web analytics

How to: gezond blijven tijdens het BBQ seizoen

De zomer staat garant voor zwembaden, ijsjes, naar de zee gaan én natuurlijk ook de BBQ. Wij steken hier zelf ook vaak de BBQ aan en dat is vaak niet al te gezond, zeker niet als je het zeer frequent doet. Toch zijn er wel een heleboel dingen waar je op kunt letten om het BBQ seizoen zo gezond mogelijk te houden, zonder in te boeten op gezelligheid!

Ik geef het eerlijk toe, ik ben een gigantisch groot fan van BBQ. Wij hebben echt nog zo’n oldskool BBQ die je zelf moet aansteken en elke zomer word ik weer blij van de geur. Die typische houtskoolgeur die doorheen de tuin trekt, heerlijk gewoon. Een barbecue onder vrienden of familie is ook gewoon zo gezellig en echt een ervaring die ik niet zou willen missen.

Zelfs als je op dieet bent of andere voedingswensen hebt (je bent misschien vegan?) is het nog steeds mogelijk om te genieten, ook op een gezonde en verantwoorde manier.

Ben je iemand die absoluut vlees moet hebben op de BBQ maar je wilt het wel wat gezonder aan doen? Dan is het heel goed om voor mager vlees te kiezen zoals kip of kalkoen. Laat de koteletten en spekfakkels achterwege en ga gewoon voor een goed stuk kippenbil of voor een lekkere saté. Bij A-Z bbq vlees hebben ze echt lekkere gerechten met gevogelte!

Ben je vegan, vegetarisch of wil je liefst je vlees intake wat verminderen? Of hou je gewoon heel erg veel van groente? Ook dan kun je heel erg lekker mee-eten van de barbecue. Je hoeft het echt niet gewoon bij een side salad te houden want ja, ook groenten kun je heel makkelijk klaarmaken op de BBQ.

Groenten zoals aubergine, courgette, paprika en zelfs champignons kan je heel makkelijk grillen op de BBQ plaat. Andere kleinere groenten kun je dan weer makkelijk klaarmaken d.m.v. een papillot. Boontjes en tomaten zijn echt súperlekker zo! Weet je zelf niet goed waar je moet beginnen? Bij AZ bbq leveren ze ook vegetarische groentegerechten.

Ja, je kunt er voor kiezen om alleen super vet vlees te eten en dat mag natuurlijk ook al eens want de boog kan niet altijd gespannen staan. Wil je toch bewustere keuzes maken en nog steeds genieten? Ook dan kun je dus gewoon makkelijk de BBQ aansteken en lekker verantwoord eten zonder de lekkere smaak op te geven. Probeer het zeker eens en laat me zeker weten hoe het geworden is!

Wat eet jij graag van de barbecue? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?