web analytics

Hoe ik mijn tanden wit hou

Mijn tanden zijn iets waar ik veel waarde aan hecht, als ze wat geliger zijn voel ik meteen onzeker want ik ben nu eenmaal een enorme ijdeltuit. Daarom vind ik het heel belangrijk om mijn tanden zo wit mogelijk te houden. Ik heb een paar specifieke dingen die ik daarvoor gebruik en die wil ik jullie vandaag graag laten zien.

Mijn favoriete tandpasta EVER is de Glamour tandpasta van Oral B. Oral B is de Europese variant van Crest, die vooral bekend zijn vanwege hun whitestrips (hier kom ik later nog op terug). Als je de verpakkingen bekijkt zie je dat ze gewoon éxact hetzelfde zijn. Ik heb er al een paar van Crest geprobeerd maar ik vind deze Glamour toch het allerfijnst. Hij maakt mijn tanden goed wit en de muntsmaak is vrij mild, ik haat het als tandpasta heel sterk is.

Ik poets trouwens iedere ochtend en iedere avond, ik zou eigenlijk tussendoor ook moeten poetsen maar ik ben vaak weg van huis overdag waardoor dit nogal moeilijk wordt dus ik hou het gewoon bij 2 keer per dag. Ik flos mijn tanden ook maar dit heeft op zich niet zoveel met whitening te maken dus dat laat ik even achterwege.

Mijn tandenborstel is een soort van elektrische tandenborstel, alleen maakt hij geen ronddraaiende bewegingen. Het is dus gewoon een normale tandenborstel die lichtjes trilt, hierdoor gaat de tandpasta heel goed schuimen en werkt hij veel beter. Sinds ik deze tandenborstel gebruik merk ik echt een verschil. Ik heb deze bij de apotheker gehaald maar je vindt hem waarschijnlijk overal wel waar ze tandenborstels verkopen.

En dan nu mijn grote geheim, al kent waarschijnlijk iedereen het geheim al wel: Crest Whitestrips. Ik was eerst nogal sceptisch hierover maar ze werken echt, na een strip of 2-3 zien mijn tanden er al veel witter uit. Ik hanteer een soort van systeem bij deze strips.

1 keer per jaar hou ik een grote opknapbeurt, dan gebruik ik de Advanced Vivid kit voor 2 weken lang. Dit gebruik ik meestal als ze echt heel geel geworden zijn en ze echt meteen weer hagelwit moeten zijn. Deze strips moet je een halfuur lang ophouden en zijn soms nogal belastend voor je tanden, daarom gebruik ik deze kuur maar 1 keer per jaar.

Om ze tussendoor bij te houden gebruik ik de Stain Shield (oftewel 5 minute touch-up) strips. Deze hoef je dus maar 5 minuten lang op te houden en zijn ideaal voor gevoelige tanden of om vaker te gebruiken.

Deze gebruik ik dan als ze wat geler beginnen te worden, dan gebruik ik ze meestal ongeveer drie dagen, tot de gele tint weg is.  Ik haal mijn Whitestrips op eBay, dit is het goedkoopst maar je moet natuurlijk wel goed opletten met fakers. Daarom kies ik altijd een verkoper die enkel gespecialiseerd is in Whitestrips en die over de 99,5% positieve feedback heeft, liefst nog meer.

Naar een goed whitening mondwater ben ik nog op zoek dus als je suggesties hebt, laat het me gerust weten. Het belangrijkste is dat het geen al te sterke smaak heeft (vooral munt, brrrr!) en dat het whitening is.

Ik hoop dat ik jullie zo een beetje heb kunnen informeren over hoe ik mijn tanden verzorg. Ik laat mijn tanden ieder halfjaar controleren bij de tandarts dus ik beschadig ze niet, anders was mijn tandarts vast al lang woedend op mij geweest ;-).

Amy
Share:

8 Comments

 1. September 29, 2013 / 10:27 am

  Ik gebruik altijd de Crest 3D professional effects, werkt echt geweldig! Nu ben ik wel benieuwd naar die glamour tandpasta van Oral B!

 2. September 29, 2013 / 2:21 pm

  Handig artikel!

 3. Marlies
  September 29, 2013 / 5:34 pm

  Die oral-b tandpasta gebruik ik ook en daar ben ik ook erg tevreden over. De crest whitestrips wil ik zo graag proberen maar ik heb best gevoelige en zwakke tanden dus ik ben er een beetje huiverig voor. Zou je de ebay verkoper waarbij je ze meestal besteld willen delen?

 4. September 30, 2013 / 6:53 pm

  Leuk artikel! Bedankt voor de tips, ik ga die glamour tandpasta van Oral B eens proberen 😀

 5. October 5, 2013 / 12:55 pm

  De crest strips werken idd goed maar vind het resultaat altijd van korte duur, ik zou bijna om de maand meerdere keren strips moeten plakken en dan vind ik het toch duur worden. Voor af en toe op te frissen gebruik ik ze ook nog 🙂

 6. October 6, 2013 / 9:17 am

  ja ik wil ook wittere tanden nu ben ik benieuwd naar de Crest Whitestrips

 7. Lut
  February 28, 2014 / 2:09 pm

  Heb je een link van een betrouwbare verkoper op ebay die de Advanced Vivid verkoopt? Lacanta kan ik niet vinden…
  Alvast bedankt 🙂

  Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?