdat ze lekker gezond zijn en ervoor zorgen dat ik mijn dagelijkse hoeveelheid groenten zonder problemen binnenkrijg. Het boek “Smoothies, shakes & juices” heeft mij hier enorm mee geholpen. Het boek bevat 80 heerlijke recepten en ik vertel je er graag meer over!

Het boek “Smoothies, shakes & juices” bevat 80 heerlijke recepten voor een gezonde levensstijl. Het is niet zomaar een boek met een heleboel recepten kriskras door elkaar maar het is zeer goed opgedeeld in verschillende categorieën.

Alle recepten zijn onderverdeeld in deze categorieën: 

 • Anti-aging
 • Heart health & metabolism
 • Feel good
 • Vitality
 • Detox
 • Sport
 • Kids
 • Breakfast & Lunch
 • Men & Women
 • Infused Waters

Ik vind de verschillende categorieën echt enorm handig want tussen ieder sapje en iedere shake zit een enorm groot verschil. Vroeger plukte ik altijd recepten van het internet, gewoon omdat ze me lekker leken. De sapjes waren altijd heerlijk maar soms vulden ze niet goed genoeg, waardoor ik achteraf steeds enorme honger had. Ook wist ik niet goed welk fruit welke positieve eigenschappen had dus ik deed maar gewoon wat.

Ieder sapje in dit boek heeft een specifieke bedoeling. Zo heb je sapjes die je metabolisme helpen versnellen maar ook sapjes die bijdragen aan gezondere ogen. Ook hebben ze fijne sapjes die bijdragen aan positieve spijsvertering of smoothies die ontstekingswerend werken.

De recepten zijn allemaal vrij simpel en duidelijk en ook de ingrediënten die ze gebruiken zijn niet overdreven lastig te vinden. Ze gebruiken steeds groenten en fruit die je gewoon in de supermarkt kan halen. Geen fancy exotische vruchten dus!

Ik vind dit echt een enorm handig boek. De recepten zijn handig opgedeeld en zijn zeer makkelijk op te volgen. Je weet gelijk welk fruit waar goed voor is en je hebt voor ieder gezondheidsprobleem wel een sapje of smoothie dat je daarbij helpt. Het boek is zeer mooi vormgegeven en ligt goed in de hand, waardoor het klaarmaken van de sapjes alleen maar leuker wordt.

Het Smoothies, shakes & juices boek kost € 18,00 en is o.a. te koop bij Holland & Barrett en Standaard Boekhandel.

Maak jij soms smoothies of sapjes?

Share:

7 Comments

 1. Christine
  February 9, 2017 / 11:04 am

  Oh zo’n fijn boek, ik zou het zeker kopen moest ik al geen rek vol hebben! 😀

 2. February 9, 2017 / 12:18 pm

  Ooh ik ben ook fan van smoothies! Dit ziet er wel een tof boek uit met niet te moeilijke recepten en tenminste geen 1000 ingredienten per smoothie 😉

 3. February 9, 2017 / 4:51 pm

  oh ik hou ervan en ik ben slecht in de combinaties maken haha

 4. February 9, 2017 / 4:51 pm

  Ik heb dus nog NOOIT een smoothie gedronken… of gemaakt. Woooops… Ziet er wel altijd superlekker uit.

 5. Carmen
  February 9, 2017 / 4:58 pm

  Super handig, ik maak soms echt de verkeerde combi. Blegh!
  X Carmen.

 6. February 9, 2017 / 9:10 pm

  I love juices! Zo lekker en idd handig om groente in te verwerken. Ik voel me vaak instant gezond, haha (al is dat waarschijnlijk een placebo effect 😉 )

 7. February 9, 2017 / 10:29 pm

  Wat handig. Ik hou ook wel van smoothies alleen ik lees juist de laatste tijd dat het juist niet gezond is. Ik weet niet wat ik moet geloven haha. Het is zo lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?