web analytics

Met deze trends geef je je badkamer een lente-make over

Yes, yes, yes: de eerste krokussen steken al een tijdje hun kopjes op, de bomen beginnen stilaan in knop te komen en van vriestemperaturen is (hopelijk!) geen sprake meer. Het is lente! April is voor mij dan ook traditioneel de maand waarin ik mijn kleerkast de grote summer-switch geef. De winterjassen en al te dikke wollen truien vliegen eruit en de topjes, bikini’s en zwierige blotebenenrokjes mogen er weer in. Maar wist je dat je ook je huis spring-proof kan maken? Een winterinterieur is helemaal anders dan een zomerhuis. Hoe je dat aanpakt? Met een paar easy en trendy switches! We beginnen bij de badkamer! 

Waan je op het strand

Kleur is natuurlijk een belangrijke factor om je badkamer een zomervibe te geven. Dé trend van 2024 is dan ook heel erg summerproof: we hullen onze badkamer in beige-, zand- en crèmetinten. Je waant je zo op het strand! Je kàn natuurlijk je muren een likje verf geven, maar ook met kleine ingrepen kan je dit kleurenpalet – heerlijk rustgevend – binnenbrengen in je badkamer. Vervang bijvoorbeeld je handdoeken en badmat door beige exemplaren, of hang kant en klare gordijnen in een prachtige zandtint voor het raam. 

Keep it natural

Eigenlijk past deze trend perfect bij de bovenstaande. Natuurlijke materialen zijn helemaal in, zeker in de badkamer. Ze stralen een rustige vibe uit en creëren tegelijk een gevoel van luxe. Hout blijft één van de natuurlijke materialen bij uitstek. Alleen is echt hout niet altijd compatibel met het vocht in de badkamer. Heb je bijvoorbeeld een raam aan je bad, dan ga je beter voor houtlook raamdecoratie in de badkamer. Liever wat kleinere ingrepen? Ga voor rieten manden in plaats van plastic en giet je verzorgingsproducten over in glazen flesjes in plaats van de – niet zo mooie – plastic exemplaren. Kleine ingreep, groot effect! 

Kleur je dag

Alles beige en hout? Dat is misschien ook wel wat saai. Daarom brengen we dat zachte geheel wat in evenwicht met een toefje kleur hier en daar. Niets overdreven – je badkamer is geen kleurboek – maar in de juiste dosis brengt kleur extra leven in je badkamer. Denk aan een kleurrijke glazen set voor je make-upspullen of een badmat die in het oog springt. Wie echt de handen uit de mouwen wil steken, kan achter de wastafel een kleurrijke rij tegels plaatsen. Maar het kan ook eenvoudig: door wekelijks je badkamer te voorzien van een prachtig boeket kleurrijke bloemen. Dat past dan meteen ook weer bij de all natural trend! 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?