Ik ben weer terug!

Dit artikel is er eentje dat ik schrijf met een dubbel gevoel. Ik ben weer terug van mijn vakantie in Orlando en ik ben blij om terug te zijn maar ergens is het ook zó jammer dat het alweer voorbij is! In dit artikel vertel ik alvast een klein beetje over mijn vakantie. Kijk je mee?

DSCN0225

Zoals ik eerder al had verteld ben ik dus op vakantie geweest naar Orlando. Het grootste deel van de vakantie heb ik in verschillende pretparken gespendeerd. Disney World met alle parken (Epcot, Animal Kingdom, Magic Kingdom en Hollywood Studios), SeaWorld, Busch Gardens en Universal (Islands of Adventure en Universal Studios). Het waren dus drukke dagen waarin ik telkens vroeg moest opstaan en ik had normaal gezien ook altijd laat thuis moeten zijn maar helaas stak mijn gezondheid daar een stokje voor.

Hier in België ben ik echt niet de meest gezonde eter. Cheeseburgers, gefrituurd eten, BBQ, eieren, steak, … Als het slecht is voor de cholesterol zal het wel iets zijn wat ik graag eet en vaak eet. Ook eet ik dolgraag pikant en gekruid eten want ik vind: eten moet je proeven. Ik dacht dat ik hetzelfde kon doen in Orlando maar ergens halverwege mijn vakantie zeiden mijn darmen poef. Koorts, misselijkheid, buikpijn, diarree, … Geen pretje als je zoveel km van huis af zit, geen Immodium bij je hebt en elke dag zoveel moet stappen.

DSCN0161

Dat mocht de pret niet drukken dus ik ben iedere dag weg wel gewoon weggeweest, alleen ben ik telkens iets vroeger naar het hotel gekomen. Alsnog waren mijn dagen goedgevuld was ik nog steeds van 8 uur ‘s morgens tot 8 uur ‘s avonds weg. De laatste dag zijn we ook naar de Florida Mall geweest en daar ben ik eventjes losgegaan in de Bath & Body Works en bij Lush, héérlijk! De shoplog hiervan volgt zeker nog, alsook reviews van de leuke Lush paasproducten.

DSCN0084

Wat vond ik nu het leukst aan de hele reis? Dat vind ik echt een lastige vraag! Ik vond alle parken wel iets hebben. Bij Epcot en Animal Kingdom was er zoveel te zien en leuke educatieve shows om te bekijken, de Universal parken waren dan weer het leukst vanwege de attracties. SeaWorld & Busch Gardens hadden the best of both worlds want er waren zoveel leuke shows en 3D voorstellingen maar ook gewoon achtbanen die eens stevig over kop gingen. Hollywood Studios en Magic Kingdom waren dan weer de Amerikaanse tegenhangers van de parken in Parijs dus dat voelde dan ook weer een beetje als thuiskomen.

Ook het hotel viel heel goed mee en het warme weer (altijd boven de 27°C en nooit regen gehad!) was natuurlijk ook zálig! De komende weken vertel ik wat meer over het regelen van de reis zelf, over het hotel en het transport naar de parken en natuurlijk de parken zelf. Als jullie dan zelf eens een reisje richting Orlando willen ondernemen, dan kan ik jullie daar misschien wel bij helpen. Ik heb alles voor slechts € 1400 kunnen doen (hotel, transfers luchthaven, tickets pretparken, 4 x vlucht, …) maar je moet wel weten waar te zoeken.

DSCN0255

Voor nu ben ik in ieder geval blij dat ik terug thuis ben want ondanks de fijne vakantie heb ik wel weer zin en motivatie om erin te vliegen! Ik heb zoveel inspiratie opgedaan dus nu ga ik weer lekker wat vooruit schrijven voor de komende weken.

Over welk vakantie onderwerp wil jij nog graag iets lezen?  

Share:

6 Comments

 1. Jana
  March 15, 2016 / 7:55 am

  Oh nee, jammer dat je ziek bent geworden op vakantie maar zo te lezen heb je er toch van kunnen genieten. Wauw, ik zou nu ook wel in 27°C willen zitten 😉

 2. March 15, 2016 / 8:35 am

  Wat jammer dat je ziek bent geworden op reis. Dat heeft de pret toch precies niet mogen drukken 🙂 !
  Ik ben benieuwd naar je artikeltjes over het voorbereiden van de reis. Ik vind het zelf heerlijk om reisjes in elkaar te steken en liefst zo goedkoop mogelijk, haha :d.

 3. March 15, 2016 / 9:49 am

  Zo jammer dat je ziek bent geworden.. dat is altijd balen. Hopelijk heb je alsnog genoten van de reis!

 4. Saraya
  March 15, 2016 / 8:52 pm

  Wat vervelend dat je ziek bent geworden, gelukkig heb je toch nog kunnen genieten 🙂
  X

 5. Shana
  March 15, 2016 / 10:11 pm

  Hopelijk voel je je intussen beter! Ben erg benieuwd naar je boekingstips want al die dingen doen voor amper €1400 lijkt me geen evidentie! Zelf heb ik Disney in Tokyo bezocht, is ook de moeite. Orlando staat hier hoog op de bucket list ????

 6. March 16, 2016 / 11:50 am

  Wat vervelend dat je ziek werd zeg! Ik was het eten er op een gegeven moment goed zat dat weet ik nog wel haha. Disney Animal Kingdom vond ik persoonlijk het vetst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?