web analytics

Het geheim van een goede nachtrust

Een goede nachtrust is van cruciaal belang om energiek door het leven te gaan. Op tijd in je bed kruipen en voldoende uurtjes slapen, is echter niet altijd zo gemakkelijk. Het is zo verleidelijk om nog een extra aflevering van die leuke serie te kijken op tv. Of je scrollt nog wat op je smartphone als je al in bed ligt. Geen goed idee, want dat blauwe licht is nefast voor je nachtrust. Benieuwd naar het geheim van een goede nachtrust? In dit artikel lees je er alles over.

Ontspan voor het slapengaan

Voor je in bed kruipt, is het belangrijk dat je volledig ontspannen bent. Zowel je hoofd als je lichaam moet helemaal tot rust komen om vervolgens in te dommelen. Zorg er dus voor dat je slaapkamer zo prikkelarm mogelijk is ingericht. Concreet betekent dat: geen rommel – die vieze sokken horen in de wasmand, niet naast je bed – goede verduistering en een nachtlampje met warm, zacht licht. Héél belangrijk: ban alle beeldschermen zeker één uur voor je gaat slapen. Tv, laptop, smartphone… Het blauwe licht van deze schermen onderdrukt de aanmaak van melatonine, of het slaaphormoon, waardoor ook je slaap verstoord raakt. Wil je ontspannen in bed kruipen, neem dan een warm bad, lees een boek of doe wat meditatieoefeningen om helemaal relaxed te zijn.

Zorg voor een goed bed

Zonder goede matras en degelijk hoofdkussen kan je niet goed slapen, dat is een feit. De perfecte matras bestaat echter niet, ze moet vooral goed passen bij jouw lichaamsbouw en smaak. Ga je naar een matrassenwinkel, laat je dan adviseren door de verkopers en neem je tijd om verschillende matrassen uit te proberen. Ligt een latexmatras goed of lig je liever op een pocketveren matras? Een goed hoofdkussen is een hoofdkussen dat je nek en schouders voldoende ondersteunt. Bovendien is een kussen voor een buikslaper niet hetzelfde als voor een zijslaper. Informeer je dus goed. Je ligt immers gemiddeld acht uur per dag in een bed, dan lig je maar beter comfortabel.

Voordelen van een goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk, dat weet je intussen wel. Het brengt immers heel wat voordelen met zich mee. Als je een goede nachtrust – met kwalitatieve slaap – achter de rug hebt, zal je merken dat veel vrolijker bent en meer energie hebt. Je voelt je dus gelukkiger. Daarnaast ben je scherper, alerter en kan je je je beter concentreren. Wie zijn hele leven investeert in goede nachtrust, kan er vanop aan dat ie zelfs langer zal leven. 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?