web analytics

Hoe ik 10 kg ben verloren

In 2016 was ik op het punt gekomen waarop ik veel te zwaar was voor mijn lengte. Ik ben maar 1m53 groot dus iedere extra kilo valt gelijk op. Op mijn zwaarste punt woog ik 72 kg, wat neerkomt op een BMI van 30 en dat staat voor zwaar overgewicht. Ik besloot het roer om te gooien en sindsdien ben ik al over de 10 kg verloren. In dit artikel vertel ik je graag hoe ik dat op een haalbare manier bereikt heb!

Als je maar 1m53 groot bent, dan ben je nogal gauw te zwaar. 72 kilo lijkt misschien niet zo zwaar maar een BMI van over de 30 brengt nogal wat risico’s met zich mee. Ik ben sowieso al zwaarder als de gemiddelde persoon doordat ik zoveel slecht vet ophou in mijn benen door mijn lipoedeem.

Slanke benen zal ik dus nooit meer kunnen hebben, zelfs niet als ik zou stoppen met eten bij wijze van spreken. Toch heb ik besloten om al het andere vet op mijn armen en buik aan te pakken want dat gaat wél weg.

Ik heb verschillende (simpele) stappen gevolgd die me goed geholpen hebben bij het gewicht verliezen. Dit zijn alle stappen die ik gevolgd heb:

Stap 1: Frisdrank inwisselen voor thee en water

Ik ben een enorme Coca Cola junkie. Zoveel maanden later vind ik het nog steeds lastig om mijn Colaatje te laten staan. Daarom zondig ik af en toe met zo’n klein exemplaar, ongeveer een keer per week. Verder drink ik alleen nog maar water en thee. Qua thee kies ik graag voor iets vochtafdrijvend zoals brandnetelthee. Hierdoor hou ik veel minder vocht vast en lijkt mijn buik ook veel minder opgezwollen!

Ook doe ik geregeld wel eens een teatox kuur om alle slechte afvalstoffen weg te flushen. Dit helpt ook goed om alle vocht af te drijven én om een opgeblazen buik tegen te gaan. De Tastea 30 Day Detox vind ik erg prettig werken! Mijn review van de Detox kuur kun je hier nalezen op mijn blog.

Tastea 30 Day Detox

Stap 2: Koolhydraatbeperkt eten

Door mijn lipoedeem ben ik in behandeling bij een vaatchirurg. Hier heb ik een heel dieet meegekregen wat ervoor zorgt dat ik minder pijn heb. Het belangrijkste onderdeel van dit dieet is koolhydraatbeperkt of koolhydraatarm eten. Het voordeel hiervan is dat ik niet alleen minder pijn heb maar ook veel gewicht heb verloren!

Ik geloof niet echt in van die maaltijdvervangers en low carb zaken zoals Atkins. Waar ik wél in geloof is het skippen van brood, pasta, chips, frietjes enz. Ik haal mijn koolhydraten nu voornamelijk uit groenten en sindsdien vliegen de kilo’s eraf.

Koolhydraatbeperkt eten is in het begin écht niet simpel. Het was voor mij ook best lastig om mijn draai te vinden en om lekkere recepten en restaurants te vinden die bij mijn nieuwe levensstijl passen. Gelukkig zijn er inmiddels genoeg zaken waar je gezonde gerechten kunt bestellen. Ik eet bv. veel Grieks nu en dit kun je makkelijk bestellen via Deliveroo.

Stap 3: Fitness

Jarenlang dacht ik dat cardio de weg naar vetverbranding was. In zeker zin is dat ook wel zo maar je gaat pas écht verschil zien eens je aan krachttraining gaat doen. Sinds ik naar de fitness ga ben ik niet alleen veel gewicht verloren maar ben ik ook veel strakker geworden. En dat niet alleen: ik voel me ook veel beter in mijn vel. Sowieso was ik al veel spierkracht kwijt in mijn benen maar ik heb het gelukkig deels teruggekregen sinds ik fitness. Echt super om je steeds sterker en krachtiger te voelen!

Dit waren dus mijn drie voornaamste stappen die ik gevolgd heb om 10 kg kwijt te spelen. Een goede combinatie van veel drinken, gezond koolhydraatbeperkt eten en krachttraining: dát heeft voor mij echt wonderen verricht. Ik ben er nog lang niet maar ik voel me alleszins veel beter.

Wat doe jij om gezond te blijven?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

3 Comments

 1. Mieke
  February 28, 2018 / 9:18 am

  Super goed gedaan!
  Ik heb ook lipoedeem en krijg drainages bij de kine. Ik ga zeker ook eens aan mijn behandelende vaatspecialist vragen naar een dergelijk dieet.
  Tijdens mijn zwangerschap moest ik medicatie nemen voor mijn schildklier en hierdoor ben ik ferm afgevallen. Toen ik moest bevallen woog ik bijna 9 kilo minder dan toen ik net zwanger was. Ondertussen zijn we 3 maanden verder en staat de teller op -18kg. Na onderzoek bleek namelijk dat mijn schildklier niet optimaal werkt. (Logisch dus dat ik bij kwam en heel moeilijk af viel.) Nu ben ik extra gemotiveerd om hiermee verder te gaan en van mijn overgewicht af te raken.
  Succes nog verder!

 2. Britt van Ommeren
  March 6, 2018 / 9:01 pm

  Wat supergoed van je, daar mag je echt trots op zijn! Ik geloof vooral dat sporten en genoeg water drinken echt wonderen doen. Zelf eet ik sowieso van mezelf vrij gezond (maar ik heb daarentegen nog genoeg snoepmomentjes, maar ik zorg wel dat het totaal in balans is) maar doordat ik 6x per week sport, blijf ik voor mijn gevoel goed fit en gezond!

 3. April 4, 2018 / 6:22 pm

  Ik doe ongeveer hetzelfde! Zeker al het sporten dat ik nu doe helpt echt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?