web analytics

Me-time voor jonge mama’s

De wereld van jonge mama’s (en papa’s) zal helemaal veranderen door dat kleine wonder dat ze ter wereld brengen. Je wil je kindje graag zien en en ervoor zorgen, maar je moet ook werken, het huishouden gedaan krijgen, er voor je partner zijn en dat allemaal terwijl je elke dag iets nieuw leert. Daardoor is er vaak geen tijd meer voor wat tijd voor jezelf of ‘me-time’. Wij hebben enkele leuke ideetjes die niet moeilijk zijn en weinig tijd in beslag nemen zodat ook jij je energie terug kan opladen.

Laat je hoofd en gedachten even los

Nog voor je kleine spruit geboren is, kan je zorgen voor wat meer me-time. Houd je ervan om creatief bezig te zijn? Combineer het aangename met het nuttige, en zet je voor je computer om je geboortekaartjes te maken. Online kan je kiezen uit veel patronen, of je kan zelfs een mooie foto toevoegen en de kaartjes worden gewoon bij je thuis geleverd wanneer nodig. Tijdbesparend én de perfecte manier om wat creatief bezig te zijn.

Geniet je er meer van om iets met je handen te doen? Dan is een kunstwerkje maken voor op de babykamer, een boeket samenstellen met bloemen uit de tuin of een cake bakken de perfecte manier om je hoofd leeg te maken.

Smell the flowers

Even naar buiten gaan om wat frisse lucht te halen is een win voor alle jonge ouders. Hoe moeilijk het soms lijkt, probeer gewoon al eens op het terras te geraken, een wandeling rond de wijk te maken of ’s ochtends een take-away koffie te gaan halen. Maak van dit kleine uitstapje echt een moment voor jezelf. Adem rustig in en uit, neem de omgeving in je op en voel de zon op je snoet. Even ergens anders zijn, doet enorm veel deugd en je hoeft helemaal niet ver te gaan.

Was de dag wat te hectisch? Maak een avondwandeling met wat muziek en een lekker theetje of geniet van de koude avondlucht met een warm dekentje in de tuin.

Geloof ons, die was in de wasmand of het stof op de kast kan er gerust nog een dagje langer liggen. En je partner of kinderen kunnen echt wel enkele minuten zonder jou.

Je hoeft het niet alleen te doen

Soms doet het ook gewoon deugd om alles over je pasgeborene te vertellen. Je bent er constant mee bezig en je hebt nood aan advies of gewoon een luisterend oor. Zoek vriendinnen op of bel naar je ouders of die toffe collega en deel je zorgen, verdriet en gelukkige momenten.

Deel je leuke foto’s, vraag raad als je het nodig hebt, en onthoud: je staat er niet alleen voor. Daarom is een geboortefeest ook zo gezellig: nodig mensen uit die je graag ziet, maak je geen zorgen over de staat van je huis, maar houd gewoon een tof tuinfeest of theepartijtje om je klein kindje lief te hebben, speelgoed te ruilen, knuffels uit te delen en de geboortekaartjes van je meisje of jongen te bewonderen. Samen geraken jullie er wel, zolang je ook jezelf niet vergeet.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. October 21, 2021 / 2:10 pm

    Wat een goed artikel, wij zitten er momenteel middenin.. 1 maand oud inmiddels.. time flies.
    Maar het vreet enorm veel energie en tijd van je op en je bent druk bezig met een ritme te vinden, maar die is er nog niet. De kleine slaapt overdag weinig, alleen vanaf een uur of 13:00/14:00 pakt die wat uurtjes lekkerder door of na een uur of 19:00 s’avonds. Verder mogen we niet klagen hoor, het is een lieverd! maar ik verlang naar een dagje ontspannen en chil mijn eigen ding doen en een nachtje doorslapen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?