web analytics

How to: een inloopkast maken

Stiekem droomt elke vrouw er wel van: een inloopkast. Een plek waar je al je kleding en accessoires prachtig kunt uitstallen. En waar je misschien nog een mooi hoekje kan maken om je op te maken. In dit artikel deel ik mijn tips om een inloopkast te maken.

De ruimte

Laat ik beginnen bij het begin: de ruimte. Misschien denk je dat jij helemaal geen ruimte hebt voor een inloopkast, maar je hebt maar een paar vierkante meters nodig. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een zijde van je slaapkamer in te richten als mooie garderobe. Dit is dan natuurlijk niet een echte inloopkast, maar geeft je wel hetzelfde gevoel. Als je een ruimte hebt gevonden voor je inloopkast, kun je beginnen met tekenen. Meet de ruimte op en schets hoeveel kasten je ongeveer kwijt kunt en welke opbergruimte waar komt.

De kasten

Dan nu misschien wel het belangrijkste: de kasten. Als je weet waar de kasten komen te staan, dan kun je ze gaan bestellen. Het is belangrijk dat je bij het bestellen van de kasten goed weet wat voor soort opbergruimte je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld veel jurkjes en bloesjes, dan is het goed om veel kasten met stangen te nemen. Heb je juist veel tops en t-shirts dan is het misschien beter om meer kasten met lades en legplanken te bestellen. Vergeet ook niet om ruimte te maken voor je schoenen, tassen en andere accessoires.

De aankleding

Als de basis staat, dan kun je de inloopkast helemaal naar jouw smaak inrichten. Verf de muren in een leuk kleurtje die ook mooi bij de kasten staat of kies voor behang met een leuke print. Een vloerkleed staat altijd heel leuk in een inloopkast en zorgt ervoor dat je geen koude voeten krijgt tijdens het aankleden. Als je nog ruimte over hebt, dan kun je een kaptafel neerzetten om je op te maken. Je kunt dan echt lekker tutten in je inloopkast. Heb je niet genoeg ruimte voor een kaptafel? Kijk dan of je een fauteuil of poef kunt neerzetten. Het staat leuk en je hebt dan ook een plekje om even te zitten als je niet weet wat je aan moet trekken. Vergeet tot slot ook niet om goede raamdecoratie op te hangen. Als je een open kast hebt, dan is het belangrijk dat de zon niet direct op je kleding schijnt. Hierdoor kan het namelijk verkleuren. Kies bijvoorbeeld voor duo rolgordijnen op maat of een plisségordijn. Dit soort raamdecoratie pas je gemakkelijk aan, aan de stand van de zon. Zo houd je het felste zonlicht dus buiten, maar kun je wel wat daglicht binnenlaten. Zit jouw inloopkast op een plek waar veel mensen naar binnen kunnen kijken? Dan is het een goed idee om voor verduisterende gordijnen te kiezen. Zo kan niemand je zien als jij je omkleedt.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?