web analytics

Leuke dingen om in eigen land te doen deze zomer

Deze zomervakantie staat helemaal in het teken van thuisblijven, in je eigen bubbel dan nog. Het lijkt misschien alsof er niet veel te doen is aangezien het moeilijk is om vrienden te ontmoeten, uit eten te gaan of om op vakantie te gaan.

Gelukkig zijn er heel wat leuke dingen om in eigen land te doen deze zomer. In dit artikel zet ik alvast een aantal ideeën op een rijtje:

Bezoek een leuk park of provinciedomein in je buurt

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben iemand die niet snel op ontdekking gaat in de buurt. Er zijn een aantal mooie parken en plekjes die ik geregeld bezoek maar er zijn er ook genoeg die ik nog nooit bezocht heb.

Ik woon zelf in de regio Hageland in België en hier is zóveel natuur in de buurt en toch doe ik zelden de moeite om er op uit te trekken.

Nu reizen naar het buitenland sterk afgeraden wordt is het wel een leuk idee om al deze schattige parkjes of provinciedomeinen eens te bezoeken. De natuur in trekken werkt ontspannend én zo’n park is tevens ook perfect om afstand te houden.

Bouw je huis om tot een spa

Nu we verre reizen voor langere tijd op onze buik kunnen schrijven kunnen we het ons best zo gemakkelijk mogelijk maken thuis. Ik vind het daarom ook niet zo erg om een aantal investeringen te doen omdat ik weet dat ik veel meer tijd thuis zal spenderen.

Zelf hou ik er wel van om lekkere verwennamiddagen te houden (of weekends, als je echt decadent wilt doen). Als ik aan dit soort relaxatie denk, dan denk ik automatisch aan de wellness. Bij de wellness denk ik aan warme kamers (dus zet de verwarming maar ietsje hoger tijdens de koude, Belgische zomerdagen), de infrarood sauna en een bloementuin met lekkere ligzetels.

De laatste nieuwe Japandi trend voor je tuin met Scandinavische en Japanse invloeden past hier ook zeker perfect bij. Deze stijl lijkt op het eerste zicht misschien wat te strak en te minimalistisch maar niets is minder waar, dankzij de houtelementen zorgt het gelijk voor een heerlijk wellness gevoel.

Je hele huis of tuin ombouwen tot een spa is misschien niet de meest snelle of goedkope oplossing maar als we dan toch nog wat langer thuis moeten blijven, dan liefst in alle comfort.

Doe iets nostalgisch

Nu het volop zomer is denk ik geregeld terug aan de tijd waarin ik kind was en hoe ik mijn dagen vulde tijdens de zomervakantie. De zomervakantie was als kind een énorm lange periode en in de pre-internet tijd was er nu eenmaal niet zoveel te doen als nu, we moesten dus creatief zijn om onze tijd te vullen.

Dingen die ik als kind leuk vond kun je nu als volwassene ook nog perfect doen. Ik denk dan bv. aan zelf ijsjes maken met zo’n lollyvorm, vlinders kijken in de tuin of gaan picknicken.

Denk dus zeker eens een keertje na over wat jij als kind zoal deed in de zomervakantie. Was er misschien een leuke serie die je altijd geweldig vond of ken je spelletjes die perfect zijn om met je gezin te doen?

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een toffe activiteit uit je kindertijd die je nog eens kunt doen! Misschien moet je er wel even een volwassen twist aan geven… Of juist niet! Het kan ook wel tof zijn om het kind in jezelf nog eens helemaal los te laten.

Zo zie je maar, deze zomer hoeft écht niet saai te zijn. Het vergt misschien wel wat aanpassing maar verandering is daarom niet slecht, toch?

Het is het ideale moment om eens even back to basics te gaan en intens te genieten van de kleine dingen in het leven.

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?