web analytics

Kayla Itsines Bikini Body Guide #1

Als je mij op social media volgt dan weet je misschien al wel dat ik een tijdje sukkel met mijn gezondheid en mijn gewicht. Mijn gezondheidsproblemen komen voor het grootste deel verder van mijn gewicht, een probleem dat ik dus zeker moet gaan aanpakken. Daarom heb ik besloten om me aan de Bikini Body Guide van Kayla Itsines te wagen, een echte fitnesshype die vooral op Instagram veel opduikt. Meestal ben ik niet zo’n fan van dit soort hypes maar aangezien dit een volledige guide is inclusief workouts + eetplannen wil ik me er toch aan wagen. Lees verder om meer over dit programma en mijn fitness journey te weten te komen.

Kayla Itsines Bikini Body Guide

Bikini Body Guide is een boek (of beter gezegd PDF) geschreven door Kayla Itsines. Het eerste deel belooft om je lichaam meer bikini body proof te krijgen in 12 weken. Het is dus een beetje zoals P90X maar dan meer op vrouwen gericht en meer op de ‘beginner’ zeg maar. De workouts zijn zwaar maar best goed te doen en ze zijn ook heel makkelijk uitgelegd, je hebt dus niet continu het gevoel alsof je compleet voor schut staat (zo voelde ik me met P90X wel vaak).

Buiten de workouts wordt er ook een plan met eten meegeleverd. Doordat ik dit programma voornamelijk voor mijn gezondheid wil volgen vind ik het dus zeer belangrijk dat ik ook op mijn eten ga letten, alleen workouts gaan mijn gezondheidsproblemen niet oplossen vrees ik. Er staan niet alleen recepten in het boekje trouwens, ook heel veel informatie over alle ingrediënten en voedingswaarden zodat je dus ook zelf je eigen recepten kan klaarmaken en je je niet perse aan het boekje hoeft te houden. Dit is iets wat ik ook zeker kan appreciëren.

10809006_816613675058078_1538041740_n

Bron: @candyfitjourney op Instagram

De reden waarom ik voor dit programma heb gekozen is omdat ik zoveel indrukwekkende voor- en nafoto’s gezien heb op Instagram. Veel fitnessprogramma’s posten dit soort foto’s zelf en dan zeggen ze dat dit resultaat bereikt werd in bv. 3 maanden terwijl de personen in kwestie er jaren over gedaan hebben. Of ze gebruiken zelfs gewoon Photoshop om iedereen te misleiden… Bij Bikini Body Guide heb ik op Instagram op de hashtag #BikiniBodyGuide gezocht en kreeg ik allemaal getuigenissen van échte mensen met dus ook echte foto’s. Het is een hele grote community waar mensen recepten posten, before & afters, inspiratie posts, …

Doordat iedereen zo gemotiveerd is (en elkaar ook motiveert, je moet maar eens op een foto klikken en de comments lezen) heb ik ook meteen veel meer zin om eraan te beginnen. Ik begin morgen met dit programma maar dankzij Instagram heb ik al zoveel leuke ideeën gevonden en recepten waardoor ik het alleen nog maar meer zie zitten.

10431838_491040324372388_1088542719_n

Bron: @laura_bbg op Instagram (resultaat na 4 weken btw!)

Dit was dus alvast de inleiding van het programma. Ik begin morgen (maandag 17/11) met mijn behandeling bij de kinesist voor mijn vocht en gelijkertijd begin ik ook met BBG. Hopelijk ga ik dan binnenkort weer mooie platte benen hebben zonder overtollig vocht en vet, ga ik terug fatsoenlijk kunnen gaan winkelen en lang op mijn benen staan én hoef ik me ook niet meer te schamen voor mijn lichaam. Verder hoop ik ook dat mijn bloeddruk wat stabieler gaat worden en mijn cholesterol gaat dalen. Heel wat werk aan de winkel dus!

Ik ben van plan om gemiddeld rond de twee weken een update te doen. Ik ga mezelf geregeld wegen en opmeten, de foto’s hou ik uiteraard (voorlopig toch nog) voor mezelf maar mijn verloren kg’s en cm’s kan ik jullie wel meedelen natuurlijk. De lekkerste recepten wil ik ook nog wel een blogpost verwerken, net als een evaluatie van de workouts. Voor wie ook interesse heeft in dit programma: ik heb mijn boekjes via eBay gekocht.

Heb jij Kayla Itsines Bikini Body Guide al eens geprobeerd?

Amy
Share:

10 Comments

 1. Lisa
  November 16, 2014 / 2:35 pm

  Oh wauw interessant.
  Dit maar eens even onthouden 😀
  Ik denk dat je er vooral qua eten dus ook heel veel van kunt leren.

 2. De Spiegelreflex
  November 16, 2014 / 1:38 pm

  Die foto’s zijn alvast veelbelovend, ik ben benieuwd of je gelijkaardige resultaten zult hebben! Veel succes!

 3. Bianca
  November 16, 2014 / 2:38 pm

  Erg leuk artikel! Zelf zou ik ook wel hier en daar wat vetjes kunnen missen, vooral bij mijn benen. Het nadeel bij mij alleen is dat ik een ‘gespierdere’ bouw heb, waardoor het simpelweg niet kan.. Strakker worden kan wel, maar echt slankere benen zit er voor mij niet in 🙁 Ik wens je heel veel succes en ben erg benieuwd of het helpt!

 4. beautifulday4makeup
  November 16, 2014 / 3:14 pm

  Wat een goed idee. Ik zal je progressie zeker volgen…

 5. November 16, 2014 / 5:24 pm

  Ik ben benieuwd wat jou resultaat gaat zijn! Het lijkt goed te werken!

 6. November 17, 2014 / 8:11 pm

  Wow, wat een resultaten!!
  Ik ben benieuwd naar jouw ervaring!

  Liefs,
  Pauline

 7. November 18, 2014 / 8:37 pm

  Wauw de resultaten zijn echt veelbelovend! Succes alvast! Ik ben ook erg benieuwd naar jouw ervaringen

 8. Aurelie
  November 19, 2014 / 10:19 pm

  Ik heb de BBG ook gekocht (alè, eigenlijk overgekocht van een ander meisje want ik vond die 70 dollar wel wat veel geld), maar ik ben er nog steeds niet mee begonnen. Ik kijk al uit naar de artikels over jouw vooruitgang en ervaringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?