web analytics

Review: Handboek voor mindere dagen (Eveline Helmink)

Inner beauty is ook beauty en selfcare is immers énorm belangrijk. Daarom wil ik in dit artikel graag eens iets anders reviewen dan de laatste make-up of skincare. Nee, in dit artikel wil ik jullie een zeer speciaal boek laten zien. Ik heb het over het ‘Handboek voor mindere dagen’ van Eveline Helmink.

Het Handboek voor mindere dagen is, zoals de naam doet vermoeden, een no nonsense gids die je door moeilijke dagen heen helpt. Geen zweverige toestanden maar juist hands on tips die je gelijk kunt gebruiken.

In dit artikel vertel ik graag meer over dit boek want iedereen kan wel eens een selfcare momentje gebruiken op mindere dagen. Kijk je mee?

Je kunt er niet omheen: selfcare is tegenwoordig overal. Helaas wordt de term ‘selfcare’ ook wel vaak voor negatieve zaken gebruikt aangezien veel bedrijven en merken er geld proberen uit te slaan.

Selfcare is nu eenmaal meer dan gewoon een boek lezen in bad terwijl je een lekkere geurkaars brandt. Geen enkele ontstressende massageolie zal al je problemen kunnen wegnemen.

Nee, selfcare begint ook bij het toegeven dat je soms al eens een mindere dag hebt. Je hoeft niet altijd alle negatieve gedachten of momenten weg te stoppen.

Soms is het dus eens goed om het beestje een naam te geven, om toe te geven dat je een mindere dag hebt. Soms heeft dat een bepaalde reden, soms ook niet.

Diezelfde visie wilt Eveline Helmink dan ook delen met haar ‘Handboek Voor Mindere Dagen’.

Het Handboek Voor Mindere Dagen is een soort van no nonsense gids die je door je slechtere dagen heen wilt helpen. Het is geen zweverig zelfhulpboek maar eerder een handig doeboek waarmee je alles concreet aan kunt pakken.

Binnen het handboek vind je dan ook alles wat je zou kunnen gebruiken op een mindere dag. Zo vind je er bv. een handige tabel met woorden die je kunt gebruiken om je gevoelens te omschrijven in terug.

Ook staat het boek vol met realistische i.p.v. zweverige quotes die je gelijk zullen inspireren op een fijne en normale manier.

Wat ik vooral zo fijn vind aan het Handboek Voor Mindere Dagen is dat alles zo herkenbaar overkomt. Eveline Helmink legt alles in het boek uit alsof je het zelf tegen een vriendin of familielid zou zeggen.

Het lijkt alsof ze je perfect begrijpt en dan ook de ideale oplossing kan bieden voor dagen waarop niet alles even grote rozengeur en maneschijn is.

Het hele boek draait dan ook om het accepteren en toelaten van mindere momenten want alleen zo kan je vooruit in het leven.

Ik ben absoluut geen voorstander van zelfhulpboeken die de ene open deur na de andere instampen. “Je moet gewoon gelukkig zijn en in het nu leven”, tja dat weet iedereen wel denk ik.

Bij dit boek is dat dus compleet anders. Eveline Helmink schrijft heel rauw en realistisch weer welke tegenslagen je allemaal mee kunt maken waardoor je soms minder goed in je vel zit.

Of zelfs niet, soms heb je ook gewoon momenten waarop je je neerslachtig voelt zonder dat dat een specifieke reden heeft.

In plaats ban dan verder te blijven graven naar het “waarom?” van de mindere dagen kun je je er beter gewoon bij neerleggen. En daar kan dit Handboek Voor Mindere Dagen je dus perfect bij helpen!

Ik heb al heel erg veel plezier gehad van dit boek en kan het iedereen aanraden. Op koude, winterse dagen of op momenten waarop je je gewoon een beetje ‘mweh’ voelt, dit boek komt altijd wel eens van pas.

Het is ook gewoon heel leuk geschreven dus iedereen heeft wel iets aan dit boek. Plus, het is het ideale salontafelboek dankzij de mooie vormgeving! 😉

Het Handboek Voor Mindere Dagen van Eveline Helmink kost € 22,50 en is o.a. te koop bij Bol.com.

Wat doe jij op van die mindere dagen? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?