web analytics

Jezelf blijven in een relatie

Een langetermijnrelatie komt niet alleen met voordelen, soms kunnen er ook problemen optreden. Zo ervaren mensen soms dat ze zichzelf ‘kwijt’ spelen, en hun identiteit laten afhangen van het collectief dat de relatie is, en daarom niet meer weten wie ze eigenlijk écht zijn. Herken je het gevoel dat je te veel naar je relatie toegroeit en minder groeit als jezelf? Lees met deze tips hoe je jezelf kan terugvinden en blijven in een relatie. 

Behoud je hobby’s alleen 

Er zijn hopelijk dingen die jullie samen doen zoals dates, een sport, een hobby. Dat is belangrijk, want je moet dingen gemeen hebben met elkaar, aangezien dit bindend werkt. Op deze manier blijven jullie dicht bij elkaar en werken jullie aan een gezonde relatie. Maar als je werkelijk alles samen doet, dan bestaat de kans dat je daar te veel op gaat beginnen rekenen. Dan weet je met jezelf geen blijf wanneer omstandigheden veranderen. Daarom zorg je best dat je hobby’s die je partner misschien niet even interessant vindt niet opgeeft. Die hobby’s zijn een mooie kans om iets voor jezelf te hebben en op te rekenen.

Ook verschillende interesses zijn een mooie kans om jezelf wat beter te leren kennen. Als jouw partner eerder sportief is aangelegd maar jij een oog hebt voor schoonheid en detail, dan kan jij gewoon je gang gaan bij de aankleding van jullie woonst, of je verliezen in mode. Als jij een echte kok bent en je partner niet, kan je compleet experimenteren met smaken, technieken en afwerkingen van je maaltijden. Naast hobby’s is het gewoonweg belangrijk dat je belangrijke relaties of interesses behoudt, die losstaan van de relatie met je partner. Wanneer alles gericht is op je relatie, maakt dit je niet alleen onzeker, het zorgt ook voor een enorme druk op je relatie. En iedereen weet dat hoe meer druk je op jezelf of je relatie legt, hoe sneller het breekt.

Intiem bij jezelf

Gaat je seksleven goed maar wordt het routineus? Weet jij eigenlijk niet meer wat je fantasieën zijn of waar je voorkeuren liggen? Je houdt tijdens je seksleven waarschijnlijk rekening met wat voor jullie alletwee fijn aanvoelt. Dat is heel gezond, maar zo val je na een tijdje misschien in herhaling of proberen jullie niets nieuws uit. Je zou zelfs niet weten wat je kan uitproberen. Ga eens op je eentje aan de slag. Zo kan je jezelf op een intieme manier herontdekken. Vergeet je partners voorkeuren en hoe jullie het gewoonlijk doen en laat je fantasie er op los. Ben je dat niet gewend of weet je niet goed wat te doen? Gebruik eens enkele sextoys. Die zijn speciaal opgesteld voor jou genot, hebben duidelijke instructies en kunnen later eventueel ook gebruikt worden met je partner. 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?