web analytics

Je bent voor het eerst in verwachting, wat nu?

Je bent er dus achter gekomen dat je zwanger bent, proficiat! Er komen een aantal grote veranderingen op je af, en je weet waarschijnlijk niet goed waar te starten of wat te doen. Dat is heel normaal, zeker als je voor het eerst zwanger bent. Als je een beetje hulp of advies nodig hebt bij de volgende stappen, lees dan verder.

Gezondheid en informatie eerst

Informeer je zo goed mogelijk. Er bestaan tal van boeken en online informatie over zwangerschap om jezelf voor te bereiden op de veranderingen die je lichaam zal ondergaan, en wat je nog kan verwachten. Je kan natuurlijk ook steun zoeken bij vrouwen die eerder al zwanger waren, en horen wat voor hun wel of niet werkte. De eerste drie maanden van de zwangerschap zijn vaak het spannendste. Geen zorgen, de meeste zwangerschappen verlopen gezond en correct. Maar als er iets fout loopt, is het meestal rond deze periode.  Maak daarom wijselijk zo snel mogelijk een afspraak bij je huisarts. Die kan je zwangerschap bevestigen en deskundig advies geven om een gezonde zwangerschap te hebben. 

Waar moet ik onmiddellijk op letten?

Een gouden regel die geldt en waar je al meteen mee kan beginnen is natuurlijk stoppen met roken en drinken van alcohol, om je baby door de zwangerschap heen te beschermen. Daarnaast kan je ook best zo gezond mogelijk eten, zodat je baby de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om zich te ontwikkelen. Je vermijdt dus ook best een aantal voedingsstoffen die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de baby, zoals rauw vlees en vis, rauwe eieren en zachte kazen. Ook prenatale vitaminen zijn een goed idee. Ze bevatten essentiële voedingsstoffen voor de ontwikkeling van je baby, zoals foliumzuur, ijzer, en calcium. 

En nu de leuke dingen, geboortekaartjes!

Om het goede nieuws te delen met familie en vrienden, kan je geboortekaartjes maken. Dat is natuurlijk een van de fijnste dingen om te ‘moeten’ doen. Persoonlijke gesprekken met je intieme kring is natuurlijk de aangenaamste manier om het nieuws te delen, maar geboortekaartjes zijn een waardevolle herinnering om bij te houden. Het is ook een fijne manier om verre familie en vrienden op de hoogte te houden, zonder bij iedereen langs te moeten gaan. Een kaartje ontwerpen is ook een aangename manier om je te ontspannen en een persoonlijke toets toe te voegen. Je kan zelf alles van A tot Z maken, of templates personaliseren. Die templates zijn door kenners op voorhand samengesteld, en jij kan ze dan persoonlijk maken. Dan moet je enkel maar zoeken naar een geboortekaartje voor een meisje of jongen, of neutrale geboortekaartjes, en dan is al het moeilijke werk al gedaan. 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?