web analytics

Met de moderne ledverlichting is het altijd sfeervol in je woon- en slaapkamer

De soorten led verlichting die tegenwoordig verkrijgbaar zijn doen je soms duizelen. Toen de eerste generatie op de markt kwam kon je eigenlijk maar één soort krijgen die behoorlijk fel scheen. Daarnaast hing er ook een behoorlijk prijskaartje aan. Wie toen koos voor een duurzamer alternatief voor de gloeilamp of halogeen verlichting koos meestal voor de spaarlamp.

In eerste instantie waren de spaarlampen nogal groot en niet van hoogstaand design. Ze produceren meestal een fel en weinig sfeervol licht. Niet de ideale lichtbron om een romantisch avondje bij door te brengen. Dan werd er toch maar liever voor het knapperende houtvuur van de open haard gekozen.

De Led lamp is weliswaar al meer dan 10 jaar in opkomst, maar de laatste jaren is de innovatie enorm hard gaan lopen. Niet alleen qua technologie, kleurbeleving en stroomverbruik, maar ook qua slimme toepassingen. Het resultaat? Een ruime keuze in formaten, wattages, kleuren en bediening.

Inrichting

Ben je bezig met de inrichting van je huis, dan zijn comfort, kleurbeleving en inrichting bepalend voor wat we gaan kopen. Hierbij is het verleidelijk om met de nieuwste trends mee te lopen, maar die kan nogal afwijken van je eigen smaak. Daarom is het belangrijk om je eigen smaak en kleurenpalet voor jezelf te visualiseren.

Moodboard

Dat kun je bijvoorbeeld doen door je eigen moodboard te maken. Je hoeft er niet heel creatief voor te zijn om ermee aan de slag te gaan. Zo maak je een moodboard van de kleuren, stoffen, afwerking en accessoires die je bij je inrichting wilt gebruiken. Niet alleen zorgt dit voor inspiratie, maar het helpt je ook om je eigen stijl te visualiseren. Zo weet je bijvoorbeeld hoe het zou lijken als je een vintage staande lamp in een romantische kleurstelling zou plaatsen. Het geeft je echt een idee van wat je kunt verwachten. Je pakt gewoon een A2 papier, koopt wat woonbladen, een schaar en een plakstift en je kunt je naar hartelust uitleven. Er is zelfs een digitale versie met de naam Pinterest die je als app op je mobiele telefoon kunt installeren. Op boards die je zelf een stijlnaam kunt geven kun je allerlei pins bewaren of zelf maken.

Verlichting

Denk al aan het begin van het inrichtingsproces na over wat voor verlichting je in de verschillende ruimtes wilt hebben. Doe dat op basis van het huidige aanbod van led verlichting. Dat kunnen niet alleen traditionele lampen met een kap zijn of moderne hanglampen ook zijn ledstrips een mooie toevoeging aan je lichtplan. Begin je hiermee vanaf de basis dan moet je de beslist de kans grijpen om je verlichting helemaal slim te maken. Je bent dan niet meer afhankelijk van de kleurtemperatuur die een lamp standaard in zich heeft. Het is namelijk mogelijk om alle led lampen van eenzelfde merk op één app aan te sluiten die verbinding heeft met het wifi netwerk van je huis. Je moet je wifi-code op deze app invoeren om verbinding met je netwerk te krijgen. Elke op het netwerk aangesloten lamp kun je zo via de app een eigen kleur en sterkte geven. Dit is allemaal traploos regelbaar. Je kunt er zelfs een tijdschema in programmeren zodat het licht op bepaalde tijden automatisch aan of uit gaat.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?