Joy of Matcha: heerlijke gezonde matcha thee

Jullie weten inmiddels al wel dat ik echt dol ben op Japan. De mensen, de cultuur en vooral: het eten en het drinken. Vroeger was ik geen fervent theedrinker maar in Japan heb ik het dus echt wel moeten leren. Sindsdien ben ik dol op matcha thee, wat schijnbaar de gezondste vorm van groene thee moet zijn. Gelukkig hoef je er niet helemaal voor naar Japan want in de Benelux kun je het ook bij Joy of Matcha kopen. Maar is de thee even lekker als die in Japan? Wel, dat lees je hier!

joy of matcha thee

Wat is matcha thee?

Matcha thee is een thee die we voornamelijk kennen uit Japan. Het verschil tussen matcha groene thee en de klassieke groene thee zoals wij die kennen zit hem in het kweken en het bereiden van de thee.

Matcha wordt gemaakt van in de schaduw geplaatste theeplantjes. De blaadjes die van deze planten voortkomen worden daarna vermalen om zo het matcha poeder te bekomen.

joy of matcha thee

Doordat de thee dus anders gemaakt wordt heeft een hele hoop gezondheidsvoordelen. Zo zit de thee o.a. vol met anti-oxidanten die je niet in gewone groene thee terugvindt. Verder heeft matcha thee ook een ontstekingsremmende werking, verhoogt het je metabolisme én heeft het een stressverlagend, kalmerend effect.

Maar voor mij is het grootste verschil toch wel de smaak. Normale groene thee heeft een hele lichte smaak terwijl matcha juist heel creamy en bitter smaakt. Ik vind het persoonlijk wel lekker, zowel in thee als desserts. Als je ooit in Japan bent moet je eens een matcha ijsje proberen, heel speciaal maar zó lekker!

matcha thee bereiden

Hoe maak je het?

Matcha thee maak je op een iets andere manier dan de klassieke groene thee. Je maakt het als volgt:

  1. Gebruik een theelepel matchapoeder en doe het in een kopje
  2. Voeg water toe, dit water mag NIET warmer zijn dan 80°C
  3. Gebruik een bamboeklopper om de klontjes eruit te kloppen
  4. Blijf mixen tot je thee begint te schuimen
  5. Enjoy

bamboe klopper thee

De matcha thee die ik drink

In Japan drink ik dus continu matcha thee maar ik wou mijn theeritueel graag hier thuis verder zetten. Daarom maak ik hier thuis gebruik van de thee van Joy Of Matcha.

Hun thee komt rechtstreeks uit Kagoshima (in het zuiden van Japan) en is van zeer hoge kwaliteit. Hun thee behoort namelijk tot de categorie “ceremoniële matcha thee”. Deze thee heeft de hoogste kwaliteit die gebruikt wordt in ceremoniën en in boeddhistische tempels en is dus echt de crème de la crème als het op matcha aankomt.

Ceremoniële thee heeft dus het voordeel dat hij heel erg rijk en vol van smaak is, je proeft het verschil met de kwalitatief minder thee écht wel. Ik heb in Japan al vaker thee gedronken bij street food kramen of goedkopere restaurants en je merkt dat deze dus een stuk minder is qua smaak. Het nadeel aan deze thee is dus wel dat hij doorgaans iets duurder is maar aangezien hij zoveel voordelen heeft neem ik dat er graag bij!

Verkrijgbaarheid

Je kunt deze heerlijke matcha thee kopen bij Joy of Matcha. Dit is gewoon een Belgische webshop dus je hoeft je matcha thee echt niet uit Japan te bestellen. Ze leveren met bpost of PostNL en de levering verloopt snel en keurig. Zowel de thee als de bamboeklopper zaten zeer stevig verpakt dus je hoeft niet bang te zijn dat de thee all over the place arriveert.

Voor 30g thee betaal je € 27,95 maar je kunt bij Joy of Matcha ook voordeligere multipacks kopen. De handgemaakte bamboe matcha klopper kost € 15,95 maar is kwalitatief echt wel goed, je kunt stevig doorkloppen zonder de klopper te breken.

En ook heel leuk: met de kortingscode PINK15 krijg je maar liefst 15% korting!

Heb jij matcha thee al eens geprobeerd? 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?