web analytics

How to: een sale organiseren

De zomervakantie is het ideale moment om een grote schoonmaak te houden. Veel mensen zijn op vakantie en met die warmte is er toch niet zoveel te doen buiten veilig binnenblijven. Ik hou er op zo’n momenten dus van om eens goed op te ruimen en te reorganiseren. Op zo’n momenten vind ik dus ook vaak spullen waar ik niets meer mee kan of die ik niet meer leuk vind. Deze doe ik dan vaak weg in de vorm van een sale. Maar hoe organiseer je nu zo’n sale? En hoe raak je makkelijk van al je spullen af?

Verkopen via internet

De makkelijkste manier om van overtollige spullen af te raken is verkopen via internet. Via 2dehands, eBay, Marktplaats en zelfs Facebook kun je makkelijk spullen verkopen. Het is snel want je moet alleen een foto maken en een kort tekstje voorzien.

Toch zijn er ook een aantal minpunten aan deze werkwijze. Allereerst dat je veel wanbetalers hebt en mensen die wel gaan bieden zonder dat ze echt iets kopen. Hierdoor kan het langer duren voor je effectief van je items af raakt.

Nog een ander groot nadeel is dat bepaalde verkoopsites een serieuze commissie vragen om jouw items te verkopen. Bij eBay durven ze bv. redelijk goed doorvragen voor bepaalde zaken én je moet sowieso altijd een deel van je winst overdragen aan hun.

Verkopen in real life

Cosmetica verkoop ik het liefst via internet omdat het snel en makkelijk is. Het neemt ook niet zoveel plaats in dus als een item traag verkoopt vind ik dat op zich niet zo erg. Kleding verkoop ik daarentegen veel liever in real life.

Ik vind het gewoon makkelijker om met kledingrekken op een rommelmarkt te gaan staan. Mensen kunnen de kleding gelijk passen, terwijl ze toch vaak kleding terug sturen als je het via internet probeert te verkopen. Ook zit je niet te sukkelen met inpakmateriaal, je hebt geen last van wanbetalers en alles is lekker snel en makkelijk weg. Ik hang mijn kleding gewoon altijd aan een Fashion trolley, waardoor ik alle kleding heel makkelijk met me mee kan rollen. Schoenen en accessoires stal ik uit op een tafel.

Markten vragen ook wel vaak een soort toegangsprijs om als standhouder deel te mogen nemen. Dit is gelukkig wel een vaste prijs waarvan je op voorhand weet hoeveel het je gaat kosten. Bij een verkoop via internet kan dit bedrag echter hoog worden omdat je op ieder verkocht product dus een commissie moet betalen. Doordat mensen ook geen verzendkosten moeten betalen op de markt zijn ze sneller geneigd tot kopen, ook heel erg handig!

Iedere manier van verkopen heeft dus zijn voor- en nadelen. Zelf vind ik cosmetica dus het makkelijkst via internet, omdat dit niet geretourneerd kan worden. Kleding vind ik dan weer prettiger om in real life te verkopen zodat mensen alles gelijk kunnen passen. Je moet dus zelf een beetje zoeken welke manier van verkopen voor jou het beste werkt.

Alles wat ik niet verkocht krijg doe ik meestal gewoon in de kledingbak of doneer ik, dat is ook een zeer fijne manier om andere mensen blij te maken met spullen waar je niets meer mee doet!

Wat doe jij met de spullen die je niet meer gebruikt?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?